FOLLOWERS

Friday, 18 June 2010

ANJING ( PENGGIGIT POLIS ) TERSEPIT , TERSELAMAT !

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini menolak rayuan ahli parlimen Batu, Tian Chua kerana menghalang tugas polis dengan menggigit seorang anggotanya di luar bangunan parlimen tiga tahun lalu tetapi mengurangkan denda kepada RM2,000 atau penjara dua bulan.

Berikut keputusan itu, Tian yang nama sebenarnya Chua Tian Chang, akan kekal sebagai ahli parlimen Batu kerana hukuman yang dijatuhkan itu tidak mempengaruhi kedudukannya sebagai ahli parlimen. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Terselamat haiwan penggigit polis ini dari hukuman yang boleh menyebabkannya hilang kerusi parlimen Batu.

2. PG perhatikan sekarang ini, MPs dan ADUNs PR amat kurang sekali/ tak ada langsung berdemo haram . Yang dok berdemo hanyalah kuda tunggangan dan macai-macainya sahaja. Tahu pulak takut hilang kerusi MP dan kerusi ADUN. Yang di kudakan dan di kerah hanyalah macai dan pencacai yang menjadi pengikut butanya sahaja berdemo haram.

3. Tahu takut. Dah kata nak berjihad sana sini. Kena denda dan penjara sikit aje dan kecut perut. tahu pulak nak jaga periuk nasi masing-masing. Yang kesiannnya, macai dan pencacainya sahaja yang berkeringat berdemo haram yang tak berfaedah. Pemimpin mereka bersorak sorai di pejabat berhawa dingin. Kesian.

Nota : Mungkin kerusi MP Batu miliknya akan terlepas juga kot. Denda RM 2000.00. Rasanya PRK di Parlimen Batu...............!!!!!!!!!!!!!

5 comments:

 1. Saudara Penghuni Gua,

  Kan sudah lumrah alam, "Yang bodoh makanan yang cerdik" dan yang cerdik selalu "Lempar batu sembunyi tangan".

  ReplyDelete
 2. KALI NI KITA DH TAU, BILA DIA GGIT PASTI TERLEPAS TP LAIN KALI KLU DIA GGIT LG, HEMPOK JEK KEPALE DIA KUAT2!! KEHKEHKEH

  ReplyDelete
 3. SOALNYA SIAPA YANAG TAKUT NAK PILIHANRAYA JIKA TIAN CHUA HILANG JAWATAN MP? BUKANKAH MAHKAMAH BERKATA BHW, MAHKAMAH PERLU KURANGKAN DENDA KRN TIDAK MAHU MEMANGGIL SATU PRK PARLIMEN BATU SEKALI LAGI. ( TAK MAHU MEMANGIL PRK KE ATAU TAKUT NAK BUAT PRK? ) DAN TIAN CHUA SENDIRI JIKA DIKEKALKAN HUKUMAN MAKA DIA SENDIRI TIDAK AKAN MERAYU, MAKA SATU PRK AKAN DIADAKAN LAGI. SOALNYA SIAPA YG TAKUT, PAKATAN RAKYAT TAK KISAH PUN..

  DALAM SOAL DUN KOTA SEPUTEH KEDAH PUN TAK SELESAI2,KERAJAAN NEGERI KATA KERUSI ITU KOSONG, UMNO/SPR PULA KATA TAK KOSONG, TERTANGGUH-TANGGUH DAN BAWA MAHKAMAH PULA. SIAPA YG KECUT NI?

  SOAL NAK DEMO TU PG NI TAK PEKA LAH...SIAPA YG AMBIL ALIH HOBI DEMO DARI PAKATAN RAKYAT KINI? YG AMBIL ALIH DAN HOBI TERBARU DEMO SKRG NI IALAH PERKASA DAN UMNO SENDIRI...KEMARUK KOT!!

  SIKIT2 ANGKAT BANNER, SIKIT2 ANGKAT POSTER, SIKIT2 TUNJUK PENUMBUK...DARI SIAPA? DARI PEMUDA UMNO, PERKASA...SPESIS GANAS MASA KINI...

  ReplyDelete
 4. Hahaha...cepat sangat cakap lepas pembangkang ni. Undang2 dah termaktub denda rm2000 tu pun dah hilang kerusi mp batu. Kalau tak takut bertanding, nape si tian tu beriya2 menafikan kenyataan karpal? hampeh pembangkang sume!

  ReplyDelete
 5. suka gigit ni perangai apa ? ya ..perangai anjing , Yb apa yg mengiggit ? tian chua , maknanya ? tian chua perangai macam anjing !!

  suka baring tepi jalan perangai apa ? lembu ! yg baring2 atas jalan hadang kereta perbuatan siapa ? penyokong PAS ! maknanya ? penyokong PAS perangai macam Lembu , betulll..!!

  apa beza lembu dengan penyokong PAS ? lembu takda kopiah , penyokong PAS pakai kopiah serban !
  lagi ? lembu takda akal cuma ada nafsu , penyokong PAS ikut nafsu , akal tolak tepi , betullll ..!!

  ReplyDelete

PETA PELAYAR