FOLLOWERS

Friday, 10 June 2011

KADUK NAIK JUNJUNG ?
Selasa, 07 Jun 2011 23:16 AHMAD BIN HASSAN


. .Hipokrit besar...Itu komen Senator Ezam Mohd Nor mengulas hu ha ADUN DAP Subang Jaya, Selangor Hannah Yeoh yang buat bising kerana Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) tidak benarkan beliau daftarkan bangsa anak perempuannya yang baru lahir sebagai Anak Malaysia.

Hannah yang berkahwin dengan seorang lelaki India buat bising di media pembangkang selepas permohonannya ditoak JPN.

Menurut Ezam, jika alasan kononya semangat 1Malaysia yang diberikan oleh Hannah, beliau dan seluruh kepimpinan DAP perlu memperjuangkan dahulu dasar pendidikan satu aliran, atau Sekolah Malaysia.

"Mengapa tidak perjuangkan sekolah Malaysia? mengapa pertahankan sekolah Cina? Saya cabar pemimpin-pemimpin DAP perjuangkan sekolah Malaysia" katanya dalam satu kenyataan kepada Agendadaily.

DAP sebelum ini menentang rancangan kerajaan untuk memperkenalkan dasar satu sekolah untuk semua, bagi memudahkan proses integrasi di kalangan rakyat Malaysia.

Jika dasar tersebut dilaksanakan, semua pelajar dari aliran Cina dan Tamil akan hanya menerima pendidikan menggunakan bahasa kebangsaan di dalam satu sekolah yang bercampur semua kaum.

Berbeza dengan keadaan sekarang di mana, sekolah aliran Cina dan Tamil menggunakan bahasa ibunda masing-masing sebagai bahasa pengajaran.

Bagaimanapun menurut Ezam, DAP tidak akan berani menyahut cabarannya kerana parti itu tidak akan berganjak daripada perjuangan mempertahan dan memperkasa sekolah Cina kerana itu asas penubuhannya.

"DAP bukan seperti PAS, yang prinsip perjuangan berubah-ubah dan kini PAS berganjak dari asas penubuhan parti daripada Islam kepada kebajikan," kata beliau. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua
: PG sokong kenyataan Ezam. Hapuskan dulu sekolah Cina dan jadikan semua sekolah di Malaysia ini sebagai sekolah 1 Malaysia atau sekolah wawasan. Kalau betul nak sangat kepada bangsa Malaysia.

2. Sengaja nak cari pasal. Dan kaduk naik junjung !!!!!!!!!!!!!!!!!

7 comments:

 1. DEEAAYPIG BUAT JERAT UTK KENEKAN DIRI SENDIRI TU BROO KEHKEHKEH ADOIYAII

  ReplyDelete
 2. SeSumpah Ezam Kotak ni... sebelum dia mencabar orang lain, lebih baik dia keluarkan 6 kotak fail rasuah UMNgOk Be-eNd yang dia war-war kan dulu!

  Dulu bukan main lagi memperjuangkan DSAI dan GERAK... la ni, RASUAH ke mana...kotak entah kemana! Yg penting pulus masyuk, dpt buat banglo kat Shah Alam. Dapat title Senatak - Senator Katak dan Kotak!

  ReplyDelete
 3. kah kah kah!
  anak haram omar hindu neh suda jilat dia punya ludah la kalo!kah kah kah!

  dulu bkn men lg condemn "matkotak" neh!
  last2 jilat blk gua ckp lu...
  pulak ada hati kutuk org ludah jilat blk!
  kah kah kah!
  sendri punya jilat x pk ka hindu woi?
  kah kah kah!
  x sedar diri punya hindu!
  kah kah kah!

  caya sama lu bro 16:31!
  sapa x kenal mat kotak!
  s'one yg penah nk gegarkan mesia dgn kotak2nya!
  gua punya la tggu last2 usah kata kotak!kote pun gua x nampak lps masyukkk n dpt title senatak!
  kah kah kah!

  x payah pcaya lg la kt mat-kotak neh!
  kotak bn la kotak nuar la palancau la...
  kah kah kah!
  cume anak haram omar ni jer yg caye lg kt mat kotak neh!
  kah kah kah!
  x ke bodoh namanya tu?
  kah kah kah!
  dh tau mat-kotak ni mmg kaki kotak
  lg mau sokong ka dol?
  kah kah kah!
  sah!patut ler langsi ckp kuda hindu ni lg bijak dr tuannya!baru gua paham!
  kah kah kah!

  ReplyDelete
 4. Keturunan DolMonggol kalau tak kena maki sehari sekali dia akan rasa tak puas hidup. Sebab tu hari-hari minta dimaki.

  DolMonggol emak orang dan bapak babi itulah keturunan sebenarnya. DolMonggol bukan juga orang Islam tapi kapir lakhnat. DolMonggol juga bukan Melayu tapi Keling campur Cina. Emak bapak DolMonggol memang tak bersunat.
  DolMonggol meroyan sebab dia tak dapat apa juga keistimewaan orang Melayu dan Bumiputera.

  ReplyDelete
 5. betul2. dia / dol tu tak dapat v minum kencing dsai lagi pagi ini kot. kah klah kah kahj

  ReplyDelete
 6. dh mkn ubat blm dol?
  kah kah kah!

  layan..............

  ReplyDelete
 7. Dengan sukacita yang dimaklumkan bahawa saya ingin memberi sedikit komen tentang kenyataan yang dikeluarkan oleh Ezam supaya sekolah cina dihapuskan dulu dan jadikan semua sekolah sebagai sekolah 1 Malaysia,kenyataan beliau sudah bercanggah dengan Perlembagaan Malaysia di bawah Akta Bahasa Kebangsaan.Mengikut Perkara 152,Akta ini memperuntukan bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan di Malaysia,bagaimanapun bahasa lain tidak boleh diketepikan dan ia boleh digunakan untuk mengkaji dan belajar.saya tidak faham mengapa Ezam mengeluarkan kenyataan demikian yang berbau isu perkauman.

  ReplyDelete

PETA PELAYAR