FOLLOWERS

Saturday, 29 December 2012

GEMPAK MANGKOK HAYUN DEEPAK !!!!!! KAH KAH KAH KAH !!!!!!

ITU KISAHNYA. RUPANYA ADA MASALAH PERNIAGAAN. KEMUDIAN JUAL CERITA UNTUK KELENTONG PKR (  YANG MEMANG KAKI KELENTONG ) UNTUK DAPAT DANA UNTUK NAK HIDUP. JUGA CARA NAK UGUT BN DAN PM UNTUK CUBA- CUBA KALAU BOLEH DAPAT PROJEK ATAUBAYARAN. PPPPPOOOORRRRRAAAAAHHHH!  AUTA PUNYA ORANG. GEMPAK AJE LEBIH. TAU AJE LE, GEMPAK BANGSA INI BIASALAH. BAWAH KALU OK, ATAS KALU........BULAN BINTANG SEOLAH BOLEH MEREKA MAKAN. TAPI HAKIKATNYA..... GEMPAK TAK KUCING AJE. JADI KEPADA PM, TOK SAH DOK LAYAN LE, AUTA INDIA NI. PPPPPOOOOORRRRRAAAAAHHHHHHH. AUTA PUNYA KAKI. DEDAH AJE LE, NAK TENGOK JUGA SIAPA YANG MENGGELUPOR. APA DOK TANGGGUH-TANGGUH KALAU DAH ADA BUKTI..... PPPPPOOOOORRRRRRAAAAAAHHHHH!!!!!!!!!! PEMAKAN TAHI KELENTONG SEPERTI PAS DAN PKR MEMAMNG SUKALAH PERKARA MACAM NI. BUKTI VEDEO PULAK DIKATAKAN PEKAK BUTA DAN BISU !!!!!!!  TAK KE BODOH NAMANYA !!!!!!

5 comments:

 1. kah kah kah!
  PiGgy omar haram ni pangkah sedara sendri la plak
  kah kah kah!

  pasal ape mongol & babi katek xnk saman?
  kah kah kah!
  tau2 senyap kena c5 plak!
  kah kah kah!
  ankbabi omar ni berkompang vdo pekak bisu!
  kah kah kah!
  pasal tu live record ada sbttl siam!
  kah kah kah!
  sebab vdo tu pekak bisu!
  kah kah kah!

  apa punya malang la ankbabi omar neh!
  wakakakakaka!!!

  ReplyDelete
 2. Patut pun sengap... PG Hindu anak Omar ni rupenye lebih rendah maruah dan hinanya dari anak babi!

  Aku cabar PG Hindu anak Omar yg setaraf anak babi ni... fahamkan PC dari Rafizi, jgn post thread sekerat2 je!

  Part 1/2.....

  DAKWAAN DEEPAK ADA ASAS, WANG RAKYAT DISALAHGUNA UNTUK MENUTUP MULUT DEEPAK

  Pada 30 November 2012, Dato’ Seri Zahid Hamidi mengumumkan kepada wartawan dan Perhimpunan Agong Umno bahawa beliau akan menjawab dan mematahkan tuduhan Deepak yang mengaitkan Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak dengan pelbagai salahlaku.


  Malangnya, keesokan harinya, pada 1 Disember 2012 beliau tidak mengotakan janjinya itu. Tuduhan-tuduhan Deepak kekal tidak dijawab oleh pentadbiran Dato’ Seri Najib Tun Razak.

  Saya beranggapan itu strategi Dato’ Seri Najib Tun Razak dan Dato’ Seri Zahid Hamidi – iaitu untuk tidak mengendahkan tuduhan-tuduhan tersebut atas alasan ia tuduhan liar tanpa bukti. Sehingga saat itu pun, rakyat masih samar-samar mengenai bukti yang dikemukakan oleh Deepak, apatah lagi keterlibatan Deepak dengan keluarga Dato’ Seri Najib Tun Razak menimbulkan tanda tanya mengenai motif dan kredibiliti beliau.

  Oleh sebab itu, KEADILAN tidak memberi sebarang reaksi mengenai tuduhan-tuduhan tersebut, kecualilah menuntut agar ia disiasat segera.

  Ternyata anggapan saya itu tidak tepat. Tuduhan-tuduhan yang dibuat oleh Deepak dipandang serius dan dibuktikan benar-benar mencemaskan Dato’ Seri Najib Tun Razak, sehingga tugas untuk menyelesaikan kemelut ini diserahkan kepada Dato’ Seri Zahid Hamidi.

  Walaupun awalnya Dato’ Seri Zahid Hamidi mengelak dari memberi jawapan, jalan penyelesaian yang beliau laksanakan mengikut perintah Dato’ Seri Najib Tun Razak akhirnya terbongkar kepada umum pada 27 Disember 2012.

  Urusniaga mengejut melibatkan pembayaran RM30 juta untuk membeli 80% saham terbitan Astacanggih dan RM130 juta untuk membeli 200 ekar tanah dari Awan Megah Sdn Bhd adalah satu salahguna kuasa oleh Dato’ Seri Zahid Hamidi dan Dato’ Seri Najib Tun Razak bertujuan untuk menutup mulut Deepak dan menyelesaikan skandal ini yang kian merebak.

  Urusniaga ini akan dibiayai sepenuhnya oleh Bakti Wira Development Sdn Bhd, sebuah syarikat pelaburan hartanah yang dimiliki sepenuhnya oleh Boustead Holdings Berhad, milik Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT).

  ReplyDelete
 3. Part 2/2.....

  Modal dan aktiviti Boustead Holdings Berhad banyak bergantung kepada caruman dari potongan gaji anggota tentera yang disalurkan melalui LTAT. Sebagai menteri yang bertanggungjawab memikul amanah ini, Dato’ Seri Zahid Hamidi haruslah berhati-hati dalam memastikan pelaburan yang dibuat oleh Bakti Wira Development Sdn Bhd adalah pelaburan yang terbaik untuk kepentingan anggota tentera.

  Sebab itu, sekiranya urusniaga ini diteliti, ia sudah tentu tidak menepati apa-apa garis panduan pelaburan baik berdasarkan perkara-perkara berikut:

  1. Astacanggih adalah sebuah syarikat yang tidak mempunyai aset mahupun rekod perniagaan yang baik. Semakan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) menunjukkan ia tidak pernah pun memfailkan penyata kewangannya. Selain modal berbayar sebanyak RM20 juta, syarikat ini dibebankan dengan hutang sebanyak RM98 juta dari Kuwait Finance House (mengikut rekod SSM);

  2. Nilaian RM30 juta bagi 80% saham terbitan Astacanggih itu tidak ada asas. Kenyataan Boustead Holdings Berhad bahawa nilaian RM30 juta itu dicapai atas persetujuan bersama pembeli dan penjual membuktikan bahawa urusniaga ini dibuat berdasarkan pertimbangan politik, bukan pertimbangan pelaburan komersil;

  3. Pembayaran RM130 juta terhadap 200 ekar tanah yang statusnya masih belum dipindahmilik kepada Awan Megah Sdn Bhd bermakna Dato’ Seri Zahid Hamidi mengambil wang sebanyak RM130 juta dari caruman anggota tentera untuk membayar syarikat milik seorang pimpinan Umno tanpa ada sebarang pertukaran aset, kerana tanah 200 ekar itu masih belum dipindahmilik kepada Awan Megah Sdn Bhd;

  4. Nilaian RM130 juta bagi 200 ekar tanah tersebut juga dibuat tanpa menggunakan penilaian bebas, semata-mata atas dasar persetujuan yang dicapai di antara penjual dan pembeli;

  5. Pengumuman rasmi Boustead Holdings Berhad kepada Bursa Malaysia memberi alasan bahawa pembelian tanah itu bertepatan dengan bank tanah sedia ada milik anak syarikat Boustead (iaitu Jendela Hikmat Sdn Bhd) di kawasan berhampiran (rujuk perenggan 4 pengumuman). Walau bagaimana pun, semakan rekod menunjukkan tanah seluas 236 hektar yang dipindahmilikkan kepada Jendela Hikmat Sdn Bhd dinilai pada RM230 juta pada akhir tahun 2005 (rujuk laporan akhbar Utusan Malaysia yang disertakan bersama);

  6. Ini bermakna tanah sekitar kawasan yang sudah dimiliki oleh Boustead Holdings Berhad dinilai sekitar RM390,000 seekar, berbanding urusniaga terkini melibatkan Awan Megah yang membayar RM650,000 seekar ke atas tanah yang statusnya belum dipindahmilik.

  Jelas bahawa urusniaga ini bukanlah urusniaga yang lulus pertimbangan komersial dan panduan pelaburan LTAT.

  Saya hanya boleh simpulkan bahawa urusniaga ini dibuat semata-mata untuk menutup mulut Deepak dan memadamkan skandal ini. Makanya, tindakan tidak berwaspada Dato’ Seri Zahid Hamidi yang menyalahgunakan kuasanya dengan mengarahkan LTAT membayar RM160 juta mengesahkan bahawa dakwaan Deepak itu benar, sehingga mencemaskan Dato’ Seri Najib Tun Razak.

  Oleh itu, saya akan mula meneliti dan mendedahkan pembayaran yang dibuat oleh Deepak terhadap pihak tertentu yang dikaitkan dengan Dato’ Seri Najib Tun Razak, memandangkan sudah jelas bahawa dakwaan Deepak itu ada kredibiliti dan kebenarannya.

  KEADILAN akan mengadakan sidang media pada hari Isnin, Rabu dan Jumaat minggu depan jam 11 pagi mengenai pendedahan ini.

  RAFIZI RAMLI
  PENGARAH STRATEGI KEADILAN

  Setidak2nya nko berani juga bio kan komen ni terpapar dlm blog nko..... Thanks bro! Dapat tumpang kempen.

  ABU - Asalkan Bukan UMNgOk...Be-eNd!

  ReplyDelete
 4. mampos hidup blk ankbabi omar ni xkn jawab
  auta lebih
  ankbabi umngok jer yg caye!

  ReplyDelete
 5. pepatah org tua2 ada berkata...kalau jumpa ular dgn bangsa macam deepak ni..bunuh bangsa ni dulu,dari ular...mereka ni lebih bahaya dari ular...Tahniah bloger2 pro k'jaan kerana paparkan komen2 dari pihak pembangkang/pemfitnah...kalau bloger2 pihak mereka jgn harap le komen yg tak menyebelahi mereka akan di paparkan....puihh....

  ReplyDelete

PETA PELAYAR