FOLLOWERS

Monday, 13 January 2014

SEKIRANYA APA YANG HUSAM CAKAP JADI KENYATAAN !!!!!! KAH KAH KAH !!!!!!!


MALAYSIAKINI

Husam: Saya bangga orang lain guna nama Tuhan saya

Nigel Aw | 8:46PM Jan 12 2014

Kemelut berhubung penggunaan kalimah Allah di negara ini bukan isu agama sebaliknya lebih kepada masalah politik, kata Naib Presiden PAS Datuk Husam Musa. 

Katanya, walaupun ada kebimbangan berhubung persoalan akidah, kerajaan sebenarnya boleh menguatkuasakan undang-undang yang menghalang penyebaran agama bukan Islam kepada umat Islam. 

“Dari segi kebimbangan akan mengelirukan orang agama Islam, kerajaan boleh kuatkuasakan perlembagaan untuk menghalang orang lain sebar agama mereka kepada orang Islam.  

“Habis cerita. Saya orang Islam bangga jika orang lain nak guna nama tuhan saya sendiri,” katanya dalam majlis minum petang di Putrajaya hari ini. Sudah lupa royalti Kelantan, PM? Sementara itu, menyentuh isu tuntutan royalti minyak Kelantan, bekas exco Kelantan itu mempersoalkan kenapa pembayaran pusat kepada negeri itu masih belum dapat dimuktamadkan. 

Beliau merujuk kepada jawatankuasa khas yang diumumkan Datuk Seri Najib Razak pada Ogos 2012 yang mana perdana menteri berjanji memuktamadkan royalti minyak yang terhutang kepada Kelantan. 

“Dia (Najib) janji 6 bulan bayar... Sudah lupa. Jadi pihak akhbar boleh tanya dia,” katanya. “Takkan kerajaan Najib naik harga (barang dalam tempoh) setengah jam, tapi royalti tak boleh.”

1. APA AKAN JADI SEKIRANYA IA DI BENARKAN BERLAKU DI SEMENANJUNG SEPERTI YANG HUSAM CAKAP !!!!!!

2. CONTOH DAH ADA SEPERTI KES ALVIN DAN VIVIAN.

3.  MUNGKIN AKAN BERLAKU SEPERTI BERIKUT :

I. KELUAR TULISAN DENGAN GAMBAR BABI DAN AYAT BERSAMANYA MENJELANG RAYA. SELAMAT HARI RAYA BERSANA JUADAH RAYA YANG DIANUGERAHKAN ALLAH !!!!
ii.  SEBELAH BOTOL ARAK TERTULIS......  MINUMAN YANG ALLAH HARUSKAN.

4. KALAU JADI DEMIKIAN DAN DAH TERJADI PUN DALAM KES ALVIN..... APA KITA BOLEH LAKUKAN????

5. ADA KAU FIKIR HUSAM ?

6. POLITIK-POLITIK JUGAK HUSAM.... AGAK-AGAKLAH.  NAMPAK BODOH KITA JADINYA NANTI. TAKAT IJI SKU SMAT HORMATI KEBIJAKSAAN KAU DARI ZAMAN BELAJAR LAGI. TAPI BAB NI SUDAH KURA LEBIH !!!!!
'

7 comments:

 1. Katanya, walaupun ada kebimbangan berhubung persoalan akidah, kerajaan sebenarnya boleh menguatkuasakan undang-undang yang menghalang penyebaran agama bukan Islam kepada umat Islam.
  --------------------------------------------------------------------------------------
  JAIS cuba nak kuatkuasakan undang undang tu di Selangor, kenapa PAS membisu?????

  ReplyDelete
 2. Terlalu banyak cakap2 yg serupa tapi tiada tindakan selaras dgn undang2 yg telah diambil.
  Siapa yg sepatutnya mengambil tindakan sebelum nasi memjadi bubur

  ReplyDelete
 3. Sebut nama atau guna nama dgn sifat sifat yg benar dan selayaknya bgNya tiada masalah, tp bila sebut atau guna dgn mensyirikkanNya, mana kita boleh terima. Dia boleh bangga pulak ! Politik politik.

  ReplyDelete
 4. malaun ni boleh terima lihat gambar tok pekong dengan label Allah. alangkah bengongnya statement macam tu. mintak jauh malaun macam ini menjadi pemimpin pusat. biar bodoh2 alang, jangan bengong.

  ReplyDelete
 5. Kalau Naib Presiden boleh keluar statement camni, bayangkan penganut2 dorang yg kat bawah tu...level bodoh tahap mana gaknya ek....

  ReplyDelete
 6. hey bro,
  Orang Islam yg percaya Allah itu esa pun masih melakukan syirik ini yg perlu diselesaikan dahulu!Bukannya melalak berdemo rebut nama Allah.Dan larang juga orang Islam menyebut 'oh my god'!

  ReplyDelete
 7. ALLAH... Tuhan segala makhluk didunia ciptaanNYA.
  Bukannya khusus untuk bangsa Melayu UMNgOk saje...

  Kalo guna perkataan ALLAH kat tempat yg tak sesuai mmg lah sume tak setuju dan marah...

  Cer korang amik patung Jesus diorang letak kat mangkuk jamban... marah tak diorang?

  Dulu, kini dan selamanya... Ngok, Ngang, Ngai...!

  ReplyDelete

PETA PELAYAR