FOLLOWERS

Thursday, 10 June 2010

GELI-GELI PETANG : KISAH TUNDA MENUNDA !

Dipetik dari blog : Malaysia Instinct Com


Penghuni Gua : Keadilan hanya untuk penunda sahaja. Tapi tak apa. Tak kan lari penjara di kejar ! Pelandok selalu lupa dan buat-buat lupa jeratnya. Jerat tak pernah lupakan pelandok. Keh keh keh keh !!!

12 comments:

 1. tapi jangan jadi jerat yg tak pernah mengena; atau jerat yg makan diri; atau jerat yg tak pernah lekat - asyik lepas saja mangsanya; lagi2 pelanduk yg licik atau pelanduk yg dah 'celih'... semuanya ni dah pernah terjadi, pg..! kes yg lalu tu dahulu...

  ReplyDelete
 2. sampai bila mau tunda daaaa..

  nk tunggu bos mati kot.!!

  ReplyDelete
 3. Penjara takkan lupa pada pembontot walaupun pembontot sedaya upaya akan menangguhkan kes sehingga dia mati.

  The teachings of Mathematics & Science in English.

  ReplyDelete
 4. Wahai orang2 Melayu yg bodoh dan lalai,
  1. BN dah tak boleh pakai lagi. UMNO lemah sebab pemimpin2nya asyik rembat duit rakyat sj.
  2. MCA dan Gerakan sudah menjadi duri dlm daging dan musuh dlm selimut. Setiap kali pilihanraya yg besar atau kecil, MCA dan Gerakan akan meminta DS Najib macam2 utk kaum Cina spt peruntukan berjuta2 utk sekolah2 Cina yg memang dah kaya, pinjaman PTPTN utk pelajar2 Cina yg lulus dari sekolah persendirian Cina, dan macam2 lagi utk kaum Cina.
  3. Kaum Cina tetap akan menyokong DAP sj sebab mereka tahu Cina boleh ke Puterajaya hanya melalui parti DAP.
  4. Kaum Melayu yg bodoh masih berpecah kpd UMNO, PAS dan PKR. Kaum Melayu langsung tak sedar akan strategi kaum Cina ini! Sebab bercakaran sesama sendiri!
  5. PAS dan PKR janganlah bermimpi boleh berkuasa walaupun Anwar ke, Hadi ke, jadi PM! DAP lah yg tetap akan berkuasa utk menghapuskan hak2 kaum Melayu. Tengok sj di Penang dan di Selangor di mana hak2 Melayu langsung tidak dibela oleh wakil2 rakyat PAS dan PKR.
  6. Orang Melayu sbg rakyat marhain janganlah lalai dan leka. Pemimpin2 Melayu UMNO ke, PAS ke, PKR ke, masing2 tengah sibuk mengisi kantung supaya boleh makan 7 generasi tak habis. Mereka peduli apa akan nasib rakyat yg akan menderita bila DAP berkuasa nanti.
  7. Peniaga2 Cina tidak akan menjual gula, tepung dan minyak selepas 15 Jun kalau sabsidi barang2 ini tidak dihapuskan. Ini adalah tindakan mereka yg licik! Jika rakyat susah mendapat gula, tepung dan minyak, rakyat akan marah kpd Kerajaan BN. Jika sabsidi ditarik balik, harga barang2 ini akan naik mendadak dan rakyat akan marah kpd Kerajaan BN juga. Rakyat akan menolak BN di PRU13 nanti! Licik tak?
  8. Apa pun, kaum Melayu akan bermimpi ngeri selepas PRU13.
  Tak percaya, tengok saja!

  ReplyDelete
 5. Tak bagi tunda, dikatannya bahalol, bagi tundapun dikatakannya bahalol. Betul-betul bahalol.

  ReplyDelete
 6. yang mentunda atau yang ditunda yang bahalol?

  ReplyDelete
 7. yang memnta tunda bahalol

  ReplyDelete
 8. mohd slalu komen pelik2.. kot2 dia yang selalu bermimpi, xpon slalu tgk brite tv3..

  ReplyDelete
 9. Hairil 10 Jun 2010 23:15,

  1 Apakah komen Mohd pelik2 kerana Anda anggap sebagai mimpi, mari kita teliti apa yg sedang berlaku di dlm parti2 politik berbasis Melayu-lslam & apa yang para pemimpin mereka sedang lakukan, lalu disejajarkan dgn ajaran agama kita - lslam, sejalan atau malahan bertentangan, antaranya;

  1 "Sesungguhnya Kamilah yg menurunkan al-Quran & sesungguhnya Kami benar-benar memeliharanya". [al-hajar:(15):9] Ada mana2 parti politik lslam di sini yg benar2 berjalan di atas idelogi lslam sebagai menjaga al-Quran, iaitu jalan politik di atas jalan kebanian sebagai pimpinan/tuntunan aktiviti politiknya?

  2 "Maka jalankanlah hukum antara mereka itu dgn apa yang telah dititunkan oleh Allah, & janlanlah engkau mengikut kehendak hawa nafsu mereka dgn menin kebenaran [hukum syara'] yg telah datang kpd engkau" [al-Ma'idah (5):48]

  Dijalankah ini dlm sistem yg ada sekarang, atau sebaliknya dijalanan hukum2 thaghut-sekular?

  3 "Rasulullah SAW melaknat pemberi & penerima asuah dlm pmerintahan" [Hadis rwayat Abu Dawud at-Tirmidzi]. Mimpikah ini? Bukankah tidak pelik lagi di kalangan para penguasa yg jenis membujur lalu, melintang patah?

  4 "Sekiranya mereka benar2 beriman kpd Allah & kpd Nabi [Muhammad] serta apa yg diturunkan kpdnya [al-Quran], nescaya mereka tidak mnjadikan orang-orang musyrik sebagai pembantu [teman], tetapi kebanyakan mereka adalah orang-orang fasiq" [al-Mai'dah (5):81].

  Siapa & parti2 politik bagaimana yg diambil oleh Umno, Pas & Pkr mnjadi teman/pembantu dalm meraih kekuasaan & dlm pemerintahan?

  5 ..sekadar beberapa contoh drp yang terlalu banyak kesalahan dlm memahami lslam yg kini menjadikan umat lslam menjadi begitu lemah, mundur, tak brkualiti sehingga amat mudah dipermain2kan oleh golongan kuffar.. Lihat pula yg ini;

  "Allah sekali-kali tidak akan memberi jalan kpd orang kafir membinasakan orang2 Mukmin" [an-Nisa' (4):141]. Bukankah umat lslam kini sedang dipimpin oleh para pemimpin mereka agar membuka seluas2 jalan bagi kaum kafir membinasakan para pengikut mereka [umat lslam] itu?

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
 10. Tunda menunda ni utk berlaku adil kpd kedua belah pihak. Tetapi bahayanya kalo terlalu lama ditunda, takut2 dalamasa penundaan ada yg kena bontot... Timbul pulak kes baru...

  Mat Jerontot

  ReplyDelete
 11. kereta yang ditunda atau yang menunda perlu bayar tol?

  ReplyDelete
 12. yang menunda atau yang ditunda dikenakan bayaran?

  ReplyDelete

PETA PELAYAR