FOLLOWERS

Friday, 26 August 2011

TAHNIAH UNTUK DR HASAN ALI !!!!Ogos 26, 11 5:51pm


Kongsi 27Exco hal ehwal agama Islam Selangor Datuk Hasan Ali hari ini mengumumkan penubuhan Unit Selamat Akidah – satu pusat khidmat yang bertujuan menerima aduan dan permohonan untuk mendapatkan bantuan daripada masyarakat Islam.

Hasan berkata, unit berkenaan ditubuhkan memandangkan "masalah yang dihadapi oleh orang Islam di Selangor, khasnya berhubung dengan persoalan kristianisasi yang kini telah menarik perhatian umum."

Kenyatannya hari ini timbul ekoran kontroversi yang tercetus daripada serbuan yang dijalankan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas gereja Damansara Utama Methodist Church di Petaling Jaya pada 3 Ogos lalu.

Gereja yang diperiksa kerana disyaki menyebarkan agama Kristian kepada penganut Islam itu juga didakwa sering memberi bantuan kepada orang Islam.

"Pejabat exco Exco Hal Ehwal Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam akan berusaha sedaya upaya untuk membantu mengurangkan beban kehidupan saudara-saudara muslim dan mengelakkan mereka terjebak dalam perangkap memurtadkan mereka.

"Pejabat ini memandang berat segala bentuk pandangan-pandangan negatif terhadap apa yang sedia dilakukan oleh agensi kerajaan negeri, badan dan pertubuhan sukarela yang dianggap tidak banyak membantu menyelesaikan masalah golongan ini.

Katanya lagi, beliau juga berharap supaya orang Islam -- yang menerima bantuan daripada gereja mahupun yang berniat untuk berbuat demikian -- supaya menghubungi pejabatnya bagi mendapatkan bantuan berkenaan.

Tambahnya, pejabat beliau akan mengambil butiran yang perlu bagi membolehkan permohonan tersebut diproses dan supaya bantuan tersebut disalurkan dengan segera.

"Diharapkan langkah ini akan memudahkan pihak-pihak yang terbabit untuk mendapatkan pembelaan," katanya lagi.

Penghuni Gua
: Tahniah Dr Hasan. Bab ini PG sokong dan setuju dengan idea dan tindakan DR Hasan yang menubuhkan pusat serta unit ini. Langkah pertama dah mula. Bagus. Sekurang-kurangnya ada tindakan proaktif bagi selamatkan akidah umat Islam.

2. Tahniah Dr Hasan.

5 comments:

 1. kah kah kah!
  hindu neh menjilat la pulak...
  tuan x kasi mkn ke hindu oi?
  kah kah kah!

  *bini lu dh cocok botox blom?kah kah kah!

  ReplyDelete
 2. Ha ha ha,...!!! dialamatkan oleh pasikuan stat Eh San Lie bakal ditong sampahkan oleh pemimpin peminum kencing penjilat "burit". Kah kah kah dol monggol sondol mana kembar telor hang tu langsi adik beradik peminum air basuh n ajis. Lu balik tingok sama lu punya mini ada kudut ka macam itu jubur ayam nuawani yang sangat minat tu....

  ReplyDelete
 3. DolMonggol dan Langsi ambil air sembahyang guna air kencing PKR dan Ketua Al Juburi.

  ReplyDelete
 4. Bagus la tu... bantuan untuk yg memerlukan.

  Jgn jadi mcm KERAjaan UMNgOk Be-eNd yg memberikan peruntukan untuk PERMATA BikMama RosMoh sebanyak RM111juta... tu yg tersarung kat jari! Bukannya PERMATA kat Tadika rupenya PERMATA kat jari USD24.4 juta! ...mintak lagi peruntukan yg lebih besar utk PERMATA (yg kat jari kot!)

  Contohi tindakan PieM dan BikMama... sambil minum air - menyelam! Lawatan rasmi ke US sambil hadir KONVO anak... Lawatan rasmi ke KAZAKSTAN sambil merisik tunangan anak. Semuanya memang kebetulan aje kononnya.

  Yg jadi teka-teki... yg mana dirancang dulu - Lawatan rasmi ke urusan peribadi? Sambil minum air - menyelam sebab utamakan tujuan peribadi guna alasan lawatan rasmi!

  Rakyat perlu berbelanja secara berhemah biar BikMama berbelanja penuh khemah! Rakyat didahulukan (bile tang berjimat) Pencapaian diutamakan (ape2 saja yg nak dicapai dek BikMama!)

  Sedar la wahai Pengundi sume... pemimpin macam ni yang nak disokong? Jgn ikut PG Hindu anak Omar ni... disara diri anak-bini guna duit dari menabur fitnah dgn berblog!

  ReplyDelete
 5. Langsi buat le!! fitnah banyak-banyak. Semoga hidup suku sakat kau sukses penuh dengan fitnah. Bagus..bagussss Tak sia-sia emak kau melahirkan kau didunia ini. Begitulah kalau berwuduk guna air kencing DAP dan PKR.

  ReplyDelete

PETA PELAYAR