FOLLOWERS

Monday, 19 March 2012

TAK KE BODOH NAMANYA NI !!!!!!




Kerajaan BN didakwa cuba untuk mempengaruhi hakim yang membicarakan kes-kes yang membabitkan Felda, dakwa Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution.

Katanya, dakwaannya itu berasaskan minit mesyuarat Felda yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak yang diadakan di bangunan Parlimen pada 27 Jun tahun lalu.

Beliau juga menunjukkan kepada wartawan, satu salinan minit mesyuarat berkenaan dengan tertera perenggan yang kontroversi itu.

"Bagi kes yang melibatkan kadar perahan minyak (oil extraction rate ‘OER’), di mana-mana kedua-dua kes masih belum ditetapkan untuk perbicaraan penuh pastikan hakim dan peguam diberi kefahaman subjek dan kaedah teknikal bagi pengiraan OER.

"Pastikan Felda memenang kes ini supaya tidak menjejaskan kes-kes seterusnya."...........................................................................




Turut hadir ialah ahli parlimen Subang R Sivarasa  yang mewakili peneroka dari Serting Hilir dan dan penempatan Felda Raja Alias dalam tuntutan mereka.

"Beri taklimat kepada peguam tidak menjadi masalah, tetapi terpulang kepada hakim untuk mendengar hujah daripada peguam, bukan untuk mengikut arahan daripada Perdana Menteri," kata Sivarasa.

Beliau bimbang perkembangan terbabru yang didedahkan itu akan menjejaskan peluang peneroka Felda yang turut menyaman kerajaan. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Apa isunya ni? Sebenarnya persoalan Saifuddin tu telah dijawab oleh Sivarasa peguam pengkencing rakyat tu... Jadi apa isunya. Salah ke , sebagai pemegang amanah PM beri nasihat dan arahan agar pengerusan dan peguam Felda beri kefahaman kepada YAA Hakim dan peguam semasa bicara mengenai kadar perahan minyak. ? Apa salahnya. Ia bukan isu dan tak isu pun.

2. pakar mengenai kadar perahan sawai akan dipanggil untuk menerangkan kadar perahan ini. PORLA dan MARDI boleh memberi keterangan dan disapina untuk beri keterangan mengenai ini. Itu je maksud arahan PM tu.

3. ia bukan nak menipu Hakim. Mana boleh!!! Pakar yang akan beri keterangan dan kefahaman ini. Jadi apa isunya.

4. Tak ke bodoh dan dungu si Saifuddin ini? Lihat apa kata Sivarasa di atas yang di birukan tu .  Itulah jadinya jika minum banyak sangat kencing lelaki Y. kah kah kah kah !!!!! Kesian juga melihat ketololan saifuddin ini. Tulisan dan minit mensyuarat percaya pulak. Vedeo dan keterangan pakar tak percaya dan dikatakan buta , pekak dan bisu pulak. Tak ke tolol namanya !!!!! Kah kah kah kah 

20 comments:

  1. Salam PG, sorang otak udang m sorang lagi otak lembu...inilah jadinya...bodoh takleh diajar..cerdik xleh di ikut...sorang melayu bangsat..sorang lg keling paria anak haram...

    riggers

    ReplyDelete
  2. KES DAH TERSILAP BELIT LER TUH..LAST2 DIA SAMA DIA MINUM AIR KENCING MASING2. BAGUS LERR KEHKEHKEH

    ReplyDelete
  3. ciputdin nasution tu bukan lawyer atau majestrit pun, dia cuma layak jadi loyar taik Nuar je.....

    ReplyDelete
  4. nice info bro

    jenguk2 blog http://antirepublik.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Rope-ropenye...puak2 UMNgOk Be-eNd ni lebih bodoh dari LEMBU Kak Ijat!

    LEMBU Kak Ijat pun ade class...mampu duduk kat KONDO berbanding 5 ekor BeNgap yg dok komen dan Kepala BaNgang empunya blog ni.....!

    Kalo kes LEMBU NFC-National FeedTheLord Corruption ni pun tak nampak salah... ape lagi kes2 mcm Felda ni!

    Kenyataan TokNajisNazak ni pun tak dapat dinilaikan...

    "Pastikan Felda memenang kes ini supaya tidak menjejaskan kes-kes seterusnya.

    ReplyDelete
  6. MPOB larr bro bukan PORLA lagi dah...

    ReplyDelete
  7. hakim ni betul atau tidak tak taulah. macam mana minority mengatasi majority?

    ReplyDelete
  8. langsi ni bebal gred berape la ye.

    "Pastikan Felda memenang kes ini supaya tidak menjejaskan kes-kes seterusnya.

    maksudnye pm suruh orang-orang felda pastikan menang kes tu. bukan suruh hakim menangkan kes. kalau die nak suruh hakim menangkan buat ape masok dalam minit mesyuarat tu.ape kene mengena hakim dalam mesyuarat tu. ni la penyokong yang buat PR rugi. bebal melantun-lantun. takde kualiti. same jugak dengan pemimpin PR.

    ReplyDelete
  9. Anon 7:13pm...

    Cermin diri nko...guna cermin kedai emas, beso skit!

    BaNgang melantun-lantun... BoNgok spesis UMNgOk...
    Taklimat tu utk hakim...yg disuruh menangkan kes mesti la hakim, org2 felda mana boleh menangkan kes.... Ape la punye HAPRAK pemikiran nko, BeNgap betul!

    Wei...kes NFC - National FeedTheLord Corruption, takde masalah la....halalan toyiban sbb ditutuh dek pemimpin UMNgOk be-eNd, kira setuju la ya?

    Sama BiNgai je nko dgn tuan punya BLOG ni... goBLOG...goBLOG...go!

    ReplyDelete
  10. BELUM SALAH DAN APA-APA LAGI. MAHKAMAH BELUM PUTUSKAN LAH LANGSI BODO. KESIAN KO MINUM KENCING BANYAK SANGAT. KAH KAH KAH KAH KAH

    ReplyDelete
  11. Langsi bangang berkoyan-koyan !!!

    Arahan itu kepada pegawai-pegawai Felda, bukannya arahan terus kepada hakim !!!

    Memang spesis busuk hati lah kau nih, langsial !!!

    ReplyDelete
  12. langsi ni la lambang mentaliti kelas kambing penyokong PR. ape ke jadahnye taklimat untuk hakim masok dalam minit mesyuarat felda pulak. memaki memfitnah boleh la ko. `baca bagi habis` kate anwar mase debat dulu. bodoh. nasihat anwar tak nak dengor tapi ngaku penyokong tegar die. elok ko bagi B****t kat nuar je. bior die sumbat ikut belakang plak.

    `Taklimat tu utk hakim...yg disuruh menangkan kes mesti la hakim`...muahahaha. mari kite gelakkan kebebalan die. tau membace ke tak ko ni. bebal

    ReplyDelete
  13. Ramainye yg BoNgok melantun-lantun... ngalahkan getah skerap!

    Gi la baca baik-baik kalo tak gheti ngeja nanti aku suruh anak aku bacakan...

    Memang dah selama ni KERAjaan UMNgOk Be-eNd dok perbodohkan rakyat...bila rakyat (cth peneroka Felda bangkit) baru dia sedor kuasa rakyat!

    54 tahun perintah...bile kuasa makin menghilang, baru la nak umpan (baca...perbodohkan!) rakyat dgn BR1M (Bagi RASUAH 1 msia) - RM500; duit sekolah RM100; duit buku RM200...takut dgn kekuatan RAKYAT.

    Bila PR kuat, baru rakyat dapat sedikit nikmat...
    Bila PR perintah, pasti nikmat yang teramat!

    Anon 9:11... NFC belum salah ape2? Memang ToNgok betul nko ni. Pegi la buat loan mana2 bank, boleh dpt duit sebelum sign agreement? Boleh dapat interst 2.5% tanpa ikatan bila nak bayar? Loan kereta boleh buat beli bini tak? Loan rumah boleh buat pegi umrah tak?

    DSAI yg dah dibebaskan pun nko dok kata peliwat, tapi bila kes Mama Lembu...settle!

    Hidup Melayu 7X tapi bagi IC kat pendatang asing!

    ReplyDelete
  14. BODO SI LANGSI PEMINUM KENCING NI. KAH KAH KAH KAH

    ReplyDelete
  15. oi langsi bebal.. suruh anak ko bacekan ni..
    Kerajaan BN didakwa cuba untuk mempengaruhi hakim yang membicarakan kes-kes yang membabitkan Felda, dakwa Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution.

    Katanya, dakwaannya itu berasaskan minit mesyuarat Felda yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak yang diadakan di bangunan Parlimen pada 27 Jun tahun lalu. pastu suruh anak ko bacekan ni pulak
    Taklimat tu utk hakim...yg disuruh menangkan kes mesti la hakim, org2 felda mana boleh menangkan kes.... ni yang ko komen.. muahahahha.. ni yang menunjukkan kebebalan ko di tahap kelas kambing.. muahahha.. gelakkan die.. semoge anak ko tak jadi sebebal ko hendaknye

    ReplyDelete
  16. KAH KAH KAH KAH KAH UNTUK LANGSI BODO

    ReplyDelete
  17. Anon 1:43am... tahap pemikiran nko sama standard dgn pungguk LEMBU NFC - National FeedTheLord Corruption Kak Ijat ropenye!

    Memang minit mesyuarat Felda dipengerusikan NajisNazak tapi dlm mesy dia kata bagi taklimat kat hakim... dan pastikan FELDA menang kes...

    Taik lembu NFC - National FeedTheLord Corruption Kak Ijat tu lebih bernilai dan bermaruah dari hotak nko yg tak bersen harganye!

    Awat la puak2 UMNgOk Be-eNd ni...BaNgang;BeNgap; BeNgong; BiNgai dan BoNgok?

    Patut pun..... dalam kelima-lima perkataan tu ade huruf BN!

    ReplyDelete
  18. memang kuat bebal langsi ni. dah najib bagi taklimat pade hakim pulak. yang mane satu ni bebal oi. saifuddin kate dakwaan die berasaskan pade minit mesyuarat felda. langsi yang bebal ni kate PM bagi taklimat pade hakim. si bebal ni atau saifuddim yang menipu. takkan senang-senang nak bagi taklimat suruh menangkan kes. pade bagi menang kes felda. baik PM bagi taklimat pade hakim suruh menangkan kes liwat. bior pemimpin anugerah tuhan ko tu ke penjare. dan kebebalan langsi semakin teserlah. teruskan komen-komen fitnah yang menunjukkan kebebalan ko ni ye langsi

    ReplyDelete

PETA PELAYAR