FOLLOWERS

Monday, 3 March 2014

SELAMANYA MEREKA BEROTAK HAIWAN !!!!!!!! KAH KAH KAH !!!!

MALAYSIAKINI

Haram sembelih cara Islam & Yahudi dikecam

Dr Mohd Khairuddin Aman Razali 


| 1:33PM Feb 25 2014

Tindakan kerajaan Denmark mengharamkan penyembelihan cara Islam dan Yahudi adalah sangat dikecam.Tindakan itu sekaligus akan menyukarkan umat Islam di sana mendapatkan daging yang halal untuk dimakan.Langkah kerajaan Denmark ini menunjukkan sikap anti-Islam mereka dengan sebelum ini mereka melakukan pembikinan filem dan penulisan karikatur yang jelas menghina kesucian agama Islam.

Kaedah penyembelihan dalam Islam menggunakan pisau yang tajam supaya ia tidak menyeksa binatang.Ini bertentangan dengan cara yang akan diimplementasi kerajaan Denmark yang akan pengsankan terlebih dahulu binatang tersebut untuk disembelih.

Lebih menyedihkan, langkah pengharaman cara Islam dan Yahudi ini turut dilaksanakan di beberapa negara Eropah yang lain antaranya Poland, Iceland, Norway, Sweden dan Switzerland.Saya mendesak kerajaan Malaysia untuk lebih sensitif terhadap isu-isu umat Islam yang berlaku di seluruh dunia.Sikap tidak ambil endah menunjukkan ketidakprihatinan Malaysia terhadap nasib umat Islam yang lain.

PENGHUNI GUA: MEMANG SELAMANYA MEREKA BEROTAK HAIWAN. MEREKA TAK PERNAH BERAGENDA BAIK PADA ISLAM. SELAMANYA BEGITU. MUHAHID YUSOF RAWA DAN PAS SERTA NURUL IZZAH DAN KHALID GEREJA AJE YANG DOK PUJI MEREKA.

2. KAMI DAH TAHU LAMA DAH. TAK KACAU BANGSA DAN AGAMA KAMI DI SINI UDAH. KAMI BOLEH TERIMA DAN BERPERASANGKA BAIK. JIKA TIDAK.................. ITU PUN BABI LIM KIT SIANG DOK SIBOK KOMEN HAL KHUTBAH HARI KEKASIH YG DITUJU UNTUK UMAT ISLAM. ITU PUN PAS DAN MEREKA YG DI ATAS MASIH BUTA!!!!!


No comments:

Post a Comment

PETA PELAYAR