FOLLOWERS

Sunday, 2 May 2010

KEBEBASAN MEDIA? SUDAHLAH !!!!
Aktivis bantah campurtangan dalam media
Lee Way Loon dan Weng Keat LeeMei 2, 104:52pm

........................................................................................................................................................................
Anjuran Pakatan Penulis untuk Kebebasan Media (Wami), mereka berkumpul di kawasan air pancur di KLCC untuk membantah campurtangan politik dalam media dan mendesak supaya kebebasan akhbar dipertahankan.Sambil duduk di atas anak tangga KLCC Suria Mall, mereka menyatakan bantahan dengan 'membaca' akhbar arus perdana secara terbalik.Selain memprotes "pembohongan, campurtangan politik, pemilikan politik, dan putarbelit" dalam akhbar-akhbar berkenaan, mereka juga menyatakan sokongan kepada Joshua Wong dan Chou Z Lam - wartawan televisyen yang dikatakan menjadi mangsa campurtangan politik.

............................................................."Dengan membaca akhbar arus perdana secara terbalik, kita cuba mengingatkan orang ramai supaya melihat sesuatu dari perspektif yang berbeza, kerana kita sering tidak dapat maklumat yang betul dari media arus perdana," kata presiden Wami, Wong Chin Huat (kanan) kepada pemberita. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Lihat aje akhbar di bawah. Harakah, Malaysiakini, Parti Keadilan Rakyat, Rocket. Bebas ke mereka?. Mengapa kura-kura dan sesumpah ini tak komplen pun 4 akhbar ini. Ada apa-apa ke?

2. Sudahlah. Jangan hipokrit lah. Lihat diri sendiri. Yang dok berdemo tu bebas ke? Nak bebas sejauh mana? Pergilah ke negara China. Nak tengok juga anda boleh melakukan perkara yang sama ATAU tidak!!!. Juga pergilah ke Singapura atau ke Thailand. Nak tengok juga anda semua dapat kebebasan seperti yang telah diberi oleh Malaysia yang anda kata tak bebas ni. Otak anda sebenarnya yang tak bebas dan rosak. Bukan akhbar atau media.

3. Nak bebas , baik jadi haiwan. Itu pun alam haiwan pun masih ada peraturan rimbanya. Mungkin kumpulan ini lebih teruk dari itu kot. Tanya Lim Guan Eng, dia bebas ke atau pernah ke beri kebebasan kepada media. Akhbar utusan pun di sekat dari menghadiri sidang akhbar mereka. Mengapa kura-kura berdemo ini tak bising? Ada apa-apa kot.................Sudahlah!!!!!.

No comments:

Post a Comment

PETA PELAYAR