FOLLOWERS

Sunday, 27 June 2010

RIADAH KUDA DI HUTAN REKREASI AYER KEROH MELAKA !
Pagi , petang semalam dan pagi ini, PG beriadah menunggang kuda di Ayer Keroh Melaka. dapat jugalah dalam 3 kali tunggangan untuk jarak 35 km. Sihat juga rasa badan kerana sudah 3 minggu tidak menunggangnya. Nama kuda ialah Patriti ( hitam menawan ).

2. Cuma ada perkara baru di sekitar Ayer Keroh semasa PG menunggang kuda tersebut ialah kemudahan dan prasarana baru yang diujudkan di kawasan ini iaitu di sediakan Buggy jenis seorang, 2 orang dan keluarga yang mana di kenakan sedikit bayaran antara RM 10 ke RM 20 satu Buggy. Dengan menggunakan Buggy ini, anda semua yang melawat Melaka khasnya di Ayer Keroh, dapat meninjau dan menikmati rasa nyaman dan kehijauan di sekitar dan di dalam hutan Rekreasi Ayer Keroh berkenaan. Jaraknya lebih kurang 3.5 km sekali pusingan.

3. Keduanya , baru dibangunkan tempat riadah keluarga iaitu Melaka Wonderland ( Theme Park ) yang didirikan di belakang Hutan Rekreasi Ayer Keroh bersempadan dengan Taman Tasek Utama. Amat baik dan ramai pengunjungnnya. Ia lebih kurang sama seperti Taman Tema di Sunway Lagoon. Dengar katanya dalam tempoh 2 tahun lagi , ianya akan menjadi taman tema yang terbesar di Malaysia.

4. Selamat berkunjung ke Melaka. Melaka ada segalanya untuk faedah keluarga anda. Melawat Melaka, anda melawat seluroh Malaysia sebenarnya.

Nota : Maaf kerana tak dapat disiarkan gambar kemudahan Buggy dan Taman Tema untuk tatapan pembaca kerana gambar yang diambil pagi tadi kurang baik mjtunya. Lain kali , PG akan paparkan.

2 comments:

PETA PELAYAR