FOLLOWERS

Monday, 20 January 2014

MAJLIS FATWA ADA KUASA PADA KAMI !!!!!

MALAYSIAKINI

Pakar: Majlis Fatwa tiada kuasa undang-undang

| 5:15PM Jan 19 2014


Majlis Fatwa Kebangsaan (MFK) tidak mempunyai kuasa undang-undang dalam perkara berkaitan Islam kerana perkara itu urusan kerajaan negeri, kata pakar perlembagaan Dr Abdul Aziz Bari.

"Keputusan Majlis Fatwa Kebangsaan tidak mempunyai kedudukan undang-undang kerana perkara berkaitan agama Islam urusan negeri-negeri, dan ia (MFK) tersebut tidak mempunyai status si sisi perlembagaan.

“Pembahagian kuasa persekutuan-negeri yang meletakkan Islam di tangan negeri-negeri dikekalkan oleh perlembagaan persekutuan," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.Sehubungan itu, beliau menegaskan, apa sahaja pandangan majlis tentang serbuan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) pada Persatuan Bible Malaysia (BSM) pada 2 Januari tidak memberi kesan, sama ada kepada umat Islam atau bukan Islam.

Dilaporkan Majlis Fatwa Kebangsaan menyokong tindakan JAIS menyerbu premis persatuan itu dan merampas Bible versi bahasa Melayu serta Iban yang mempunyai kalimah Allah baru-baru ini sambil menegaskan, bahan rampasan itu tidak perlu dipulangkan.

Pengerusi Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia, Prof Emeritus Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin dilapor sebagai berkata, muzakarah khas yang bersidang juga kesal dengan tindakan sesetengah pihak cuba mempolemikkan tindakan JAIS dan menjadikan agama sebagai umpan politik.

PENGHUNI GUA : MEMANG MENURUT PAKU IJI MAJLIS FATWA TIDAKBADA KUATKUASA UNDANG-UNDANG. SEBAB AGAMA BAWAH NEGERI. ORANG BODOH PUN TAHU , TAK PERLU PAKU INI BERI TAHU.

2. KEPADA KAMI, MAJLIS FATWA MENGIKAT KAMI SEPANJANG MASA. MEREKA ILMUAN AGAMA. KATA MEREKA ADALAH UNDANG-UNDANG PADA KAMI DAN IA MENGIKAT KAMI SELAMANYA.

3. BETUL TAK?

4. KEPADA PAKU SERBA TAHU INI KITA JANGAN AMBIL POT SANGAT. DIA BACA YANG TERSURAT AJE DALAM PERLEMBAGAAN. DAN DIA BACA UNDANG-UNDANG AJE. DIA TAK BACA YG TERSIRAT DAN BANYAK LAGI ELEMEN YG PERLU DIAMBIL KIRA DARI UNDANG-UNDANG ?( YG SENTIASA DIPUTAR BELIT OLEH MEREKA SEPERTI INI ) SEBELUM SESUATU PERKARA DIPUTUSKAN KERAJAAN ATAU PIHAK BERKUASA.

5.  ITU YG PAKU INI LUPA!!!!!!!

6.  KAH KAH KAH!!!!!

1 comment:

  1. Pulak dah. Dah kalau kerajaan negeri ada kuasa kenapa melalak masa JAIS ambik tindakan? MUNAFIK dah puak ni akibat bersekongkol dgn KAFIR Laknatullah

    ReplyDelete

PETA PELAYAR