FOLLOWERS

Tuesday, 20 September 2011

KERETA SIAPA NI ?Penghuni Gua : Cakap aje lebih. Tahi di punggung sendiri pun bertepek !!!!! Nak lanjut : KLIK

7 comments:

 1. sapa yg pakai keta ni conform pakai serban 360 hasta...

  pejuang hamas...

  ReplyDelete
 2. Awat la melantun2 sangat BeNgap & BiNgai puak2 UMNgOk Be-eNd ni...spesis BoNgok & BaNgang, nak buat mcmana lagi. Baca dan fahamkan!

  Buat blogger pro UMNO yang mendakwa kereta ini MILIK Ustaz Azizan.. sila baca dan fahamkan..


  Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak mengakui Kerajaan Negeri ada membeli sebuah kereta Mercedes Benz model S Class bernombor KCX 8 tetapi menafikan ia untuk kegunaannya sendiri.


  “Betul kita ada beli tetapi kereta itu lebih untuk kegunaan tetamu kenamaan yang datang ke negeri ini, bukan untuk saya sendiri guna.Saya sendiri lebih suka guna kereta lama KBV 8 yang dibeli oleh kerajaan dahulu. Walaupun kereta itu selalu rosak malah pernah breakdown di Kuala Lumpur tetapi setakat ini, saya masih gunakan yang itu,” katanya.

  Mengenai kereta KCX 8, Azizan berkata, kereta itu pernah digunakan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad ketika kunjungannya ke Kedah selain Tengku Mahkota Johor sewaktu mengikuti latihan penerjunan di Kuala Nerang selama seminggu, tidak lama dulu.

  “Kita beli sebab ada keperluan. Hanya sebuah kereta dibeli untuk dijadikan kereta rasmi Menteri Besar yang turut digunakan oleh kenamaan yang datang ke Kedah,” katanya.

  Azizan turut menyangkal dakwaan kononnya beliau cuba menyembunyikan kereta KCX 8, sebaliknya berkata, kereta itu jarang digunakan kerana tujuan asal adalah sebagai kereta rasmi tambahan untuk kenamaan.

  Menurutnya, sepanjang tahun ini, hanya sebuah kereta dibeli untuk kegunaan Menteri Besar, manakala sebanyak lima kereta Toyota Camry dan empat kenderaan utiliti sukan (SUV) Toyota Fortuner dibeli pada 2010 bagi menggantikan kereta Exco dan pegawai kanan yang sering rosak.

  “Takkan pula kereta yang sering rosak masih nak digunakan, sampai masa, tetap perlu digantikan, termasuklah kereta saya, sebab yang sedia ada selalu rosak, tak salah beli sebagai persediaan apabila kereta itu rosak,” katanya.

  Menurutnya, beliau juga lebih gemar berulang alik untuk urusan rasmi di Kuala Lumpur dengan kereta berbanding kapal terbang, dan adalah wajar untuk memiliki dua kereta rasmi supaya urusannya tidak terjejas.

  “Perjalanan dengan kereta lebih jimat berbanding tambang kapal terbang. Itu yang saya usahakan selain mudah untuk bergerak di sana. Dengan kapal terbang pun ada ketika jadual tertangguh. Sebagai ketua kerajaan, saya tak boleh ikut macam itu kerana ia melibatkan urusan negeri, jadi saya lebih suka guna kereta kerana ia mudah untuk kita buat perancangan,” katanya.

  Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Kedah, Ahmad Musadad Sulaiman ketika dihubungi, mengesahkan kereta Mercedes Benz KCX 8 dibeli Kerajaan Negeri.

  “KCX 8 didaftarkan pada 20 Jun 2011, manakala KBV 8 didaftar 5 April 2006. Kedua-dua kenderaan itu didaftar bawah Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah,” katanya.

  Beberapa penulis blog sebelum ini mempersoalkan pembelian kereta Mercedes Benz bernombor plet KCK 8 sama ada ia dibeli dengan wang Azizan sendiri ataupun oleh Kerajaan Negeri yang dikatakan berbelanja besar untuk kemewahan Menteri Besar.

  Menjawab soalan Sinar Harian, Azizan menafikan ada membeli kereta bernombor plet KCK 8 sama ada oleh dirinya sendiri mahupun Kerajaan Negeri. Hal itu turut dinafikan Pengarah JPJ negeri yang mengatakan kereta KCK 8 didaftarkan bawah nama indidivu yang tidak kaitan dengan kerajaan.

  Soalan yang ditanya kepada Azizan adalah merujuk pada pernyataan penulis blog yang merujuk kereta itu sebagai bernombor plet KCK 8, bukan KCX 8 manakala nombor plet pada gambar kereta yang dipaparkan pula tidak jelas.

  Bagaimanapun selepas penjelasan Azizan disiarkan Sinar Harian yang menafikan kereta KCK 8 dibeli, Menteri Besar itu sebaliknya didakwa sengaja memutar belit kenyataan kerana isu sebenar adalah merujuk pada kereta bernombor plet KCX 8.

  ReplyDelete
 3. Beli Merc S-Class... utk kerajaan negeri, yg guna plak Tengku Mahkota Johor, CheDet...salah ke?

  Beli PERMATA (kat jari,bukan kat Tadika!) US24.4juta tak salah ke?

  PG...PG... Buta ke BeNgap; Tuli ke BaNgang; BiNgai ke BoNgok; Takyah nak bagi alasan la... fitnah ke, takde bukti. Yg berfakta pun diputarbelit... yg putarbelit diterima pakai!

  Sah spesis UMNgOk Be-eNd!

  ReplyDelete
 4. Langsi puaka,

  maki hamun kau tuh sebenarnya berbalik kat puak kau sendiri sebab puak engkau ler selama ini yang selalu buruk sangka dan hasad dengki pada pemimpin Umno.

  Sekarang bila kena batang hidung sendiri baru kau tahu macammana rasanya !...bloody fool !

  ReplyDelete
 5. Langsi bangang/sat/ruah/tu pelir sebelah. Depa akan kata "aku tak taw, sbb pemandu suh aku nek keta ni, depa dok beli suh aku nek". Bangang/sat/tu lir betoi hang ni...

  ReplyDelete
 6. kah kah kah!
  PG anak haram omar neh dh xde isu!
  kah kah kah!

  setakat merc sebiji tu pun lu nk kecoh!
  jilat kasi kaw2 la dol mana tau dpt merc baru
  kah kah kah!mintak sama ali ketam
  kah kah kah!

  ReplyDelete
 7. Quote :

  "..muka abang bau burit....mah!"

  ahaks ;)...dari Timbalan Presiden PAS

  emmmm....mana jam omega aku ni ek huhuhu

  semua bukti cukup dengan hitam putih...audio recordings...video recordings hitam dan putih serta kaler. Takde bukti dari kedai2 kopi atau ceramah2 maki hamun

  si BEBAL yang pikir dengan lutut (macam mat sabu?) jer yang buta dan pekak

  BODOH!

  ReplyDelete

PETA PELAYAR