FOLLOWERS

Saturday, 3 March 2012

TUTUP MULUT AJE ??????Timbalan Pesuruhjaya I PAS Kedah Datuk Phahrolrazi Zawawi berkata mesyuarat khas Jawatankuasa PAS Pusat Khamis lalu telah mengarahkan supaya beliau “tutup mulut”

Mesyuarat di Kuala Lumpur itu diadakan bagi mencari penyelesaian kemelut politik pentadbiran negeri Kedah berikuatan perbalahan semakin sengit di antara dirinya dengan Datuk Seri Azizan Abdul Razak, tetapi tetap menemui jalan buntu.

Satu lagi mesyuarat dijadualkan malam ini di mana presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang secara peribadi akan ke Kedah dalam usaha terakhir untuk menyelesaikan konflik berkenaan.

"Saya telah dipanggil oleh ibu pejabat dan diberitahu supaya tidak berkata apa-apa sehingga mesyuarat antara pemimpin jawatankuasa pusat PAS dan bahagian-bahagian," kata Phahrolrazi (kiri) dipetik akhbar harian Inggeris, The Star hari ini. BeritA lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Sana Islam , sini Islam. Pagi Islam, Berkhalwat pun ...... kih kih kih !!!! Akhirnya habok pun takada.

2. Kopiah dan serban  terbeban di kepala, sembahyang tunggang tongkek.Semua mengaku dan mendakwa lebih Islam dari yang lain. tetapi dalam amalan dok bergaduh sesama sendiri . Dakwa parti Islam sebenar. Tetapi bab pergaduhan dan krisis di Kedah dalam berapa lama berjalan. Syura lah, Majlis itu , ini semua letak nama Islam. tetapi kemelut masih berlanjutan. Rakyat yang menderita.

3. Kalau dengar temberang puak PAS ini, semua perkara ini , dengan sekali petik ibu jari aje akan selesai kalau ikut Islam cara PAS lah. Tengok ajelah mereka dok hentam sana sini kepada kerajaan. Semua  tak betul. Dia ajelah betul.

4. Tetapi hakikatnya kalau perhatikan dan analisis krisis di Kedah.... mana Islam PAS yang syumul tu , yang boleh selesai semua perkara? Islam PAS ini Islam politik aje......

5. Di Kedah tu , isunya senang aje. Berebut bab projek. Itu aje. MB dah rampas " lombong emas  "  pihak yang satu lagi. Itu aje isunya. Tapi kalau dengar cakap berdegar mereka tentang Islam... wah wah wah..... bukan main. tetapi amalannya.... lambat lalu depan mata, rembat projek aje. Bergaduh kerana projek.

6. Dah kata PAS boleh selesai  semua perkara dengan cara Islam PAS... selesai kanlah. Mengapa perlu tunggu TGHH balim. Kalau TGHH tak balik terus bagaimana. Yang lain bodoh sangatkah sehingga terpaksa tunggu orang tua tu ( negeri Terengganu pun terlepas dari tangan ) balik. Kalau dah itu islam, ini Islam.... tak perlu tunggu TGHH balik. Isunya kecil sangat je. 

7. Mahfuz boleh selesaikan, Khalid Gereja boleh selesaikan, Pok Nik pun boleh selesaikan, Tantawi pun boleh. kalau tak boleh... panggil aje Pakar Tazkirah 3 pagi dengan bini orang tu dan digandingkan dengan pakar meliwat tu untuk selesaikan masalah..

8. Ok apa???? Ini suroh tutup mulut aje? Ikut Islam ke tu ???? Keh keh keh keh keh keh !!!!!

Nota : Lawak pun ada, nak muntah pun ada....puak PAS ni, semua berat dengan serban, janggut, kopiah dan jubah. Mulut kumat kamit berzikir. Tapi semuanya hanya berlakon. Gaduh berminggu pun tak boleh selesai!!!! Apa guna pakai jubah , janggut , serban dan kopiah kalau perkara begini kecil pun tak boleh selesai. Dakwa itu Islam ini Islam. Tetapi perangai hampeh!!!!! Kah kah kah kah !!!! Meluat !!!! Kah kah kah kah kah kah!!!!! Cakap aje berdegar. Tahi penuh di dahi. Islam hanya barang dagangan!!!! Kih kih kih kih kih !!!!

No comments:

Post a Comment

PETA PELAYAR