FOLLOWERS

Monday, 25 July 2011

LIHAT DIRI SENDIRILAH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jul 25, 11 11:14amWalaupun mahkamah mengekalkan pengharamannya, Jaringan Antarabangsa Hak Kartunis (CRNI) tetap beranggapan bahawa karya kartunis terkenal Zulkiflee Anwar Ulhaque atau Zunar menepati standard antarabangsa.

Sehubungan itu, pengarahnya Dr Robert Russell berkata, CRNI menyuarakan kebimbangan tehadap keputusan itu yang dianggap memberi lesen kepada kerajaan "bertindak lebih keras" terhadap Zunar dan kartunis editorial lain. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua
: Dah haram, haramlah. Kartun zunar ini bukan kartun tetapi penuh dengan fitnah. Mahkamah tertinggi. Patuhi ajelah.

2. Kalau asyik nak sanggah aje, baik buat mahkamah sendiri. Ini semua main pakai hukum hakam sendiri.

3. Minum kencing banyak sangat. Itu yang jadi begini. Bila kartun yang menghentam Pok Nik, pandai pulak buat repot dan ambil tindakan mahkamah. Tak ada pulak nak dakwa menyekat kebebasan bersuara. Kena tang kerajaan pandai pulak guna alasan hak asasi dan kebebasan bersuara itu dan inilah !!!!!!

4. Boleh jalanlah !!!!!!!!!!!!!! Tak gitu ?

10 comments:

 1. Pembangkang di negara ini "NO CLASS". Semua orang buat salah, hanya dia aja yang betul. Kalau kata salah, boleh juga diterima jika ada pandangan bernas untuk memperbaiki apa yang tak betul.

  Parlimen ada, negeri diperintah oleh Pakatan Rakyat banyak tapi tidak digunakan sebaik-baiknya. Bila dah dapat perintah beberapa negeri tapi tak buat kerja, cuba buat perkara-perkara terbaik dari Kerajaan sebelumnya. Bolehlah dijadikan contoh dan tauladan, ini tidak asyik dok ceramah kutip sedekah dan berdemo cara zaman Tok Naduk (Zaman Lapok). Berceramah pulak bukan untuk tunjuk PR baik, malah memualkan. Bahasa lebih buruk dan busuk dari budak Tadika/Taska.

  Penyelesaian PR hanya layak dijalanan aja, sama taraf dengan Pengemis. Pengemis pun ada tatasusila tak menyusahkan urusan orangramai.

  ReplyDelete
 2. Biasa la..antarabangsa.

  Hina agama Islam pun boleh..kebebasan la katakan.
  yg mengangkat kartun barua tu pun pihak yang sama menghina Islam..

  Kebebasan pun berpada-pada lah

  ReplyDelete
 3. 14:38

  APA YG KO MARAH2...

  BANYAK TEMBERANG DAN PEMBOHONGAN SERTA PENYELEWENGAN UMNO DIDEDAHKAN OLH PR KPD RAKYAT..RAKYAT MAKIN BENCI DGN UMNO..

  SEBAB TU KO MARAH2..

  ReplyDelete
 4. he he he . tak marah pun. memang begitu kome anon 2208. minum kencing aje ko. keh keh keh

  ReplyDelete
 5. Anon 14:38... Nape la TOTOK sangat?

  Pernah ke korang dengar ucapan; ulasan dan penerangan dari PR dalam media elektronik KERAjaan? Ade korang baca akhbar2 PR? Ade korang dengo KERAjaan memenuhi kehendak PR... apalagi kehendak RAKYAT!

  RAKYAT mintak PilihanRaya yg telus, adil dan bersih pun KERAjaan takut nak layan. Untuk kebaikan bersama dan ketelusan... takut ke?

  Dah tunjukkan pertindihan dlm daftar undi yg besar pun masih tak ngaku...

  Sanggup kee KERAjaan terima pendapat PR sedangkan dlm parlimen pun masih dok konar baring terima fakta! PR pun dapat fakta dari sumber yg benar bukan main sodok je...cuma taknak dedah kat mana sumbernya kot!

  ReplyDelete
 6. Alaamaaaak!!!!! Kenape la BNgap,BNgai,BNgang,BNgong nya puak2 UMNgOk Be-eNd ni... oooo ya! Patut pun spesis UMNgOk... DULU, KINI DAN SELAMANYA BNGOK!

  Bukti jelas... korang perasan tak kelima2 perkataan tu dimulakan dgn BN! Muahahahahahahahaha.....

  BN = BNgok;BNgap;BNgang;BNgai;BNgong!

  ReplyDelete
 7. mmg dh typikal umngok...
  suka yg haram2...

  sama dgn anak haram omar neh...
  dr azali mmg dh haram...

  ReplyDelete
 8. Ehleh kepala butoh mu langsi dolmonggol. nak dengar sora pukiraq. korang pukiraq bagi suap nasi pon korang kata suap arsenik tahi puki. cibai mak luler kasi bung mok juburit nafikan tentu korang caya...

  ReplyDelete
 9. Anon 14:20...Tambahan satu lagi spesis UMNgOk Be-eNd! Memang layak pun mencarut makihamun kat blog sampah ni... tempat PG Hindu anak Omar menyara hidup anak-bini dgn fitnah

  ReplyDelete
 10. Langsi oi hang fahamkan pas bermulanya pasik, pasesat, pasondol, pasyaitan, paskodeng, banyak lagilah pasikun, pasakun yang enaknya paskurek, pasiaq$$$$$

  ReplyDelete

PETA PELAYAR