FOLLOWERS

Monday, 9 December 2013

LAWAK PENJILAT PELIWAT : KAH KAH KAH !!!!!

MALAYSIAKINI

PKR: Anwar paling layak diumpamakan seperti Mandela

RK Anand1:54PM Dis 9 2013 

Naib presiden PKR N Surendran berkata tokoh Malaysia yang paling layak diumpamakan seperti tokoh anti perkauman Nelson Mandela adalah ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.Katanya,

 Anwar merupakan pemimpin Melayu pertama yang memecahkan tembok perkauman dan membentuk kerjasama politik antara kaum

."Buat kali pertama, kita mendapat ahli politik Melayu dengan kewibawaan kebangsaan dalam diri Anwar, yang berulang kali menyatakan 'jangan lihat warna kulit rakyat, tapi lihat keperluan mereka',” katanya.

Bercakap kepada Malaysiakini, MP Padang Serai itu berkata ia menjadi intipati mesej Anwar sejah bertahun-tahun lamanya.Surendran berkata, mesej berkenaan berjaya memecahkan cengkaman kaum Umno dan BN.

"Dalam konteks ini, perjuangan Anwar selari dengan perjuangan Nelson Mandela untuk menghentikan politik perkauman,” katanya.

Tambahnya, Anwar juga berulang kali menyebut bahawa Pakatan Rakyat tidak akan memburu pemimpin BN selepas berjaya membentuk kerajaan persekutuan."Akan ada suruhanjaya kebenaran dan perdamaian seperti di Afrika Selatan. 

Perjuangan ini bukanlah mengenai balas dendam tetapi untuk menyelamatkan negara,” katanya.Katanya, seperti juga Mandela, Anwar turut dikurung atas tuduhan yang diada-adakan dalam konspirasi politik untuk menamatkan karier politiknya.Kerajaan bagaimanapun menafikan dakwaan tersebut.

.........KAH KAH KAH.  AL JUBURI MANDELA? KAH KAH KAH !!!!!!!
.
LAWAK AKHIR TAHUN 2013.  MANDELA TAK MELIWAT PUN.........

KALAU YE PUN NAK MEMBODEK AL JUHURI........ AGAK-AGAKLAH !!!!!!

ADA KE AL JUBURI DI SAMAKAN GENGAN MANDELA.  DAH KALAH TU DIAM AJE LE.  LAWAK LAWAK ,,,.....


11 comments:

 1. mmg ada persamaan iaitu dudk dlm penjara jerrr.....hahahahahaha

  ReplyDelete
 2. Kalau Tunku Abdul Rahman diumpamakan sebagai Mandela lagi betul, Tunku sanggup berkerjasama dengan Cina dan India semenjak sebelum mederka lagi. Anwar hanya mampu satukan PAS dan parti cauvanis DAPig, itupun selepas PAShit sanggup gugurkan matlamat negara Islam dan hudud. DAPig satu matlamat dia pun tak pernah digugurkan semenjak menyertai Pakatan Rakyat. Anwar pula hanya mimpi nak jadi PM je... Mandela tak pernah termimpi nak jadi Presiden Afrika Selatan, cuma banyak penyokong beliau yang mahukan beliau jadi Presiden. Banyak beza tu...

  ReplyDelete
 3. Muahahahahaha......tapi Mandela tak suka bontot lelaki....

  ReplyDelete
 4. Yang mengada2 kan perkauman bukan UMNO atau BN tapi DAP dan Anwar, setakat sejarah pun Anwar boleh putar belit inikan pula pemikiran penyokong2nya. N. Surendren jgn hairan la memang dia balaci Anwar satu tujuan satu sasaran tapi apakan daya putaq belit tak menjadi, pi mai pi mai tang tu jugak la.

  ReplyDelete
 5. mana ada mandela balun china doll

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha...ha...ha..ha...ha.... kah...kah...kah...kah...MANDELA ke amenda....lah..
   mabuk gamaknya....

   Delete
 6. Sian kat mandela dijatuhkan taraf serendah aljuburi. Amendela puak pakatan ni.

  ReplyDelete
 7. Menangis roh Mandela disamakn dgn mamat putar alam ni...mmg org2 PR ni X betul otaknya...komunis dianggap hero,byk lg la klau nk disebut...mmg songsang la dorang ni, hancur negara klau PR pegang...serius...

  ReplyDelete
 8. Mmg songsang..... itu sbb sedang berjuang untuk menghalalkan pernikahan sejenis..liberalisme, boleh berzina asalkan tidak kelihatan oleh orang. Amendelah.........

  ReplyDelete
 9. karut komedia...hahahaha...anwar? madela? hehehehe

  ReplyDelete
 10. Bukan mandela... altantuya la...

  ReplyDelete

PETA PELAYAR