FOLLOWERS

Saturday, 19 February 2011

MBI TU BAPAK FAEKAH PUNYA KE ?

Tindakan Selangor membelanjakan wang anak syarikatnya Perbadanan Menteri Besar (MBI) bagi tujuan penginapan tetamu merupakan amalan biasa dan bukan sesuatu yang janggal, kata setiausaha politik kepada Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim.

Faekah Husin berkata, dakwaan Timbalan Pengerusi Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar itu jelas merujuk kepada tetamu kerajaan dari Sabah dan Sarawak yang mengadakan kunjungan rasmi dan perjumpaan dengan Khalid. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Faekah dan PKR ingat MBI adalah harta bapak mereka kot. Mana boleh duit MBI dibelanja untuk hal-hal politik.

2. Faekah kata ia adalah tetamu kerajaan negeri. Itu alasan bodoh bagi menghalalkan yang haram. Tetaamu apanya. Apa tujuan lawatannya. Bawa hasil kepada negerio Selangor ke? Cuba bezakan tetamu resmi atau tak resmi. tetamu kerajaan Selangor apanya kalau yang datang tu semuanya adalah pemimpin politik Sabah bagi pemilihan umum PKR. Pemilihan umum yang kelam kabut bab metematiknya.

3. Kepada rakyat Selangor , buat lapuran mengenai ini kepada SPRM atau polis. Ia memang satu penyalahan kuasa dan dana awam dan ada unsur pecah amanah. Lihat minit mensyuaratnya, siapa hadir. Apa tajuk bayaran dan permohonan bayaran. Buku kehadiran di pejabat MB tu dan minit mensuarat serta perbincangan yang dibuat.

4. Ini semua taktik lama yang paling bodoh untuk menghalalkan perkasra yang haram. Semuanya hanya mempunyai satu tujuan: Nak kedarah duit rakyat bagi mengerakkan aktiviti politik mereka?

5. Apa kata Mahfuz, tantawi, Idris Ahmad dan Samsul pendek tu ? Semuanya diam membisu. Semua pemimpin tahi kucing aje !!!!!

2 comments:

 1. salam perjuangan utk saudara,
  mohon bantuan utk pautkan link blog saya, link saudara sudah saya pautkan..

  terima kasih

  http://melanaublogger.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. KAH!KAH!KAH!
  HINDU DH PANDAI MEN BAPAK2
  MENTAL KE DOL?KAH!KAH!KAH!

  DUIT MBI,BKN DORG GUNA DUIT BAPAK LU
  KAH!KAH!KAH!

  ReplyDelete

PETA PELAYAR