FOLLOWERS

Thursday, 29 March 2012

PROGRAM PENENGGELAMAN KAPAL APMM KM SIPADAN DI SAWADI PULAU TIOMAN 28 MAC 12


PADA   28 MAC 2012 JAM DARI 1000 PAGIO HINGGA 1230 TENGAHARI PG BERSAMA 2 LAGI RAKAN TELAH DIJEMPUT UNTUK HADIR BAGI MENYELAM DAN MENYAKSIKAN PROGRAM PENENGGELAMAN KAPAL APMM KM SIPADAN UNTUK DIJADIKAN TUKUN DI SWADI WRAECK PULAU TIOMAN.  DARI MULA DIUPACARA PERASMIAN OLEH YB ADUN TIOMAN MAKA PROSES PENENGGELAMAN KAPAL BERKENAAN YANG BERUSIA 48 TAHUN SEPANJANG HAMPIR 100 KAKI MULA DILAKUKAN. HAMPIR 200 PENYELAM MENYAKSIKAN PROSES PENENGGELAMAN TERSEBUT. SETELAH SELESAI PENENGGELAMAN TERSEBUT, SEMUA PENYELAM TELAH MENYELAM BAGI MENYAKSIKAN KEDUDUKAN KAPAL BERKENAAN. KEDUDUKAN KAPAL BERKENAAN AMAT BAIK DAN JATUH SECARA MENEGAK SEPENUHNYA.

SELAMAN DIBUAT HAMPIR 30 MINIT DAN GAMBAR DIAMBIL. KEDALAM SELAMAN DAN KEDUDUKAN KAPAL TERSEBUT DI DASAR LAUT SAWADI  ADALAH 30.2 METER.

AMAT MERIAH SEKALI MAJLIS INI. TERIMA KASIH KEPADA TUAN ZULKIFLI MOHAMED DAN JUGA TUAN SAHAR KERANA MEMBENAR DAN MEMAKLUMKAN PROGRAM INI KEPADA PIHAK KAMI BERTIGA. 

SELAMAT DATANG KE TIOMAN. SELAMAT MENYELAM DI SAWADI WREACK. AMAT BAIK. DALAM 2 BULAN LAGI , PKG PERCAYA, AKAN BANYAK IKAN DAN HIDUPAN MARIN AKAN MENJADI PENGHUNI KAPAL INI.

7 comments:

 1. Berakhir satu sejarah bagi sebuah kapal yg sangat2 berjasa kepada rakyat Malaysia...kalau la sy dpt ikut dlm program ni...kan bagus jugaa...

  KD SIPADAN@KD SRI SARAWAK

  ReplyDelete
 2. Kalau tuan admin benarkan saya nak buat entri kembali mengenai xtvt nih...termasuk dgn gambar2...insyaallah link asal akan tetap saya beri...

  ReplyDelete
 3. Salam tuan PG...,

  Thursday, 29 March 2012

  PROGRAM PENENGGELAMAN KAPAL APMM KM SIPADAN DI SAWADI PULAU TIOMAN 28 MAC 12

  Pohon keizinan CnP untuk sejarah dimasa hadapan...

  Tk...

  P5B...

  ReplyDelete
 4. Assalamualaikum!
  Laaa ander awak nyelam , gone tak jumpe yerk!

  ReplyDelete

PETA PELAYAR