FOLLOWERS

Thursday, 1 March 2012

MANA YANG HALAL DAN MANA YANG HARAM ???


Utusan malaysia

Saf kepimpinan mesti IslamKUALA LUMPUR 29 Feb. - Ketua Dewan Pemuda Pas Pusat, Nasrudin Hassan hari ini menegaskan saf kepimpinan tertinggi di semua peringkat parti atau saf kepimpinan yang menjadi ahli mesyuarat utama dan tetap Pas mestilah terdiri daripada orang muslim.

Ini kerana, kata beliau, Pas adalah gerakan atau jemaah Islam dan bukannya badan kebajikan atau biro politik kepada jemaah tertentu.

"Non (bukan) muslim tidak perlu tersinggung apa lagi rasa diperkecil apabila tidak masuk senarai wajar mengisi jawatan tertinggi Pas seperti Timbalan Presiden, kerana Pas secara analoginya adalah sebuah rumah orang Islam, jadi ketua keluarga rumah orang Islam tentunya muslim," katanya menerusi status terbaru di laman sosial Facebooknya hari ini.

Kenyataan Nasrudin itu sekali gus menyanggah kenyataan Anggota Majlis Tertinggi Pas, Dzulkefly Ahmad bahawa Pas sedia menerima bukan Islam untuk menduduki jawatan tertinggi dalam parti itu, sehingga ke peringkat Timbalan Presiden sekiranya perlu.

Penghuni Gua : mana yang lebih Islam. Dr Dzul atau Tantawi. Mana yang halal dan mana yang haram ? Pandangan Zul atau Tantawi?

2. Atau keduanya temberang aje. Yang sebenarnya.... kedua mereka semuanya jenis auta aje.............Dulu kita semuanya dituduh kafir bila bergabung dengan parti bukan Islam. hari ini.... jilat ludah balik. Dulu suara wanita semua aurat dan haram., Kini muslimah melolong atas jalan halal pulak.... Kesimpulannya ......AUTA.............AUTA...........AUTA!!!!

2 comments:

  1. Itu laa... kan Allah dah beri petunjuk yg mana betul yg mana salah. Kan dulu dok sembahyang hajat mintak ditunjukkan kpd semua. Bila dah Allah tunjukkan, tak mau terima pulak. Kata UMNO punya kerja. dasar sempit akal.

    ReplyDelete
  2. HERAN GAK..BYK LEBAI2 MUALAF MCM IDHAM LIM X NAK PLAK PASRAEL ANGKAT JD TIMB?..NAMPAK RASIS SGT KEHKEHKEHKEH

    ReplyDelete

PETA PELAYAR