FOLLOWERS

Thursday, 20 January 2011

KERUSI DUN KOSONG : SIAPA LEBIH BESAR ?
Aidila Razak
Jan 19, 11


Speaker Selangor, Datuk Teng Chang Khim hari ini mengisytiharkan kerusi dewan undangan negeri Pelabuhan Klang kosong berikutan kegagalan penyandangnya, Badrul Hisham Abdullah menghadiri sidang dewan undangan negeri Selangor selama lebih setengah tahun. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Siapa lebih besar? Siapa yang boleh istihar kerusi ADUN kosong.? Speaker ke , SPR. Yang PG tahu dan faham sikit-sikit ialah SPR lah yang berkuasa mengistiharkan sesuatu kerusi sesuatu DUN itu kosong. Bukan speaker.

2. Lain macam aje speaker Selangor ni. Lebih daripada DYMM saja besarnya. Memang pun, kepalanya dan kepala mereka yang serupa dengannya pun bertambah besar.

3. Hati-hati!!! Pengundi muda , hati-hati. Mereka ini main ikut sedap kepala mereka sahaja. Yang PG faham, Speaker hanya bertanggungjawab memaklumkan kepada SPR sesuatu DUN itu telah kosong dengan memberi sebab musababnya. Kemudian SPR yang akan istiharkan secara muktamadnya semada sesuatu kerusi DUN atau parlimen itu kosong atau tidak.

4. Pelik-pelik. !!!! Tak gitu?

Nota : Speaker mengatakan Badrul tak mendapat kebenarannya tidak hadir dewan walau pun Badrul telah memaklumkannya secara bersurat tentang ketidak hadirannya. Yang PG faham, seseorang ADUN atau MP itu hanya perlu memaklumkan kepada speaker tentang ketidakhadirannya dengan memberi sebab musabab. Itu sahaja. Bukan kebenaran untuk tidak hadir. Hanya diwajibkan memaklumkan aje. Entahlah !!!!! Speaker ni lebih-lebih kot ?

5 comments:

 1. KOMUNISS MMG MCM TU. MENDAHULUI TITAH RAJA MELAYU. TERBUKTI PINDA UNDANG2 SAJE NAK AMIK ATI TUANKU HUHUHU

  ReplyDelete
 2. hai!
  wan memang tersangatlah menyampahnya
  bila setan tak berpijak didaratan
  dah tau tak boleh gostan
  terus ajerlah beraksi stunt
  dasar orang utan maaaaaa!!!!

  -1Malaysia-1jijah-

  ReplyDelete
 3. Akal SUNTUK org GOMEN memang lagu ni... dia dok ingat cukup setakat maklum je, tak perlu kebenaran dari bos. Sebab tu banyak beno kes penjawat awam ponteng keje la ni... ponteng keje pi tonggang KUDA pun ade ke?

  Kononnya cuti adalah hak seseorang pekerja/penjawat awam. Woi Ngok... cuti adalah KEMUDAHAN bukannya hak la LOL!

  Bila tang UMNgOk Be-eNd... Speaker tiada kuasa. Pakai Speaker radio je la... UMNgOk oooiii!

  DUN Kota Siputeh aku rasa hanya diistiharkan kosong selepas bulan Mac... nak pastikan tak perlu PRK sbb takut ade PRK.

  ReplyDelete
 4. SPR kalo istiharkan DUN Pelabuhan Klang kosong, alamat dapor tak berasap la...

  ReplyDelete
 5. KALAU DAH LEBIH SETENGAH TAHUN TAK HADIR SIDANG MENUNJUKKAN TAK MINAT LA TU. ELOK DIBUANG AJE MACAM KAKITANGAN KERAJAAN YG TAK DATANG KEJE. ITU KAKITANGAN BAWAH. YG ATAS TAK TAU LA PULAK.

  ReplyDelete

PETA PELAYAR