FOLLOWERS

Wednesday, 7 September 2011

BUNGKUS LE SI KHALID GEREJA LEPAS NI !!!!!

JAIS dakwa Khalid Samad di mahkamah sebab beri ceramah tanpa tauliah… .Selasa, 06 September 2011 22:01 Administrator . .Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mendakwa Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad kerana memberikan ceramah agama tanpa tauliah di Taman Seri Sementa, Kapar, Klang 16 Ogos lalu.

Penolong Pengarah Unit Perhubungan Awam dan Penerbitan JAIS Nurhamizah Othman ketika dihubungi berkata Khalid dipanggil kira-kira 10 pagi tadi oleh Bahagian Penguatkuasa jabatan itu.

Nurhamizah berkata, JAIS menerima aduan daripada orang ramai bahawa Khalid memberi ceramah di sebuah surau di Taman Seri Sementa di Kapar, Klang.

Seksyen 119 (1) Enakmen Pentadbiran Agama Islam Selangor 2003 memperuntukkan mana-mana orang yang mengajar agama Islam atau perkara-perkara mengenai Islam tanpa tauliah boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau penjara maksimum dua tahun atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.

Perbicaraan ditetapkan 24 November ini Mahkamah Syariah Klang.-6/9/2011

Penghuni Gua
: Bungkus le Khalid Gereja kali ini. Mungkin takkan boleh bertanding di dalam PRU 13 nanti. Jika di dapati bersalah dan dihukum lebih dari RM 2000 maka padamlah riwayatnya dalam politik.

2. Dah tak ada tauliah , nak tunjuk pandai. Itu yang dok keluar fatwa semacam aje. Dok sokong gereja yang jelas salah menyebarkan agama Kristian kepada kalangan muslim di Malaysia.

3. Itulah Khalid gereja. Demi undi dan politik, agama sendiri ditentang................Apalah kau ni Khalid. Bertaubat lah...............................Lepas ini , PG pasti akan keluarlah tuduhan bahawa JAIS dan UMNO berkonspirasi untuk kenakannya dalam isu ini . Berkonspirasi , agar beliau tak dapat bertanding dalam PRU 13 nanti. Lihatlah nanti.

4. Tak gitu ?

5 comments:

 1. Apa la Melayu Malaya. Sudah merdeka pun mau gaduh. Sini gaduh, sana gaduh. Bila mau urus negara? Kita orang asing mau tumpang teduh pun tak aman. Dulu Jepun jajah, Inggeris jajah. Skrg Melayu mau jajah Melayu. Bodoh piang...

  ReplyDelete
 2. KHALID PECINTA GEREJA BROO. TU PSL DIA X HERAN BOLEH AUTA DLM CERAMAH TANPA PERMIT. LG PUN KLU ADA PERMIT SUSAH GAK. DIA X BLEH NAK FITNAH! KEHKEHKEH

  ReplyDelete
 3. Aku semasa sembang2 hari raya ada mendengar celoteh, mengapa tak dibawa ajer mat syabu semapiakan ceramah misi pengaman di Somalia bersama rombongan. Katanya kompom peluru akan terhenti bila dengar ceramah mat syabu memuji komunis sebagai hero pejuang merdeka tanah melayu.

  ReplyDelete
 4. Sejak bila pulak puak Pas nih ada ambil peduli soal tauliah ketika berceramah agama ?.

  Syarat paling penting , berkopiah dan berjubah..!

  Lepas tuh maki macammana pun diaorang takbir jugak !!

  ReplyDelete
 5. Kalau kena denda lebih RM2000,..Khalid mungkin tak boleh bertanding Pru13.

  Boleh jadi ini satu jalan untuk si gereja lepaskan diri dari bertanding dan kalah teruk !!

  Ada hikmat tuh...

  ReplyDelete

PETA PELAYAR