FOLLOWERS

Saturday, 18 September 2010

PERDANA MENTERI KE SINGAPURA ESOK !!! RISAU JUGA !!!!

Penghuni Gua : Esok PM berlepas ke Singapura bagi satu lawatan kerja. DS Najib akan adakah pertemuan 4 mata dengan PM Singapura. Berita lanjut : KLIK

2. PG bukan apa ! Cuma berasa tak sedap hati dengan lawatan ini. PG berharap kita jangan lagi mengalah dan memberi berbagai lagi kemudahan dan perjanjian yang asyik menguntung negara yang tak mengenang budi dan tak pandai berjiran ini. Jangan le diserah apa-apa bangunan, tanah atau a[a sahaja kepada negara jahanam ini.

3. Cukuplah kerugian kita selama ini bila berurusan dengan Singapura. PG harap perkara yang wajib dibincangkan oleh DS Najib dengan PM Singapura ialah supaya Jambatan Bengkok dibina seberapa segera , samada Singapura bersetuju atau tidak. Ini yang utama. Jangan peduli dengan ancaman negara perkauman ini. Negara yang hanya mementingkan satu kaum sahaja. Melayu , kalau di dalam Angkatan Tentera Singapura hanya boleh memakai pangkat KAPTEN sahaja. Tak lebih dari itu!!!!

4. Hati-hati DS Najib. Jangan lagi membuatkan rakyat Malaysia terasa ditipu dan diperlekehkan. Hanya sewaktu Tun Mahathir memerintah sahaja , PG dan sebahagian besar rakyat negara ini terasa maruah Malaysia tinggi dan kita bangga bila berurusan dengan Singapura. Jadi , PM DS Najib wajib kembalikanlah perasaan tersebut semula !!!

5. PG , tetap nak jambatan Bengkok!!!!!

Nota : Entah mengapa , bila aje ada berita, PM Malaysia nak melawat Singapura, PG akan terasa bimbang. Masa Tun Mahathir dulu, tak ada pulak perasaan PG begitu. Perasaan bimbang dan terasa amat diperlekehkan bermula sejak Pak Lah jadi PM. Jadi mungkin sebab itulah badi Pak Lahb tu kot yang terus menghantui PG. Entah ye kot ???

12 comments:

 1. Tuan PG,
  Saya pun agak risau juga. Kita harap ada kebijaksanaan PM. Singapore adalah satu bangsa yang menangguk air keruh dan tidak boleh percaya. Jika kita nampak sesak dia mulalah.. tq

  ReplyDelete
 2. Datuk PG

  Jom niat kencing singapore dan Lee Kuan Yew.

  ReplyDelete
 3. NAK BUAT MACAMANA, KAN SINGAPURA TU TUAN BAGI 1 MALAYSIA...MASAKAN TIDAK, ASYIK2 PM MALAYSIA SAJA YG TERHEGEH2 MELUTUT KAT SINGA TU YG PANDAI BERPURA2, TAPI MALAYSIA NI TAK TAHU2 YG SINGA TU HANYA BERPURA2...

  SELAMA INI ASYIK FITNAH PEMBANGKANG KATA GADAI MARUAH NEGARA, ASYIK KUTUK PEMBANGKANG GADAI MARUAH NEGARA...TAPI PM MALAYSIA LAGI TAKUT KAT SINGAPURA...MACAM2 DAH DIGADAIKAN KAT SINGAPURA, SPT :
  1. PULAU SINGAPURA ITU SENDIRI YG DISEDEKAHKAN KPD BANGSA ASING
  2. PULAU BATU PUTIH YG AKHIRNYA KITA BERPUTIH MATA, PERAIRAN DAN KEKAYAAN KHAZANAH MARITIM SINGAPURA MAKIN BERTAMBAH LUAS IMPLIKASI DR PENYERAHAN BODOH PULAU BATU PUTIH.
  3. KTM TANJUNG PAGAR PUN NAK SERAH KAT SINGA YG PANDAI BERPURA2 HANYA KERANA DIJAMU MAKAN DURIAN.
  4. ISU AIR LANGSUNG TAK BERKETIK MALAYSIA, JUAL AIR KAT SINGAPURA DGN KOS YG AMAT2 MURAH YG TAK MASUK AKAL, SEDANGKAN RAKYAT MALAYSIA YG MANA SUNGAI2/TASIK2/KOLAM2 DI MALAYSIA INI MELIMPAH RUAH DGN AIR, RAKYAT MALAYSIA DIKENAKAN DGN KOS TARIF AIR YG MAHAL GILA2 DEMI KEUNTUNGAN KRONI.
  5. ISU EPF DAN WANG TABUNGAN RAKYAT MALAYSIA PUN TAK SELESAI2.
  6. NAK BUAT JAMBATAN PUN KENA MINTA IZIN DR TUAN BESAR SINGAPURA.
  7. ISU SAMAN KENDERAAN WARGA SINGAPURA YG MENCECAH JUTAAN RINGGIT PUN TAK DAPAT NAK DIKUTIP, PADA HAL RAKYAT MALAYSIA SENDIRI DISAMAN SEPUAS HATI TANPA BELAS IHSAN SPT SAMAN EKOR...
  8. SOAL PENERBANGAN JET2 PEJUANG SINGAPURA PUN DAH TAK LARAT PENDUDUK NAK BUAT ADUAN, TAPI KERAJAAN UMNO/BN BUAT TAK KESAH, SEHINGGALAH SUATU HARI NANTI DAH KENA BOM BARU LAH NAK ANGKAT KEPALA, TAPI MASIH TAK BERANI NAK BANTAH.
  9. ISU SUBSIDI MINYAK DAN BARANGAN LAIN RAKYAT SINGAPURA PUN TUMPANG SEMANGKUK DAPAT SUBSIDI.
  10. ISU PEMILIKAN TANAH WARGA SINGAPURA YG KAYA RAYA MEMBELI HARTANAH DI MALAYSIA.
  11. PEMILIKAN PEMBANGUNAN WILAYAH ISKANDAR DI JOHOR YG DIMONOPOLI OLH WARGA SINGAPURA LANGSUNG TIDAK SENSITIF BG PEMIMPIN UMNO NEGERI.

  ....DAN MACAM2 LAGI LAH...

  APA KAH ITU BUKAN MENGGADAI MARUAH NEGARA? SOALNYA SIAPA YG BANYAK UNTUNG DLM HAL INI DAN SIAPA YG MENANGGUNG BIAWAK HIDUP? SEOLAH2 MALAYSIA INI MENJADI KULI KPD SINGAPURA...SIAPA YG MENGGADAIKAN MARUAH NEGARA?...

  BERAPA BYK SIRI PERTEMUAN DIADAKAN DGN PEMIMPIN SINGA YG PANDAI BERPURA2?...NAMUN SEOLAH2 NYA KITA HANYA DIPERMAIN DAN DITERTAWAKAN OLH SINGA YANG SGT LICIK DAN PANDAI BERPURA2...HASIL KELEMAAHAN PEMIMPIN KITA SENDIRI....

  ReplyDelete
 4. kita tak perlukan singapork pun dlm hidup kita,dia yang perlukan kita untuk hidup sebenonya.

  ReplyDelete
 5. 00:37 KATA :

  kita tak perlukan singapork pun dlm hidup kita,dia yang perlukan kita untuk hidup sebenonya.

  AKU KATA :

  MEMANG SINGAPURA SGT2 MEMERLUKAN KITA UNTUK HIDUP MEREKA KERANA SINGAPURA TAHU BHW PEMIMPIN KERAJAAN MALAYSIA BANGANG2 BELAKA DARI DULU HINGGALAH KINI..MUDAH DITIPU HIDUP2...

  NAK TANYA?
  BERAPA KALI PM SINGAPURA DATANG KL? DAN BERAPA KALI PM KITA MENGADAP BOS SINGAPURA? ASYIK2 PM KITA SAJA YG DATANG MENGADAP BOS MEREKA DI SINGAPURA...KAN?

  ReplyDelete
 6. KETUA MENTERI PULAU PINANG SEKRG NIE ... ASYIK DAN KERAP MASUK SINGAPORE JE..

  ReplyDelete
 7. 1 KENAPAKAH LGE ASYIK JUMPA LKY? SEBAB DIA LEBIH PERCAYA & DAPAT BANYAK BELAJAR TENTANG KEBIJAKSANAAN LKY BERBNDING AHLI2 POLITIK MALAYSIA, LEBIH2 LAGI AHLI2 POLITIK MELAYUNYA. LGE NAMPAK POLITK DI M'SIA CUMA UTK KAWAN MEMATAHKAN SESAMA KAWAN, SEDANGKAN POLITIK LKY BERTUJUAN UTK MENUNDUKKAN LAWAN, SPT MANA DIA SENTIASA BERJAYA MENUNDUKKAN PARA POLITIKUS M'SIA, APA LAGI YG MACAM DSN, YG PG SENDIRI PUN TAK MENARUH HARAPAN. KALAU AHLI2 POLITIK M'SIA DAPAT DIBOHONGI OLH LKY, APALAH SANGAT YG LGE NAK BELAJAR DRP MEREKA INI? JAUH LEBIH BAIK DIA BELAJAR KAT SINGAPORE UTK DIA AMALKAN DI SINI BAGI MENUNDUKKAN PARA PEMIMPIN MELAYU. TENGOK SAJA APA YG DIA DAH BERJAYA LAKUKAN PADA UMNO KAT PP. PATAH KELU LIDAH2 & TENGKUK2 MEREKA. APA PULA YG ANIFAH AMAN BOLEH BUAT UTK MENCEGAH2 LGE DRI KELUAR-MASUK SINGAPORE? KELU JUGA KAN?

  2 SEBENARNYA, SETIAP KALI PEMIMPIN M'SIA KE S'PORE, RAKYAT MELIHAT MEREKA INI SPT BUDAK2 MENGAJI YG MEMBAWA MANGKUK TEPEN KE RUMAH GURUNYA PADA SATU2 PRISTIWA TRTENTU DGN MEMBAWA JUADAH, DAN BALIK MEMBAWA MANGKUK TEPEN KOSONG YNG SUDAH BERSIH DICUCI, UTK DISIMPAN BAIK2, DAN AKAN KE SANA LAGI PADA MASA LAIN MEMBAWA MANGKUK TEPAN YG BERISI JUADAH, DAN BALIK LAGI DGN MANGKUK KOSONG... DAN BERULANG2LAH TERUS KUNJUNGAN BEGINI BEGINI, DARI SATU BUDAK KE SATU BUDAK.. BILAKAH KITA AKAN DAPAT PMIMPIN2 YG BIJAK2, YG DAPAT MNGALAHKAN SYIFU LGE DI SEBERANG TAMBAK ITU..? KALI INI LGE DAH SENYUM2 SIMPUL BILA DENGAR DSN NAK MENYEBERANG TAMBAK SEBAB DIA LEBIH TAHU APA YG LS LOONG AKAN CAKAP LEBIH DRP YG ANIFAH TAU...

  3 WAHAI PARA PENGUNDUI MUDA, INILAH RUPA BENTUK KEPIMPINAN KITA YG PG SELALU MINTA ANDA PILIH JADI PENERAJU NEGARA..

  ReplyDelete
 8. Salam tuan PG & Sema2…,

  PERDANA MENTERI KE SINGAPURA ESOK !!! RISAU JUGA !!!!

  Memang terasa keliru pun tuan PG dan rakyat Malaysia yang cintakan tanah tumpah darah warisan nenek moyang tok nyeng yang akan menjadi pula warisan anak cucu cicit cuit piut kita dimasa depan, entah menjadi warisan atau sebaliknya.

  Apakah momentum siri lawatan kerja DS Najib selaku PM ketika ini menimbul pelbagai andaian, suatu masa kelak Singapura akan menjadi sebahagian Malaysia, ingat tanggal “16 Sep 63” tu. P5B bimbang akan tarikh tersebut menjadi satu “treaty” baru pulak.

  Bukan tidak percaya kepada pemimpin sedia ada, nak harapkan pimpinan lain2 hanya bercakap pasal Islam berdolak dalih bolehlah, nakkan penyatuan Islam seluruh dunia, konon…nak jaga rumah tangga sendiripun tak berapa boleh harap…

  Pang5B percaya rakyat sentiasa berdoa Malaysia sentiasa dalam peliharaan Allah...

  ReplyDelete
 9. Harap-harap semua Panglima-Panglima turut sama bersebelahan atau didepan Pang5B bukan jenis main belakang aje!

  ReplyDelete
 10. USAH RISAU LAH, NAJIB PASTI KENA GULA2 PUNYA KAT PM SINGAPURA....TAK CAYA TENGOK LAH...

  ReplyDelete
 11. Apa tidak risau, hak 999 tahun orang-orang melayu (dah namanya Keretapi Tanah Melayu) mungkin lesap dalam masa tak sampaipun 99 tahun. Bukankah ini bertentangan dengan Artikel 153 Perlembagaan Persekutuan yang memerlukan hak orang-orang Melayu dipertahankan.

  Selagi KTM memakai guna tanah pajakan 999 tahun, selagi itulah "kedaulatan" Singapura tidak sempurna. Sudahlah Istana Kampung Glam dimusiumkan, kini giliran KTM diSingapura pula untuk dimusiumkan (malahan dihancurkan)kot.

  Bayangkan nilai tanah KTM selepas 99 tahun, atau 200 tahun lagi - banyak tu nilainya.

  ReplyDelete
 12. Tahniah kpd Dato' Seri Najib Tun Razak di atas kerjatangannya selama ini!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete

PETA PELAYAR