FOLLOWERS

Wednesday, 16 October 2013

ADA KALANYA KAU NI AMAT BODOH DATO ASRI HOI !!!!!!!

DATO NOH GADUT KATA MURTAD KALAU SOKONG KALIMAH ALLAH OLEH KRISTIAN. MAHKAMAH MENGESAHKAN MELALUI UNDANG-UNDANG ALLAH HANYA UNTUK ISLAM DALAM KONTEK MELAYUVDAN MALAYSIA. HARUN DIN JUGA SETUJU DGN NOH GADUT. ASRI PULAK TAK SETUJU DGN FATWA NOH GADUT. HARUN TAIB PUN SETUJU DGN NOH GADUT. ASRI JAWAB KALAU MACAM TU SEKURUH DUNIA ARAB ISLAM JADI KAFIR. TAK KE BODOH NAMANYA TU. DIA BUAT PERSAMAAN DGN ARAB. ARAB TU MEMANG BEGITU BUDAYA DAN BAHSANYA. MANAKALA DI MALAYSIA ALLAH TU TAKNADA LAIN. NIAT MEREKA GUNA ALLAH ADALAH DGN TUJUAN TAK BAIK. NAKNEEBARKAN KRISTIAN. ITU ISUNYA. ASRI NI BODOH DLM HAL IJI. TAK FAHAM ISU DAN PERBANDINGAN DAN KIAS TAK KENA TEMPAT. JADI KEPADA ASRI.... NASIHAT SAYA..... TAK USAH NAK TUNJUK LAGAK PANDAI LE. JANGAN DOK BONGKAK SANAT. FAHAM ISUNYA. BARU CAKAP.
http://www.malaysiakini.com/news/243978

9 comments:

 1. salam bro. sebab dia sudah terlebih 'kiblat' ke dunia Arab, macam tulah jadinya.Nasib baik dia 'tu Melayu' kalau 'dilahirkan dari bangsa Arab tak tahu macam mana pulak jadinya.

  ReplyDelete
 2. Salam. Kalau nak buat perbandingan ikut budaya sesuatu kaum . Jangan pandai menterjemah dari bahasa melayu kepada Inggeris dan sebagainya dengan sembrono. Jadi celaru dan mempunyai makna yang berlainan.

  Contoh: untuk menterjemah Kaki Ayam (peribahasa) dalam bahasa melayu harus ikut budaya bangsa itu. Kalau diterjemah langsung ke Inggeris jadi "Chicken Feet" kan makna jadi lain. Jadi berhati-hatilah dengan perkara ini.

  Fikir-fikirkanlah......................

  Saat Jais
  www.treat-cure.com
  http://saatjais.wordpress.com

  ReplyDelete
 3. BUTUH lah Asri, suka sapu PANTAT. (baca dalam versi indon) ha.. ha.. ha.

  ReplyDelete
 4. "Sejak seribu tahun lalu, sejak zaman Nabi Muhammad lagi mereka menggunakan perkataan Allah. Tiada isu selagi mereka menggunakannya merujuk kepada zat yang sebenar, bukan untuk berhala," katanya yang dipetik daripada portal Malaysiakini. - KATA DR. N EX MUFTI..... BIOR BETULLLLLLLLL... DAH TERANG LAGI BERSULUH.... MEMANGLAH TUJUAN GEREJA BUAT PENERBITAN BUKANNYA NAK CERITA TUHAN NABI MUHAMMAD DAN UMAT ISLAM ADALAH ALLAH DAN KITA KENA HORMAT ALLAH.................... TAPI YANG GEREJA NAK CERITA ADALAH ALLAH ADALAH PELENGKAP TRINITI..IAITU ALLAH, ROH KUDUS DAN JESUS (ISA)...BUKANKAH MEREKA MENYATAKAN ZAT ALLAH ITU DENGAN PENYEMBAHAN YANG TIDAK ESA....BODOH PUNYA ULANYAK..... CAKAP BERBELIT...TETAP NAKKAN MILLAGE DARI KAPIR.... KATAKANLAH DENGAN JELAS...KAPIR BOLEH MENYEBUT UNGKAPAN ALLAH SEBAGAI TUHAN YANG ESA...SEBAGAI TUHAN MILIK UMAT ISLAM.... TETAPI BUKAN SEBAGAI BAPA ISA.... JADI SEKARANG JELASKAN.... TIDAK IKUT ZAT..MENYOKONG ..MURTADLAH JADINYA.....JANGAN MEMBANGSAT.

  ReplyDelete
 5. salam bro nak minta email nak tanya pasal kuda..email sy fitriayub@gmail.com

  ReplyDelete
 6. ...kadang2 ada juga ulama di Malaysia ni yg ditindih oleh 'perasan' yg dia tu bijak sangat bila ada 'Dr" dipangkal nama...mungkin Dr untuk pengajian bahasa Arab atau Melayu....

  ReplyDelete
 7. Asri kata..saya bukan bodoh!!...saya tak bodoh!!!!..saya tak bodoh!!!!.. saya dayus!!!..saya dayus!!!...saya WAHABI!!!... saya KAUM MUDA!!!!...saya bau-bau bacang dengan SYIAH!!!!!!

  ReplyDelete
 8. Ilmu sdr Asri tak sehebat manapun.Entah apa dia buat semasa di Oxford dulu.Balik saja terus "merapu" ilmu.Baik lagi dengar ceramah Ust.Kazim Elias.Tak pun Ust moto sikal besar.

  ReplyDelete

PETA PELAYAR