FOLLOWERS

Tuesday, 14 January 2014

MANGKOK INI ASYIK NAK SPIN DAN SYAK AJE !!!!!!

Isu air S'gor: PKR beri amaran pada k'jaan

Ram Anand | 4:17PM Jan 14 2014

Pengarah strategi PKR Rafizi Ramli memberi amaran kepada kerajaan persekutuan agar tidak menggunakan kuasa bawah Akta Industri Perkhidmatan Air untuk menaikkan tarif air di Selangor dan memberi pampasan tidak adil kepada pemegang konsesi.

Rafizi berkata, kerajaan telah menyatakan hasrat untuk menggunakan Seksyen 114 akta tersebut, yang menurutnya memberi kuasa pentadbiran kepada kerajaan persekutuan untuk menguruskan semua pemegang konsesi air di negeri itu.

“Mereka boleh gunakan kuasa ini sebagai senjata politik ke atas kerajaan negeri Selangor dan juga mungkin menaikkan tarif air,” katanya dalam satu sidang media di ibu pejabat PKR hari ini.Rafizi berkata kerajaan negeri perlu bertindak berhati-hati apabila kerajaan negeri menyatakan hasrat berkenaan, yang memberi kuasa menyatukan semua pemegang konsesi di bawah pentadbirannya sendiri.

"Saya mencari jaminan bahaw kerajaan tidak akan mengguna kuasa untuk kepentingan mereka bagi memberi ganjran kepada pemegang konsesi. Mereka boleh mendapat keuntungan secara tidak adil melalui tindalkan ini,” katanya.

Tambahnya, walau dengan jaminan kerajaan persekutuan, ia masih boleh bertukar fikiran mengenai terma pengambilalihan tersebut."Saya bimbang sekiranya kita tidak berhati-hati, kerajaan persekutuan sekali lagi akan memilih Puncak Niaga dan SYAB AS sebagai syarikat induk yang berkuasa untuk mengambil alih aset kesemua pemegang konsesi,” katanya.

Katanya perjanjian berat sebelah, seperti dalam tindakan penswastaan air yang berkuatkuasa di negeri tersebut pada masa kini juga mungkin berulang.“Kerajaan persekutuan boleh menggunakan perkara ini untuk menghukum rakyat Selangor yang memberi sokongan besar kepada Pakatan dalam pilihan raya umum lalu, dengan menaikkan tarif air,” katanya.

...........MANGKOK RAFIZI NI ASYIK MAIN SYAK DAN NAK SPIN AJE. PERKARA TAK TAHU HUJUNG PANGKAL LAGI. MALAH MB PUN DAN SETUJU.

2.BAB LIWAT DAN ZINA TERMASUK MENGENTOT ALJUBURI ,AZMIN SERTA MUSTAFA ALI YANG TERANG LAGI BERSULOH SIAP DENGAN VEDEO KATA TAK BETUL PULAK. SIAP DENGAN BUKTI DNA LAGI.

3. KALAU DAH SEDAP SANGAT MINUM LENDIAK AL JUHURI TU PUN, AGAK-AGAKKAH!!!!

4.  TIDAK NAMPAK BODOH SANGAT PULAK KITA NI !!!!!! KAH KAH KAH !!!!!

No comments:

Post a Comment

PETA PELAYAR