FOLLOWERS

Saturday, 31 March 2012

HOI LATEFFAA KOYA KUTTEE.... SUDAH- SUDAH LE TEMBERANG TU! !!!!

CUKUPLAH TEMBERANG TU MRS KOYA KUTTEEE. LEPAS BERAK TU, BASUH LE.  INI TIDAK,  LEPAS SATU SATU KO BERAK DAN KENCING.  CUKUPLAH NAK BODOHKAN ORANG. BARU 2 HARI JADI LAWYER DAH NAK LOYAR BURUK LEBIH.  NAK TANYA SI KOYA ANAK DARA NI,  DAH BERAPA KES DI MSHKAMAH YANG DIA BELA DAN MENANG? HANYA KES SAMAN TRAFIK AJE YANG MENANG.  KAH KAH KAH .  SI KOYA CAKAP TAK BOLEH SERAH SAPINA DI BSNGUNAN PARLIMEN. DIA BELAJSR DENGAN AZIZ BARI KOT?  ADA KES DULUAN KE SEBELUM INI YABG YAA HAKIM DAH PUTUSKAN TAK BOLEH SERAH SAPINA DI BANGUNAN PARLIMEN DAN KAWASAN PARLIMEN? TAK ADA PUN.  CUMA KALAU BOLEH GAGAH TU IALAH TAK BOLEH SERAH SAMAN DALAN DEWAN DI SIDANG PARLIMEN. MACAM LE KES YANG MAHKAMAH BEBASKAN KES DADAH CONTOHNYA. KELUAR DARI BILIK MAHKMAH,  PIHAK POLIS BOLEH TANGKAP SEMULA PENGEDAR DADAH ITU DI PERKARANGAN MSHKAMAH DAN DI TAHAN DI BAWAH AKTA PENCEGAHAN.  JADI APA ISUNYA YANG SI KOYA KUTTEE INI CAKAP TAK BOLEH SERAH SAPINA KEPADA AL JUBURI DI PARLIMEN? CUKUPLSH TEMBRRSNG TU...... SI ALJUBURI TU SEPERTI SEMUA TAHU,  MEMANG TAKUT DAN FOBIA DENGAN SAPINA.  KEPSKARANYA IALAH MENGELAK KE MAHKAMAH DAN PAKAR TANGGUH DENGAN BERBAGAI ALASAN.  KKES LIWAT..... 52 KALI DITANGGUH OLEH ALJUBURI INI.  REKOD DUNIA.  JADI KEPADA SI ANAK DARA KOYA INI.... CUKUPLAH DENGAN TEMBERANG TU. BELAJAR DULULAH. SETAKAT IJAZAH PERTAMA DALAM UNDANG- UNDANG TU , TOK SAH NAK BANGGAKAN SANGATLAH . TEMBERANG AJE LEBIH. GEMPAK AJE LEBIH.... KAH KAH KAH KSH !!!!!!

APA YANG KAMU ORANG NAK SIBUK? ??

APA YANG MEREKA NI SEMUA NAK SIBUK. KAMI TAK GSNGGU AGAMA KAMU PUN.  KAMI BUAT SEMINAR UNTUK GURU BERAGAMA ISLAM DAN MENYENTUH MENGENAI AGAMA ISLAM. SALAH KE? ATAU SENGAJA NAK CARI PASAL? KAMI TAK LARANG PUN KAMU NAK BUAT SEMINAR MENGENAI AGAMA KAMU.  KAMI BUAT SEMINAR MENGENAI ANCAMAN TERHADAP AGAM KAMI OLEH AGAMA KAMU. IA MENGIKUT DAN DIJAMIN OLEH PERLEMBAGAAN. KAMU AJE YANG SELALU DOK SIBOK GANGGU AGAMA KAMI DAN MENGHINA AGAMA KAMI.  ADA KE DALAM DUNIA INI KERAJAAN DAN ORANG ISLAM PERNAH KACAU DAN HINA AGAMA DAN ANUTAN ANDA? TAK ADA.  JADI JANGAN DOK GANGGU DAN NAK CARI PASAL. ATAU ,  KEPALA KAMU SEMUA NI SEMAKIN MEMBESAR?  SESEKALI PENGHUNI GUA SEDIH MRNGINGSTKAN ISA YANG NAK DIHAPUSKAN.  ITU YANG PUSK INI MAKIN BESAR KEPALA. 

NAK TERMUNTAH RASANYA!!!!!!!KAH KAH KAH! !!!

DAH NAK TERMUNTAH RASANYA.  GELI PUN ADA.  ARTIS HOLLYWOOD PUN TAK BUAT MACAM NI. PUTERA WILLIAM PUN TAK ADA LAKUKAN BEGINI.  LETIH PG LIHAT ARTIS MALAYSIA.  LETIH.  BERLAKON TAK SETARA MANA. TAPI LAGAK MEREKA.....  NAK TERMUNTAH KITA DIBUATNYA.  DIA NI KETURUNAN ZORRO KOT.  KAH KAH KAH !!!!!!

Friday, 30 March 2012

KEPALA MEREKA NI MAKIN MEMBESAR !!!!!


Agenda Daily

Tuntutan bahaya, dekat-dekat pilihanraya...

Ahad lalu kita dikejutkan dengan Perhimpunan 325 ultra kiasu sekitar kolej ala universiti merdeka di Kajang, Selangor. Saya tertanya-tanya bagaimana perhimpunan perkauman sebegini diberikan permit. Sepatutnya Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) jawapannya. Tetapi kita tidak pernah lakukan. Ini toleransi dan mulianya hati budi pemimpin.

Berbanding dengan undang-undang di Singapura, panggilan ‘anjing’ sudah membolehkan seseorang itu dipenjara atau didenda dan beberapa kemudahan ditarik balik. Di negara kita, tiada sebarang tindakan dikenakan walaupun perkataan lebih hina dan lucah digunakan serta sentimen perkauman dimainkan.

Saya telah pergi ke kolej yang dipunyai oleh ultra kiasu ini (tempat perhimpunan) enam tahun lalu. Operasinya langsung tidak mencerminkan identiti kebangsaan, sama seperti kolej di negara China. Laman webnya pun langsung tidak menggunakan bahasa Melayu.

Saya tidak faham bagaimana kolej ini boleh diiktiraf sebagai salah satu institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) negara ini. Apa boleh buat, semua telah diluluskan.Kita tidak pernah bertegas, malah semakin tunduk kepada tuntutan dan tekanan. Malang sungguh, identiti kebangsaan langsung tidak tertonjol, yang menonjol adalah identiti orang lain.

Beberapa laman web ultra kiasu melaporkan perhimpunan tersebut disertai oleh lebih 5,000 orang. Manakala akhbar ultra kiasu melaporkan lebih 7,000 orang. Angka tidak penting, walaupun sering dimanipulasikan oleh akhbar ultra kiasu untuk menunjukkan mereka hebat.Tidak mustahil bilangannya agak ramai kerana jika pelajar-pelajar dan ibu bapa kolej ultra kiasunya turun, sudah cukup mendapatkan angka tersebut. Pada saya, perhimpunan ini tidak perlu dianggap sebagai satu gugatan.

Apa yang penting adalah tindakan proaktif kita, bukan berorientasikan tindakan, takut kepada mereka. Agenda kebangsaan mesti diperkasakan daripada agenda perkauman mereka.Tuntutan mereka amat tidak logik dan melampau. Walaupun komunis telah tiada, tetapi pemikirannya masih kuat. Tuntut sebanyak-banyaknya, mereka tahu kerajaan tidak akan tunduk. Namun, kerajaan akan beri sedikit. Pemberian sedikit itulah kemenangan terbesar buat mereka.

Kerajaan sepatutnya sudah dapat membaca strategi lapuk ini. Jangan gentar sama sekali dengan ugutan menjelang pilihan raya. Biar kalah, tetapi bermaruah, daripada menang tetapi tergadai segala-galanya. Generasi akan datang menderita. Kita akan dikutuk sampai bila-bila.

Antara tuntutan kumpulan ini:
* Pertama, segera keluarkan guru Cina yang tiada latar belakang sekolah Cina atau mengambil Bahasa Mandarin dalam sijil SPM.
* Kedua, sediakan kursus khas bahasa Cina kepada guru yang mengajar Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris, minimum tiga tahun supaya mereka dapat menguasai ketiga-tiga bahasa ini.
* Ketiga, rombak silibus latihan perguruan supaya guru bahasa Cina benar-benar layak untuk mengajar bahasa Cina.
* Keempat, rombak Akta Pelajaran bagi memastikan sekolah vernakular dilindungi dan setaraf dengan sekolah kebangsaan.

Siapakah ultra kiasu ini yang begitu biadab dan begitu berani mencabar kerajaan? Tuntutan ini tidak masuk akal. Sebahagian orang Cina sendiri tidak selesa dengan tuntutan terlalu ultra ini. Justeru, tidak wajar kita salahkan semua orang Cina.

Saya cadangkan ultra kiasu membawa tuntutan yang boleh memporakperandakan negara ini ke negara komunis China. Saya amat yakin, komunis China pun tidak dapat menerimanya walaupun berkaitan dengan agenda bangsa Cina, kerana memberi ancaman kepada keselamatan kerajaan.

Tidak perlu pergi jauh, lihatlah berapa ramai yang menjadi korban dalam peristiwa Tiananmen 1989, hanya kerana mereka menuntut kebebasan dan demokrasi. Seramai 400-800 orang (The New York Times) telah menjadi korban dan ribuan cedera.

Selain tindakan ketenteraan, kerajaan China telah melakukan penangkapan besar-besaran untuk menyekat kebangkitan penunjuk perasaan dan pengikut prodemokrasi di seluruh China.Media asing diharamkan dari membuat liputan. Media awam dikawal dalam membuat segala liputan media mengenai kejadian tersebut.

Lihat betapa bertuahnya negara ini, media ultra kiasu mempropagandakan isu ini tidak pernah habis dan terus memainkan sentimen perkauman. Kita terus berlembut. Jika ada pun tindakan, hanya surat tunjuk sebab dan amaran, pun tidak berani menjentiknya. Kenapa? Nasihat saya, berilah sebanyak mana pun, ultra kiasu tidak akan mengundi kita.

Jika Kementerian Pelajaran tunduk kepada tuntutan ultra ini, maruah kita berada di tahap paling rendah sekali. Jangan terlalu mengharapkan undi sehingga maruah dan harga diri negara ini tergadai. Pentingkan agenda kebangsaan berbanding agenda bangsa.Jika mereka benar-benar ikhlas sudah tentu agenda kebangsaan (bahasa Melayu) dibincang atau dibawa bersekali. Ini tidak, semuanya mesti Cina, Cina dan Cina.

Mereka tidak pernah risau sebahagian produk SJKC yang langsung tidak boleh menguasai dan berkomunikasi dalam bahasa kebangsaan. Malah mereka tutup kedua-dua belah mata. Masalah yang dihadapi oleh Kementerian Pelajaran langsung tidak mahu diambil tahu.

Mereka hanya tahu hak mereka mesti dipenuhi. Hak orang lain langsung tidak dihiraukan. Sedangkan toleransi kerajaan sudah sampai ke tahap maksimum. Tindakan sebegini hanya akan membuahkan dendam.
Dalam pembinaan negara bangsa, tidak salah jika orang Cina kurang sedikit kecinaannya, lebih kepada kemalaysiaannya. Lagipun mereka bukan bangsa majoriti. Barulah betul dikatakan Malaysian first.

Saya tidak nampak identiti dan jati diri orang Melayu dan bumiputera hari ini begitu terangkat dan terdarjat walaupun mereka adalah majoriti. Mereka sanggup berkorban menggadaikan identiti bangsanya, demi menjaga hati orang lain. Namun, madu dibalas tuba.

Toleransi kita sudah tidak ada tolok banding. Dahulu, terdapat peruntukan Akta Pelajaran 1961 memberi kuasa mutlak kepada Menteri Pelajaran untuk menghapuskan sekolah vernakular.Sebagai menghormati hak bangsa lain, peruntukan ini telah dimansuhkan dalam Akta Pelajaran 1996. Menteri Pelajaran tidak ada kuasa lagi menghapuskan sekolah vernakular. Nampaknya, golongan ini tidak pernah menghargai toleransi kerajaan.

SJKC yang dahulunya dikategorikan sebagai sekolah bantuan modal, hari ini hampir ditanggung sepenuhnya oleh kerajaan. Ini tidak termasuk hampir 400 SJKC yang dibina sepenuhnya oleh kerajaan.Menjelang pilihan raya, ke mana sahaja Perdana Menteri membuat lawatan ada sahaja SJKC/T baru yang diluluskan. Rumah ibadat janganlah dicerita.

Saya tidak pasti penambahan Sekolah Kebangsaan dan sekolah agama, sebab tidak dilaporkan. Yang pasti, bangsa lain semakin mendapat tempat dan diraikan menjelang pilihan raya umum.

Tidak cukup dengan itu, kaduk terus naik junjung, mereka terus mendesak ditambah lagi, seolah-olah tidak pernah cukup, termasuk penambahan Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan (SMJKC) dan Sekolah Persendirian Cina serta sijil-sijil sekolah perkauman (UEC) yang mesti diiktiraf oleh kerajaan.

Maka tidak hairanlah, baru-baru ini Kementerian Pengajian Tinggi telah menerima 146 institusi pengajian tinggi di China menjadi kumpulan pertama yang diiktiraf Agensi Kelayakan Malaysia (MQA), susulan Perjanjian Pengiktirafan Seiring (MRA) yang ditandatangani Malaysia dan China pada 28 April 2011.Antara universiti China yang diiktiraf ialah Universiti Anhui, Universiti Beihang, Universiti Fudan dan Universiti Donghua. Ini tidak termasuk kerjasama dengan Taiwan.

Saya tidak menolak akan kerjasama tersebut, tetapi apakah mekanisme seterusnya. Siapakah yang akan belajar di sana? Apakah kriterianya? Menggunakan SPM atau UEC?Bagaimana pemantauan boleh dilakukan dengan lambakan IPTS perkauman yang tidak terkawal terutama kolej ultra kiasu di Kajang itu. Selepas ini dan selama ini pun mereka terus mendesak supaya graduan-graduan mereka ini diterima memasuki perkhidmatan awam tanpa syarat.

Jika demonstrasi inilah yang mahu dijadikan ukuran untuk menggegarkan kerajaan, saya fikir sekolah agama rakyat pun akan berdemonstrasi juga. Lihatlah dan pergilah membuat lawatan ke sekolah agama rakyat, ibarat hidup segan mati tak mahu.Pernahkah orang Islam membuat tunjuk perasaan seperti ultra kiasu. Sedangkan hak Islam dan orang Islam dijamin dengan jelas dalam Perlembagaan, terutama perkara berkaitan dengan pembinaan institusi Islam yang mesti dibiayai oleh negara.

Saya tidak pernah risau majoriti mereka mengejek Timbalan Menteri Pelajaran ketika perhimpunan. Ini sebahagian daripada taktik dan strategi mereka. Selepas ini perkara itu akan dibawa kepada Menteri Pelajaran dan diminta menebuskan balik penghinaan tersebut untuk menagih simpati. Akhirnya, kerajaan jadi sedih bersimpati, dan memberikan segala tuntutan mereka.Taktik lapuk ini sudah lama saya fahami. Bila tuntutan itu dipenuhi, malah menteri tersebut akan dijulang kembali oleh ultra kiasu.

Bayangkan jika kita tunduk kepada tuntutan tersebut, apakah akan terjadi kepada agenda kebangsaan dan pembinaan negara bangsa. Sama ada tuntutan itu dipenuhi atau tidak, mereka tidak akan mengundi UMNO (BN) dalam pilihan raya akan datang. Bukti yang ada sudah cukup jelas. Jika tidak diberikan pun, mereka masih menang kerana sudah ada wakil dalam BN dan kerajaan ultra kiasu di beberapa negeri.

Justeru, janganlah lihat demonstrasi ultra kiasu ini sebagai ancaman. Tetapi lihat demonstrasi itu sebagai peluang untuk kita memperkasakan agenda kebangsaan.-29/3/2012

Penghuni Gua : Masihkah kerajaan nak berdiam diri? ISA kan aje mereka ini. Kepala mereka , makin hari makin besar

2. Jika dibiar, makin huru-hara negara dibuatmya/ Api perlu dipadam semasa kecil. Jika dah besar, dikuatiri sudah terlewat. Selamatkan Malaysia dahulu dan mojoriti dulu. Semut-semut tak guna ini yang sentiasa membangkitkan tuntutan perkauman perlu dibenamkan.

3. Jangan ditunggu lagi. Kalau piliharaya tak ada. Kita kalah dalam bermaruah. Beri apa pun, mereka ini tak kan undi pun kerajaan.  ISA mereka ini. Biar mereka tahu langit itu tinggi ke rendah !!!!!

PAS TETAPKAN KUBUR SALEHUDDIN DI JOHOR !!! KAH KAH KAH KAH KAH !!!!!Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub nak bertanding di Johor

Samada ini proses membina kubu atau mengali kubur, tapi percaturan Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub nak bertanding di kubu kuat UMNO dan Barisan Nasional wajar dihormati.
Dalam satu pertemuan eksklusif dengan Agendadaily, Salahuddin yang sudah dua penggal jadi ahli Parlimen di Kelantan menyatakan hasrat hati untuk berbakti pada rakyat negeri kelahirannya. 
Beliau memilih untuk bertanding di negeri tumpah darahnya, Johor Darul Takzim pada Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13) akan datang.
Soal lari dan ditolak pengundi Kubang Kerian yang dimenangi sejak 2004 tidak timbul langsung apa lagi jika ianya dikaitkan dengan cubaan membunuh karier politiknya.
PAS Kelantan difahamkan mahu anak negeri tersebut bertanding di kubu PAS itu, selain Salahuddin, calon import Kelantan juga adalah Bendahari PAS Dr Hatta Ramli yang menang di Parlimen Kuala Krai. Berita Lanjut : KLIK
Penghuni Gua :  Kah kah kah kah !!!!  PAS nak kuburkan Salehuddin di Johor. Mungkin kubor di Johor amat sesuai kepada Saifuddin. Kubor politik . Kah kah kah !!!!
2. Perasit PAS di Kelantan mula tamak dan mula nak kekah sesama sendiri.
3. Talkin untuk Saifuddin. Kah kah kah kah !!!!!

MENYELAM DI TAMAN LAUT PULAU TIOMAN !!!!

Pada 28 mac 2012  jam 0800 sementara menunggu kapal KM Sipadan ditenggelamkan PG sempat menyelam di kawasan Taman laut Tioman. Amat baik pemandangannya dan amat sesuai sekali untuk seisi keluarga b untuk " Snorkling " di sana. Ikan-ikan dan hidupan marin nya semuanya king saiz. Tukun-tukun konkrit yang di bina oleh Jabatan Taman Laut Tioman pun dah mula di tumbihi karang. Datang lah berkunjung ke sini. Ia sesuai untuk seisi keluarga.

Thursday, 29 March 2012

PROGRAM PENENGGELAMAN KAPAL APMM KM SIPADAN DI SAWADI PULAU TIOMAN 28 MAC 12


PADA   28 MAC 2012 JAM DARI 1000 PAGIO HINGGA 1230 TENGAHARI PG BERSAMA 2 LAGI RAKAN TELAH DIJEMPUT UNTUK HADIR BAGI MENYELAM DAN MENYAKSIKAN PROGRAM PENENGGELAMAN KAPAL APMM KM SIPADAN UNTUK DIJADIKAN TUKUN DI SWADI WRAECK PULAU TIOMAN.  DARI MULA DIUPACARA PERASMIAN OLEH YB ADUN TIOMAN MAKA PROSES PENENGGELAMAN KAPAL BERKENAAN YANG BERUSIA 48 TAHUN SEPANJANG HAMPIR 100 KAKI MULA DILAKUKAN. HAMPIR 200 PENYELAM MENYAKSIKAN PROSES PENENGGELAMAN TERSEBUT. SETELAH SELESAI PENENGGELAMAN TERSEBUT, SEMUA PENYELAM TELAH MENYELAM BAGI MENYAKSIKAN KEDUDUKAN KAPAL BERKENAAN. KEDUDUKAN KAPAL BERKENAAN AMAT BAIK DAN JATUH SECARA MENEGAK SEPENUHNYA.

SELAMAN DIBUAT HAMPIR 30 MINIT DAN GAMBAR DIAMBIL. KEDALAM SELAMAN DAN KEDUDUKAN KAPAL TERSEBUT DI DASAR LAUT SAWADI  ADALAH 30.2 METER.

AMAT MERIAH SEKALI MAJLIS INI. TERIMA KASIH KEPADA TUAN ZULKIFLI MOHAMED DAN JUGA TUAN SAHAR KERANA MEMBENAR DAN MEMAKLUMKAN PROGRAM INI KEPADA PIHAK KAMI BERTIGA. 

SELAMAT DATANG KE TIOMAN. SELAMAT MENYELAM DI SAWADI WREACK. AMAT BAIK. DALAM 2 BULAN LAGI , PKG PERCAYA, AKAN BANYAK IKAN DAN HIDUPAN MARIN AKAN MENJADI PENGHUNI KAPAL INI.

PETA PELAYAR