FOLLOWERS

Tuesday, 11 January 2011

CARA HALUS MALAYSIAKINI MENGHINA POLIS !!!!






Ekoran insiden seorang jurugambar dipukul polis, Kesatuan Wartawan Kebangsaan (NUJ) mendesak pihak berkuasa tidak keterlaluan menjalankan tugasnya terhadap pengamal media yang turut menjalankan tanggungjawab sama. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Lihat!!! Inilah cara halus Malaysiakini ( akhbar pembangkang yang berselindung disebalik slogan kebebasan media ) menghina polis. Cara halus bagi menghilangkan keyakinan orang ramai terhadap institusi kepolisan. Dengan kata lain cuba menggugat kerajaan dengan secara halus menggugat keyakinan orang ramai kepada polis. Polis adalah benteng utama menjaga keamanan negara.

2. Dari semalam, PG perhatikan berita ini dimainkan dengan menyebut dan membelitkan fakta sebenar melalui tajuknya iaitu polis memukul wartawan. Sebenarnya polis bantuan . Inilah kebebasan cara Malaysiakini. Kebebasan akhbar cara syaitan.

3. Mengapa Hatta mangkok ini diam? Inikah cara wartawan Malaysiakini? Inikah cara pemberitaan yang betul?

4. Betullah kata ahli falsafah, wartawan sebegini, " hanya mendapat kemewahan dari penderitaan orang lain ".

5. Betul tak Hatta!!! Apa komen mangkok ini agaknya !!!!!

20 comments:

  1. Kita dengar cerita dari satu pihak je. Cube tanya pulak pd polis bantuan yg menangkap wartawan tu, apa justifikasi mereka bertindak begitu. Kalu dh dengar dari kedua2 pihak baru le kita jatuhkan hukum, baru dinamakan keadilan. Tp bg Hatta (wartawan mkn duit haram di Utusan) seperti bese ar, hanya nmpk salah org lain.

    Secara peribadi, aku paham Hatta cube lindungi ahli NUJ, tp jgn le terlalu bias sgt pd wartawan. Malaysiakini pun hanya tau ambik kesempatan utk salahkan pihak polis je lepas ni. Tp kalau polis bantuan tu bertindak betul, mahukah Hatta dan wartawan td meminta maaf secara terbuka kepada pihak polis?? Aku rasa TIDAK!!!

    ReplyDelete
  2. KAH!KAH!KAH!
    "kebebasan akhbar cara syaitan"?
    KAH!KAH!KAH!UTUSAN & BLOG KO NI CONDEMN2 ORG CARA MALEKAT KE?KAH!KAH!KAH!
    APE OMAR HINDU AJAR KO MCM NI KE?
    KAH!KAH!KAH!

    "berselindung disebalik slogan kebebasan media"
    KAH!KAH!KAH!
    -YG KO TULIS "Blog ini merupakan pemerhati bebas dan tiada kaitan dengan mana-mana kelompok"
    KAH!KAH!KAH!YG AKU NAMPAK ASYIK HENTAM JUBURI N D'GENG
    KO BUAT LAWAK BODOH KE/KO NI MMG BODOH PG?
    KAH!KAH!KAH!BETTER KO DELETE AYAT TU THEN HENTAM PMBANGKANG SAMPE LEBAM!
    BONGOK BTL ANAK OMAR HINDU NI

    Betullah kata ahli falsafah, wartawan sebegini, " hanya mendapat kemewahan dari penderitaan orang lain ".
    KAH!KAH!KAH!KO PG DPT MEWAH DGN CARA APA?
    MEWAH DGN HASIL CONDEMN & AIBKAN BANGSA SENDRI!
    KAH!KAH!KAH! 2X5 JER KORG!KAH!KAH!KAH!

    DEY TAMBI APA LU CRITA?
    KAH!KAH!KAH!
    SAPA BODO?MALAYU JGK BODO!
    SAPA UNTUNG?
    ARIF A/L OMAR HINDU JUGA ADA UNTUNG!

    ReplyDelete
  3. keh keh keh... anon dol lancau dah sakit dah tu. Hindu ngan melayu pun dah tak kenal mane satu dah. Memang perangai setan tul. Keh keh keh...

    Tp setan lancau ni pun suke ngan nama Al-juburi eh. Bagus le, bukan sape2 pun.. bapak ko juga wahai dol lancau 11:02 ooii. Keh keh keh

    ReplyDelete
  4. MEMANG BETUL PUN..NAK KATA APA LAGI?

    PENDEK KATA, KALAU GAJAH KENA TAHAN POLIS, SOAL SIASAT, LPS TU GAJAH PUN BOLEH MATI!!

    APA TAH LAGI LA ORANG!

    BERAPA BYK KES TAHANAN PIHAK BERKUASA, SILAP2 PASTI AKAN "WASSALAM" PUNYA...KALAU TAK PUN MESTI BENJOL2 PUNYA!!!


    ITU LAH DIA CANGGIHNYA PIHAK KESELAMATAN MALAYA!!

    ReplyDelete
  5. salam perjuangan,

    mohon pautkan blog saya dalam blog list anda. saya sudah paut dan follow anda

    ReplyDelete
  6. KAH!KAH!KAH!
    MEMBER PANAS..

    ReplyDelete
  7. TANGGA LANGIT. DAH DIAMBIL TINDAKAN.

    ReplyDelete
  8. ANON 1102

    KEH KEH KEH KEH
    LIHAT DIRI SENDIRIL;AH

    ReplyDelete
  9. KAH!KAH!KAH!
    PG RESPON!DLM SEJARAH!
    PANAS KE BRO?KAH!KAH!KAH!

    TP MUSYKIL LA PULAK
    AYAT TU UTK KO KE UTK AKU?
    LU PK LA SENDRI!
    KAH!KAH!KAH!

    ReplyDelete
  10. Salam tuan PG & Sema2...,


    Kalau bini ke emak samDol very dol dol kena rogol atau kena kokcak oleh sibedebah bahlul sama waktu dengannya, semestinya soalsiasat oleh Polis dia akan tanya bini ke emak dia "syok ke kena rogol". Barulah tahu perasaan kau tu bahlol sam dol nih... Inilah cara2 baru kalau Polis nak siasat satu2 kes melibatkan apa terjadi kepada anon2 yang identiti mereka dirashsiakan spt diatas tu.

    P5B. I m suri...

    ReplyDelete
  11. LAA...MASUK CITER ROKET-MEROKET LA PULAK..
    KAH!KAH!KAH!
    PANAS JGK KE DOL?KAH!KAH!KAH!
    GUA INGT UMNGOK JER PANAS RUPE2NYER ANJIN2 LG HOT!
    KAH!KAH!KAH!
    APE BRG "KALAU2" DOL..KAH!KAH!KAH!
    DEWASA LA DOL?BDK X SEKOLAH JER MEN "KALAU2" NI.KAH!KAH!KAH!
    KALAU..KALAU..KALAU..
    BIKIN BELIUNG KALAU LA..
    KAH!KAH!KAH!

    -pangempat puting kalau-

    ReplyDelete
  12. mari tgk sapa yg panasssss!

    ReplyDelete
  13. hai!
    wan, kan! baca korang komen tak profesnal loooo
    bosan, tak gerek siiiiiuuuuul1
    kalau dah tahu polis bantuan
    yang tak polis tu sendiri pun tak cukup bantuan
    kursus apa yang dia orang ada?
    sama jer tarap dgn security guard
    so, korang badigol apa citer
    wan memang menyampah dengan mangkuk tan das tu
    takde budi bicara langsung
    semacam jer kurang ajar nya
    bagi jer pelajaran yang patut
    wan tunggu jer peluang
    balun semua, beralun keliling
    siapa yang bersalah
    siapa yang bertanggung jawab
    yang pasti wan mesti balun secukupnya
    tak kira siapa yang badi gol badi fool
    wan rasa pg memang berkecuali
    cuma terikut marah sangat kat wartawan
    bagi wan kedua duanya tu sama jer
    wartawan vs polis bantuan
    wartawan pencacai dasar bengap
    polis bantuan totok pas takde peraturan
    mana kenal sapa lawan, sape kawan
    saje cari publisiti long kang long khong

    -1Malaysia-1jijah-

    ReplyDelete
  14. keh keh keh.. gajah kene soalsiasat dgn polis pun boleh mati. Kah kah kah... lawak antarabangsa yg paling bodoh aku pernah dengar dr sorg anon lancau yg terlalu pandai sekolah tinggi mcm kera. Ape punye perumpamaan bodoh le tu anon lancau dol dol?? Dulu ko blajar sastera dr mane? Dr kepala jubor al-liwati ke?

    Agak2 ko tu, gajah tu mati sebab kene gari ke atau kene leter dek polis mcm mak lampir Zuraidah Taliban tu?

    Itu kire baik le juga, baru kene sentuh2 sayang ngan polis bantuan. Kalau ngan geng setan kat Rusila, huh, baru nk tanye soalan dh kene pelangkung x hingat dunia. Alamak, setan pun blh antar geng2 samseng hentam geng sendiri eh. Hebat, hebat puak setan kat malaya ni....

    Kah kah kah kah

    ReplyDelete
  15. apalah sangat dengan kerja polis bantuan tuuu...bukannya ada masa depan pon...polis betul pon malas nak ngaku geng...sedar sedar diri la sikit..

    ReplyDelete
  16. anon 22:30, sekurang2nye mereka tu cari duit halal. Malaysia ni kan ke "tanah emas", bangsa asing dtg malaysia pun boleh hidup utk cari rezeki. Lagipun ingat la sket, rezeki tu bukan hanya al-jubor je yg pandai yg kasi, rezeki tu Allah dah tetap utk setiap insan di muka bumi ni. Fikir2kan le...

    ReplyDelete
  17. DOL 21:55

    KAH!KAH!KAH!
    RILEK LA DOL JGN MEN NYONDOL JER DOL
    KAH!KAH!KAH!

    LAWAK GAJAH TU BKN GUA PUNYA KOMEN DOL?
    KAH!KAH!KAH!
    GUA BUAT LAWAK BABI JER DOL,XMEN GAJAH2 NI DOL
    KAH!KAH!KAH!
    P BELAJAR MENILIK DGN PG LA DOL
    KAH!KAH!KAH!

    ReplyDelete
  18. keh keh keh... semalm gajah, arini jadi babi pula ke si anon lancau tu.

    kah kah kah, boleh bertukar rupe juga si setan ni eh, esok ko nak jadi ape pulok? Jadi beruk maknyeh mcm nizar pun blh kot... Keh keh keh.

    ReplyDelete
  19. hehe lawak betul

    ReplyDelete

PETA PELAYAR