FOLLOWERS

Tuesday, 11 February 2014

BUNGKUIH LE KAU AL JUBURI !!!!!!! KAH KAH KAH !!!!!!MALAYSIAKINI

Rayuan liwat II: Anwar gagal ketepikan 

ShafeeHafiz Yatim | 3:46PM Feb 11 2014

Mahkamah Persekutuan Putrajaya sebulat suara menolak permohonan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mengetepikan peguam kanan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah mengetuai pasukan pendakwaan dalam rayuan kerajaan terhadap keputusan Liwat II.

Ketua Hakim Malaya Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinuddin, yang mengetuai lima anggota, berkata akuan bersumpah dan kenyataan yang dibuat bekas Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Mat Zain Ibrahim di luar mahkamah tidak boleh diterima sebagai asas untuk permohonan.

Hakim-hakim lain mendengar rayuan itu adalah Hakim Besar Sabah dan Sarawak Richard Malanjum, dan Hakim Mahkamah Persekutuan Suriyadi Halim Omar, Zaleha Zahari dan Jeffrey Tan Kok Wha.

Ini percubaan kedua Anwar untuk mengetepikan Shafee dari pasukan pendakwaan, selepas beliau memperoleh fiat dari Peguam Negara Abdul Tan Sri Gani Patail Julai lalu.Pada 20 Disember, Mahkamah Rayuan telah menolak permohonan pertama Anwar untuk mengetepikan Shafee ketika menolak akuan berkanun Mat Zain.Rayuan pihak pendakwaan akan didengar di Mahkamah Rayuan esok.[Baca berita penuh]

PENGHUNI GUA:  BUNGKUIH LE KAU KALI INI. SG BULUH JUGALAH DESTINASI TERAKHIRNYA!!!!!!

2. PENGHUNI GUA HAIRAN JUGA. KALAU DAH DAKWA TAK MELIWAT SAIFUL, APA NAK TAKUT SANGAT DGN SHAFEE INI. DIA BUKAN APA. KALAU  AL JUBURI MEMANG TAK LAKUKAN LIWAT, MAHKAMAH AKAN BEBASKANNYA WALAU SIAPA PUN PENDAKWANYA. 

3. JADI APA DOK TAKUT DGN SHAFEE. TAKUT PADA BAYANG-BAYANG SENDIRI KOT!!!!! MEMANG KEJADIAN TU BENAR KOT?  ITU YG DOK MENIKUS TU.

3. MASA MAHKAMAH BEBASKAN AL JUBURI BARU INI PUN, MAHKAMAH TAK KATA DIA TAK MELIWAT. CUMA BUKTI YG ADA  TAK SELAMAT AJE UNTUKN YAA HAKIM SABITKAN KESALAHAN LIWATNYA. DNA POSITIF CUMA KAEDAH PENGAMBILAN AJE DIPERTIKAI SEBAB BUKAN DGN KERELAAN AL JUBURI!!!! ITU AJE!!!! KAH KAH KAH !!!!

1 comment:

  1. Berikan laluan kepada proses keadilan. Pertahankan integriti kehakiman dan mahkamah supaya tidak dijadikan pentas permainan. Aku amat yakini Qada dan Qadar...ini pegangan aqidah, walau selicik mana sekalipun recana manusia, rencana Allah lebih mengatasi.

    ReplyDelete

PETA PELAYAR