FOLLOWERS

Wednesday, 2 February 2011

GELI-GELI PETANG : GELI SUK, GELI RONNIE GANGSTER !!!

Dipetik dari : Malaysia Instinct com


Penghuni Gua : Keh keh keh keh. Henjut Dato Khusrin, henjut. Tak boleh jangan kata boleh. Henjut si gangster Ronnie tu. Henjut jangan tak henjut. Dah sama level dah sekarang. Apa hairan dan takut. Henjut Khusrin. Anda perlu buka mulut luas sikit. Biar mulut gangster tu tutup sikit. Tak gitu !!!

14 comments:

 1. BTL TU PG!
  HENJUT JGN X HENJUT!
  SELAGI BOLE HENJUT KITA HENJUT!

  JGN JD PG NAK HENJUT BINI DH KEDUT KOPOK LEKOR
  HENJUT KUDA AJE LER
  SAMPAI CERDIK KUDA YG DIHENJUT DARI YG MENGHENJUT

  ReplyDelete
 2. hai!
  wan dah terminum oren pasberg
  wow! rasa tertonggeng laaa
  sape nak nak niiii
  langsiii uuuul, badi foool, badi goool
  tolong korek kannn wooooooooooo!
  henjut, jangan tak henjut langsi uuuul badifool
  kong si kong lang siiii uuuul siiii uuuul
  limau lu manyak pahit weeii dapig
  pasberg ada kaaaaa?
  main poker sudah laaa sudah la sudah la

  -1malaysia-1jijah-

  ReplyDelete
 3. Dol... kalo PG nak henjut kuda kene dengo betul2. Dia cakap... "Umi, abang nak tunggang/henjut kuda... Umi" kata kat bini kedut kopok lekoq tu.

  Tapi kat dlm hati... "Umi, abang nak tunggang dan henjut kuda Ummi... Halfida"

  ReplyDelete
 4. otak kau langsi macam tahi kuda

  kah kah kahkah kah

  ReplyDelete
 5. Hmmm....hamPAS (elok tukar nama parti ali baba) dah takde idea sampai mengutuk rupa orang...

  ReplyDelete
 6. Buat PG dan penyokong UMNO BN...

  Pastinya korang dah dengar kenyataan Tun M tentang TG Nik Aziz yg dikatakan Islam Nasionalis...

  Tidak teringin ke, membaca jawapan TG Nik Aziz dari pertuduhan Tun Dr. M itu? Jgn gusar... mari kita berlapang dada membaca dan juga memahaminya.

  Part I

  Saya gembira apabila Tun Dr. Mahathir memberikan ulasan berkenaan pandangan saya tentang nasionalisme. Bagi saya, ini membuktikan kesediaan beliau untuk mendengar pandangan dan berhujah. Ia baik untuk percambahan minda masyarakat agar masyarakat segar dengan hujah dan tidak bergantung kepada seringgit dua habuan menjelang pilihanraya semata-mata.

  Jawapan saya ini bukan hanya untuk Tun Dr. Mahathir sahaja, tetapi juga merupakan jawapan yang saya cadangkan untuk dijawab pada hari di mana saya, Tun Mahathir dan manusia keseluruhannya berdiri di hadapan Allah SWT satu masa nanti. Ini kerana saya beriman dengan hakikat bahawa setiap apa yang dipertuturkan di dunia ini akan diadili di akhirat nanti. Setiap kenyataan yang keluar melalui televisyen, akhbar bahkan blog sekalipun direkod oleh malaikat-malaikat yang ditugaskan oleh Allah SWT untuk dibentangkan di hari yang kita tidak lagi mempunyai kuasa ke atasnya. Firman Allah SWT :

  يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُم بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ

  Yang bermaksud : Pada hari (ketika), lidah, tangan dan kaki mereka menjadi saksi atas mereka terhadap apa yang dahulu mereka kerjakan. – Surah al-Nur, ayat 24

  ReplyDelete
 7. Part II

  Hakikatnya saya sebenarnya diajak untuk menari dengan irama yang gendangnya dipalu oleh UMNO. Saya diajak untuk turut sama mengutuk Lee Kuan Yew seperti pimpinan UMNO. Padahal, apa yang berlaku di seberang sini jauh lebih dahsyat daripada apa yang dilakukan oleh Lee Kuan Yew.

  Pertama saya ingin nyatakan kepada Tun Mahathir bahawa asas Islam tidak sama dengan nasionalisme. Di dalam ajaran nasionalisme, tidak pernah dinyatakan apakah tujuan hidup ini. Tidak pernah saya terdengar sepatah kata dari pimpinan UMNO yang menghuraikan berkenaan tujuan hidup seorang manusia di muka bumi. Jikapun ada, hanya sebaris dua dari menteri yang dimanahkan menjaga hal ehwal agama. Adapun pemimpin utama UMNO, tujuan hidup ini seolah-olah tidak menjadi agenda penting sehingga tidak pernah sedikitpun terkeluar isu ini dari bibir mereka.

  Islam meletakkan bahawa tujuan hidup untuk mengabdikan diri kepada Allah SWT. Justeru, manusia dihidupkan untuk diuji oleh Allah SWT siapakah di kalangan mereka yang terbaik amalannya. Firman Allah SWT :

  الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ

  Yang bermaksud : Dia lah yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup (kamu) - untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu: siapakah di antara kamu yang lebih baik amal dan aktivitinya ; dan Ia Maha Kuasa (membalas amal kamu), lagi Maha Pengampun, (bagi orang-orang yang bertaubat) (Surah al-Mulk, ayat 2)

  Apabila tujuan hidup untuk mengabdi kepada Allah SWT, dan hidup sendiri merupakan ujian untuk menguji siapakah yang beramal soleh, justeru manusia perlu bersyahadah dengan maksud sanggup menjadi saksi untuk menyatakan ketuhanan Allah SWT dan kenabian Nabi Muhammad SAW. Jika syahadah manusia pada lafaznya, maka syahadahnya pertubuhan ialah pada dasarnya. Ingin saya bertanya kepada Tun Mahathir, apakah dasar perjuangan UMNO? Di celah manakah UMNO meletakkan Islam setelah dasar kebangsaan dijadikan sebagai dasar perjuangannya? Dari sudut praktikalnya, adakah perjuangan UMNO merupakan satu amal soleh? Adakah pada saat UMNO yang menjadi tulang belakang kerajaan mengeluarkan lesen judi itu merupakan amal soleh? Adakah pada saat UMNO menghapuskan tulisan jawi pada tahun 1968 sehingga melahirkan generasi yang buta al-Quran itu merupakan amal soleh? Adakah pada waktu Tun Mahathir menarik balik peruntukan perkapita untuk sekolah agama rakyat itu merupakan amalan soleh?

  ReplyDelete
 8. Part III

  Kedua, Tun Mahathir melabelkan saya dan PAS sendiri sebagai punca pecah belah orang Melayu. Barangkali kerana sayalah yang menyebabkan parti UMNO diharamkan pada tahun 1987 yang membawa kepada penubuhan Semangat 46. Barangkali sayalah juga penyebabnya sehingga terpecat Timbalan Presiden UMNO pada tahun 1999 yang membawa kepada penubuhan parti Keadilan dan kini dikenali sebagai Parti Keadilan Rakyat. Saya bimbang, Tun Mahathir sudah dijangkiti penyakit Melayu Mudah Lupa yang pernah disebutnya satu ketika dahulu.

  Suka saya jelaskan. Islam meletakkan bahawa pecah belah ialah satu perkara yang pasti berlaku di kalangan masyarakat manusia. Allah SWT berfirman :

  وَقُلْنَا اهْبِطُوا بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ وَلَكُمْ فِي الأَرْضِ مُسْتَقَرٌّ وَمَتَاعٌ إِلَى حِينٍ

  Yang bermaksud : “..dan Kami berfirman: "Turunlah kamu! Sebahagian dari kamu menjadi musuh kepada sebahagian yang lain dan bagi kamu semua disediakan tempat kediaman di bumi, serta mendapat kesenangan hingga ke suatu masa (mati)". – (Surah al-Baqarah, ayat 36)

  Perpecahan telah digazetkan oleh Allah SWT di dalam al-Quran lama sebelum PAS ditubuhkan lagi. Ia berlaku apabila ada yang memilih hidayah dan ada yang menolaknya. Nabi Muhammad SAW datang membawa hidayah daripada Allah SWT dan ditolak oleh kaum yang sebangsa dengannya. Utbah bin Rabiah yang mewakili gerakan nasionalis Quraisy pada zamannya, bangkit dengan tegar melabelkan bahawa Nabi Muhammad SAW sebagai pemecah belah dengan kata-katanya :

  فرقت به جماعتهم!

  Yang bermaksud : Dengan agama yang kamu bawa, kamu telah memecahbelahkan kesatuan mereka!

  Adakah benar baginda merupakan pemecah belah? Tentu sekali tidak, tetapi itulah natijahnya apabila membawa kebenaran seperti yang dilakukan oleh Rasulullah SAW.

  Dari zahirnya kelihatan Tun Mahathir sebagai seorang yang sangat cintakan perpaduan Melayu. Sedarkah Tun Mahathir bahawa UMNOlah selama ini yang menzalimi orang-orang Melayu? Pada tahun 1961, siapakah yang menculik ADUN-ADUN PAS di Terengganu yang menyebabkan akhirnya kerajaan PAS pimpinan Allahyarham Daud Samad digulingkan dari pintu belakang? Di Kelantan, mereka juga menculik lima wakil rakyat PAS dengan tujuan menggulingkan kerajaan yang dipimpinan oleh Allahyarham Dato Asri Muda namun usaha mereka gagal. Ini boleh disahkan oleh bekas wakil rakyat Tanah Merah Timur yang masih hidup sekarang ini, Che Omar Mohamad yang turut menjadi mangsa. Siapakah yang bertanggungjawab melakukan perbuatan tidak demokratik ini kalau bukan UMNO? Episod-episod kezaliman ini masih segar di ingatan pejuang-pejuang PAS. Bukan untuk menyemarak api permusuhan lama jauh sekali menyimpan dendam, tetapi sekadar untuk memperkukuhkan fakta sejarah buat generasi muda yang saya bimbang terbuai dengan dodoi Ketuanan Melayu yang ditaja oleh UMNO.

  Di zaman Tun Mahathir, siapakah yang bertanggungjawab melakukan persempadanan pilihanraya pada tahun 2003 yang menafikan pertambahan kerusi parlimen dari negeri yang majoritinya orang Melayu kalau bukan UMNO di zaman Tun Mahathir? Siapakah yang bertanggungjawab mengarahkan pembunuhan beramai-ramai Ibrahim Libya di Memali bersama pengikut-pengikutnya yang kesemuanya terdiri daripada orang Melayu tanpa sebarang sebab yang munasabah kalau bukan UMNO di zaman Tun Mahathir? Siapakah yang memperkenalkan pengajian Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris yang kemudiannya ditolak sendiri oleh UMNO kalau bukan Tun Mahathir?

  ReplyDelete
 9. Part IV of IV

  Hari ini, UMNO masih lagi menjuarai amalan tidak demokratik. Di Perak, mereka gulingkan kerajaan dari pintu belakang. Di Selangor, mereka melantik Setiausaha Kerajaan tanpa sedikitpun perbincangan dengan Menteri Besar. Peliknya, juara Ketuanan Melayu inilah pula yang menentang usul mengembalikan kuasa sultan di Selangor. Tidak malukah mereka kepada DAP yang mereka dakwa sebagai parti cauvinis Cina? Di Kelantan, mereka nafikan royalti minyak serta menubuhkan Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP). Jika begini, demokrasi pun tidak, federalism pun tidak, Islam jauh sekali!

  Apa yang lebih penting, Islam tidak akan sempurna tanpa iman. Al-Quran sering menyebut Wahai orang-orang yang beriman tetapi al-Quran tidak menyebut Wahai orang-orang Islam. Ini kerana seorang yang mengerjakan rukun Islam sahaja belum layak dipanggil orang yang beriman jika hatinya tidak beriman dengan yakin kepada Allah SWT. Jika Tun Mahathir berkata bukti UMNO berjasa kepada Islam dengan membina masjid, maka Abdullah bin Ubay di zaman Rasulullah SAW lebih dahulu membina masjid yang dikenali sebagai Masjid Dhirar. Jika Tun Mahathir menyatakan bahawa UMNO berjasa kepada Islam dengan membina sekolah agama, maka di Thailand juga wujud sekolah-sekolah agama. Bahkan jika Tun Mahathir berkata bahawa jasa UMNO ialah arak tidak dihidangkan di majlis rasmi kerajaan, maka apakah bezanya jika arak tetap diberikan lesen secara besar-besaran dan judi pula terus dinikmati sekalipun bertentangan dengan nilai-nilai Islam dan kemanusiaan. Pertanyaan saya pula kepada Tun Mahathir, sebutkan apakah yang saya lakukan di Kelantan yang bertentangan dengan Islam. Jika tidak ada, maka untuk apa kami dilawan?

  Akhir kata, saya akui Tun Mahathir seorang yang bijak, dan alangkah baiknya kebijaksanaannya digunakan untuk Islam. Nasihat saya kepada Tun Mahathir, sebelum terlambat marilah sama-sama berfikir untuk menempuhi hari pengadilan yang dijanjikan oleh Allah SWT. Jika saya ditanya adakah saya telah mengajak Tun Mahathir dan rakan-rakan sealiran dengannya agar meninggalkan aliran nasionalis sekular dan menerima Islam yang syumul, saya Insya-Allah akan menjawab : اللهم قد بلغت (Ya Allah, aku telah menyampaikan..)

  Sekian.

  HAJI NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT
  Kg. Pulau Melaka, Kota Bharu.

  Bertarikh : 29 Safar 1432H / 2 Februari 2011

  ReplyDelete
 10. Langsi Said mungkin tak pernah merasakan nasib orang Melayu/Islam di Singapura dan Thailand. Makanya Langsi said dok merasakan hak orang-orang melayu dan ISlam yang mempunyai kelebihan ini diMalaysia bukannya sesuatuyang perlu disyukuri. Mungkin Langsi patut duduk di Tak Bai dan Singapura.

  ReplyDelete
 11. Aku bangga dan bersyukur hidup di Msia tapi aku percaya kemakmuran dan kekayaan itu akan lebih bertambah baik kalo bukan KERAjaan UMNgOk Be-eNd skrg yg memerintah...

  53 tahun dimomokkan dgn keTUANan Melayu tapi yg kaya tetap pemimpin atasan dan kroni2nya. Bukan tak suka dgn UMNO tapi... UMNO dulu sebelum Tun Dr. M. UMNO semasa dan selepas Tun Dr. M adalah UMNgOk yg berpaksikan KUASA dan WANG; penuh dgn RASUAH, SEX dan KRONI.

  Spura yg merdeka dari tangan UMNO jauh lebih maju dari Msia. Vietnam kian menghampiri; indonesia... tahap demokrasinya jauh lebih baik!

  Apa lu cerita Anon 21:38... org Melayu Spore pun dah bantah kenyataan Mahathir. Baca jawapan TG. Nik Aziz ttg Islam Nationalis....Mahathir mudah lupa!

  ReplyDelete
 12. Salam tuan PG & Sema2...,

  CERDIK DAN KEBODOHAN 2 KUMPULAN : FIKIRKAN !!!!!

  Kita dituntut, sebagai umat Islam beramal jalan kebenaran kebajikan tolong menolong suci hati. Amalan Soleh, bukan amalan salib seperti seperti terkandong dalam coretan tuan PG. Dimanakah perbezaan diantara kedua2 paparan tersebut. Satau paparan berhadapan dengan ketaksuban laparkan kuasa, satu ketaksuban kepada yang Maha Esa yang kepdaNya kita meminta sebarang pertolongan. Cara mereka berdemo dengan berpakaian, mencemarkan imej Islam itu sendiri. Berjemur di panas terik, taksub kepada penceramah, selepas itu senyap menikus tiada susulan ke mana hala nak ditujukan. Akhirnya menyusahkan pihak berkuasa Malaysia, yang bermasalah bukan pemerintah di Mesir, mak bapak akan datang menjamin, perilaku kebodohan anak2 mereka. Timbul tuding menuding bahawa pihak berkuasa tidak bertimbang rasa. Sesungguhnya sebagai rakyat Malaysia jelas amat berbangga dengan kedamian yang dikecapi selama ini. Sejak akhir2 ini, ada beberapa ketul tulang yang dihinggapi virus membenci sesedara Islam untuk terus berpelukan yang mayatnya perlu langkah untuk sebuah negara Islam acuan mereka yang boleh berubah2. Bahkan ada yang sanggup mati kerananya. Bak bantah membantah, secara halusnya itulah sekongkol dinatara yang jahat beracuan yang jahat juga. Ini kerja “bodoh” P5B sependapat dengan PG.

  P5B. Tumpang sama2 majlis memperingati Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW. Maulidur Rasul...

  ReplyDelete
 13. Salam tuan PG & Sema2...,

  CERDIK DAN KEBODOHAN 2 KUMPULAN : FIKIRKAN !!!!!

  Kita dituntut, sebagai umat Islam beramal jalan kebenaran kebajikan tolong menolong suci hati. Amalan Soleh, bukan amalan salib seperti seperti terkandong dalam coretan tuan PG. Dimanakah perbezaan diantara kedua2 paparan tersebut. Satau paparan berhadapan dengan ketaksuban laparkan kuasa, satu ketaksuban kepada yang Maha Esa yang kepdaNya kita meminta sebarang pertolongan. Cara mereka berdemo dengan berpakaian, mencemarkan imej Islam itu sendiri. Berjemur di panas terik, taksub kepada penceramah, selepas itu senyap menikus tiada susulan ke mana hala nak ditujukan. Akhirnya menyusahkan pihak berkuasa Malaysia, yang bermasalah bukan pemerintah di Mesir, mak bapak akan datang menjamin, perilaku kebodohan anak2 mereka. Timbul tuding menuding bahawa pihak berkuasa tidak bertimbang rasa. Sesungguhnya sebagai rakyat Malaysia jelas amat berbangga dengan kedamian yang dikecapi selama ini. Sejak akhir2 ini, ada beberapa ketul tulang yang dihinggapi virus membenci sesedara Islam untuk terus berpelukan yang mayatnya perlu langkah untuk sebuah negara Islam acuan mereka yang boleh berubah2. Bahkan ada yang sanggup mati kerananya. Bak bantah membantah, secara halusnya itulah sekongkol dinatara yang jahat beracuan yang jahat juga. Ini kerja “bodoh” P5B sependapat dengan PG.

  Pang5 Beliung. Tumpang sama2 majlis memperingati Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW. Maulidur Rasul...

  ReplyDelete
 14. Sori tuan Pg aku tersalah post.

  ReplyDelete

PETA PELAYAR