FOLLOWERS

Sunday, 23 February 2014

MAZLAN KAKI TEMBERANG!!!!!!! KAH KAH KAH!!!!!

Ahad Februari 23, 2014

Pemimpin PAS Mazlan Aliman Tidak Dibenar Masuk Sarawak

Oleh RAHMAH GHAZALIMazlan Aliman.

PETALING JAYA: Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Mazlan Aliman didakwa sekali lagi tidak dibenarkan memasuki Sarawak pada Sabtu.Menurut kenyataan beliau di Facebook, Mazlan mendakwa arahan itu daripada kerajaan negeri Sarawak."

Saya telah ditahan oleh pegawai Imigresen apabila tiba di Lapangan Terbang Sibu pada pukul 11.25 pagi."Pegawai Imigresen berkata kerajaan Sarawak tidak benarkan saya," katanya.

Mazlan berkata, beliau percaya bahawa larangan kemasukan itu mempunyai kaitan dengan himpunan Sarawak mengenai tuntutan hak tanah yang akan dilaksanakan oleh Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang di Beting Maro pada Ahad

.Mazlan turut menyiarkan gambar, yang kelihatan seperti surat rasmi daripada Pejabat Imigresen Lapangan Terbang Sibu, yang menunjukkan sebab di sebalik larangan itu atas "sebab-sebab keselamatan"."

Baru mendarat di Lapangan Terbang Senai pada pukul 2.05 petang selepas diusir keluar dari Sarawak.. saya telah diklasifikasikan sebagai pengganas!" katanya.Pada 6 Julai 2011, Mazlan yang juga Presiden Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak), tidak dibenarkan masuk ke Sarawak sebaik sahaja beliau mendarat di Lapangan Terbang Miri.

PENGHUNI GUA: PADAN MUKA. ITU PUN NAK TEMBERANG LAGI. MANA ADA PEJ KM KATA DIA PENGGANAS. KM BOLEH HALANG SESIAPA PUN MASUK SARAWAK TANPA ALASAN PUN.

2. MASUK PUN BUAT APA. NAK HASUT DAN FITNAH ORANG AJE. KAKI AUTA. ITULAH KEPANDAIANNYA.

4?  KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH !!!! KAKI TEMBERANG !!!!!!  KAH KAH KAH KAH!!!!!!

4 comments:

 1. Itu lah bukti bahawa rakyat Sarawak mempunyai hak istimewa dalam perjanjian kemerdekaan. Hak rakyat Sarawak untuk menghalang sebarang unsur perpecahan, pengkhianatan dan juga musuh kepada perpaduan rakyat Sarawak. Rakyat Sarawak hargai pelindungan dari Kerajaan Negeri dan pihak berkuasa dalam menjaga keselamatan rakyat.

  ReplyDelete
 2. Rakyat bekas Malaya Merdeka perlu ingat..Sarawak salah satu negara yg membentuk MALAYSIA punya hak spt termaktub dlm 20 perkara..Sabah juga sama..mana mana beruk dari tanah melayu yg ada penyakit gila ingat ..anda tidak dikehendaki di borneo..nak juga datang lah kenegara jiran wilayah kalimantan..

  ReplyDelete

 3. Anwar Jadi MB - Skuad Sayang Selangor Bubar Ganti Terengganu

  LIHAT BUKTI DI SINI
  LIHAT BUKTI DI SINI

  'Please Note

  - Pelaburan jutaan ringgit 'skuad sayang selangor' sepanjang 5 tahun untuk merampas kembali selangor di tangan PKR tidak berhasil. Malah memberi 8 lagi kerusi Dun kepada PR

  - Walaupun beribu kali lakonan @ provokasi yang dimainkan oleh media UMNO BN ia tidak lagi relevan untuk Rakyat Selangor. Begitu juga Kelantan dan Pulau Pinang. Ia tetap akan menjadi milik kekal PR.

  - Terengganu juga bakal mengikut jejak selangor... Lihat saja pru 13 hanya 2 kerusi sahaja berbeza dan kemerosotan ketara BN..

  - UMNO BN akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' dan mengantikan 'Skuad Sayang Terengganu' pula. UMNO BN yakin bila perlaburan jutaan ringgit diberikan kepada rakyat Terengganu terutama anak muda akan mengekalkan Terengganu ditangan mereka

  - UMNO BN akan kekal memerintah Terengganu jika pelaburan mereka berjaya dalam 'Skuad Sayang Terengganu'... Lihat saja bukti jelas apabila pelaburan RM15,000 untuk satu keluarga FELDA dapat mengekalkan undi mereka kpd UMNO BN walaupun sedikit merosot... Jadi apa sangat bezanya level pemikiran anak muda FELDA dan Anak muda Terengganu?

  - UMNO BN tetap akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' apabila Anwar berjaya menjadi MB selangor. Aura Anwar yang kian kuat kpd anak muda Selangor hanya menjadikan usaha mereka sia2. Lebih baik mereka tumpukan Negeri lain yang juga akan jatuh ke tangan PR...

  Akhir Sekali, adakah UMNO BN akan menyumbat kembali Anwar ke penjara untuk tempoh 10 tahun lagi untuk menghalang daripada menjadi MB Selangor??..... Tetapi yang pasti, UMNO BN akan 'ketandusan strategi' untuk merampas kembali Selangor dan menemui 'jalan mati' untuk menarik sokongan pengundi muda dan pengundi baru yang sudah terdidik sejak 5 tahun dulu..

  ReplyDelete
 4. Anwar dan PAS itu celaka. UMNO mmg dah sial dah tapi PAS dan PKR akan menjayakan agenda DAP. Tahniah diatas kebodohan anda semua.... cuba selidik apa yg berlaku di thailand. Jangan jilat bontot CINA!!

  ReplyDelete

PETA PELAYAR