FOLLOWERS

Sunday, 13 January 2013

MEMANG PATUT PUN !!!!!!!!

AKU NI BUKAN SOKONG TINDAKAN ORANG RAMAI BAKAR KENDERAAN JPJ NI. TAPI KALAU TENGOK CARA JPJ BUAT OPERASI NAIK MELUAT KITA DIBUATNYA. MEMANG PK PERCAYA CERITA ORANG RAKAI DALAM KEJADIAN INI BAHAWA JPJ MENAHAN DAN MEMBERHENTIKAN KENDERAAN YANG DIKEJARNYA SECARA TIBA-TIBA. PENGARAH JPJ JANGAN DOK PERCAYA SANGAT DENGAN TEMBERANG PEGAWAI ANDA YANG NAK COVER CERITA UNTUK MENUTUP TINDAKAN HARAM MEREKA. KALAU TENGOK OPERASI JPJ DI JALAN RAYA, KITA LIHAT IA BUKAN MAIN DIPANDU LAJU. BUAT SEKATAN DI SELEKOH DAN DITEMPAT SESAK. BUAT SEKATAN. BUAT KERJA SEORANG DUAMAJE. YANG LAIN DOK BERBUAL DITEPI JALAN. KERETA NAK LALU PUN SUSAH. KERETA DITAHAN DAN DOK POT PET POT ATAS JALAN RAYA. KALAU NAK PERIKSA KENDERAAN ATAU LESEN, BAWALAH KERETA TERSEBUT KE TEPI JALAN. JADI KENDERAAN LAIN BOLEH MENERUSKAN PERJALANAN. PULAK TU DENGAN RAMBUT PANJANG BERSELEKEH. BAJU TAK DIGOSOK. TOPI DAN CAP / BERET TAK DI PAKAI. MACAM PENGUATKUASA DI AFRIKA. KEKADANG TU, ADA KENDERAAN DI SATU-SATU TEMPAT SIBOK, TETAPI ORANGNYA TAK ADA. DI KAWASAN UNTUK TIMBANG LORI LEBIH MUATAN SEPERTI JALAN SEGAMAT ATAU LPT. PEJABAT TUTUP AJE. ADA KON DI TENGAH JALAN. MANUSIA JPJ LANGSUNG TAK ADA. ITU YANG LORI YANG LEBIH MUATAN BERMAHARAJALELA. JALAN ROSAK. BERJUTA KERAJAAN KELUAR DUIT UNTUK BINA PUSAT TIMBANG BERAT KENDERAAN. CUBA BUAT KIRAAAN , BERAPA JUMLAH KENDERAAN BERAT DI TIMBANG DI PUSAT- PUSAT INI SELURUH NEGARA. BERBALOI KE DENGAN WANG YANG DIKELUARKAN DENGAN PENGUNAANNYA. KEPADA JPJ.... HENTIKANLAH SINDROM PENAFIAN INI. PANDANG KE DEPAN DAN KE DALAM DIRI SENDIRI. PERBAIKINYA. DOK NAFI-NAFI........ BILA NAK PERBETULKANNYA????? BUKA OTAK SIKIT LE ??????

3 comments:

 1. setuju dgn pandangan saudara

  saya pernah nampak mereka buat road-block di highway PLUS. Pada saya, itu tindakan yang tak wajar dan merbahaya kepada mereka dan pemandu.

  Namun pihak Polis mengatakan bahawa JPJ tak salah dan media mengatakan bahawa Tonto yang buat khkianat.

  ReplyDelete
 2. pernah hampir nak terlanggar polis yg berdiri dibelakang tong roadblok waktu malam dan berhujan sebab tak nampak jalan. Dok2 bawah leka bawa kete, tetiba ada benda menghalang, nasib sempat mengelak.....Hu.hu....

  Cucu Benta

  ReplyDelete
 3. Kali ni aku setuju pendangan PG. JPJ ni betul-betul mengarut bila masa kerja buat sekatan jalanraya. Dah beberapa kali terserempak JPJ buat sekatan jalanraya ditempat bahaya kononnya JPJ lah Raja Jalanraya kat Malaysia ni..tahi le!! Pasal cermin gelap ramai juga Pegawai dan Kakitangan JPJ sendiri bercermin gelap tapi siapa nak tangkap dan saman dia??? Dan entah-entah silap haribulan insuran kenderaan pun tak ada cuma road tax je ada.

  ReplyDelete

PETA PELAYAR