FOLLOWERS

Friday, 17 February 2012

TAK BERSALAH? KAH KAH KAH KAH !!!!!Jawatankuasa Disiplin DAP mendapati timbalan bendahari parti itu, Nga Kor Ming tidak bersalah terhadap dakwaan menyalahgunakan kuasa sebagai exco kerajaan negeri untuk mempengaruhi proses tender Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) pada 2008.

Dalam satu kenyataan hari ini, jawatankuasa itu berkata ia telah memanggil Nga, bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin, enam bekas ahli exco dan tiga ahli MBI yang menganggotai lembaga tender ketika itu, dalam membuat keputusan tersebut.

Nizar dan anggota exco terbabit menafi mengesyorkan kepada MBI supaya melantik Ethan & Elton Sdn Bhd - sebuah syarikat di mana isteri Nga, Wong Seow Ching, mempunyai kepentingan - untuk kontrak Lounge Suit.

Tiga ahli majlis tersebut - Frankie Wong dan Simon Ng dari DAP, Khairuddin Abd Malik dari PAS - memberitahu jawatankuasa displin bahawa mereka tidak pernah dipengaruhi oleh mana-mana pihak, termasuk Nga,  dalam melantik Ethan & Elton.

"Tidak timbul Isu penyalahgunaan kuasa oleh Nga. Status Nga sebagai ADUN dan anggota exco tidak menghalang isterinya daripada menjadi rakan kongsi syarikat. Selain itu, Nga tidak mempunyai sebarang kepentingan peribadi dalam syarikat tersebut.

"Hanya akan terdapat konflik kepentingan jika Nga menggunakan kedudukan untuk mempengaruhi keputusan lembaga tender," kata jawatankuasa itu. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : tak bersalah? Kah kah kah kah !!!! wayang semuanya. Cuba kita perhatikan alasan yang diberikan oleh DAP bahawa Nga tak bersalah ..... Lawak.... Lawak. " 

"Tidak timbul Isu penyalahgunaan kuasa oleh Nga. Status Nga sebagai ADUN dan anggota exco tidak menghalang isterinya daripada menjadi rakan kongsi syarikat. Selain itu, Nga tidak mempunyai sebarang kepentingan peribadi dalam syarikat tersebut.

"Hanya akan terdapat konflik kepentingan jika Nga menggunakan kedudukan untuk mempengaruhi keputusan lembaga tender," 
 2. Timbuol pertanyaan .... Nga tak bersalah atas alasan yang diberikan di atas.  Tapi dalam kes NFC mengapa DAP dan PKR serta PAS ganyang Sahrizat seolah Shahrizat bersalah walhal, itu semua urusan suaminya yang tak ada kena mengena dengan shahrizat.  Cuba kita guna alasan DAP di atas kepada shahrizat iaitu .... Tidak timbul Isu penyalahgunaan kuasa oleh Sahrizat. Status Sharhrizat  sebagai MP dan dan menteri  tidak menghalang suaminya daripada menjadi rakan kongsi syarikat. Selain itu, Shahrizat tidak mempunyai sebarang kepentingan peribadi dalam syarikat tersebut.

"Hanya akan terdapat konflik kepentingan jika Shahrizat menggunakan kedudukan untuk mempengaruhi keputusan lembaga tender " 

3.Jadi apa isunya m,engenai Sharizat berkaitan NFC sehingga desak beiau melelatk jawatan? Tak ke bododh namanya....

4. ereka buat tak salah. Kerajaan buat salah. Keadilan hotak mereka,. Semuanya berotak sampah dan dok kencing rakyat adalah..................Kah kah kah kah

5. fikirkan pengundi muda. Fikirkan otak lembu pemimpin PR ini.

2 comments:

  1. aku takkan undi PKR dan DAP ni..

    ReplyDelete
  2. syabas blogger dan bloggers lain yg berusaha menegakkan keadilan..teruskan usaha..kami rakyat marhaen akan menyokong tulisan kalian..jgn biarkan kuasa Org Kita jatuh kpd org lain. ekonomi sudah mereka kuasai.

    ReplyDelete

PETA PELAYAR