FOLLOWERS

Tuesday, 31 August 2010

MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !!



SELAMAT HARI MERDEKA. SEMOGA NEGARA TERUS AMAN DAN MAKMUR DAN DIRAHMATI ALLAH SENTIASA. MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !.

16 comments:

  1. SLM KEMERDEKAAN BROO!!..DIMANA BUMI KU PIJAK..DI SITU LANGIT KU JUNJUNG!

    KLU FUCKATAN.."BUMI M'SIA KU PIJAK2..TUAN KOMUNIS KU JUNJUNG2!!"

    ReplyDelete
  2. perjuangkan juga kemerdekaan sistem pendidikan negara ini dari ciri-ciri anti-nasional

    ReplyDelete
  3. Salam,

    1 Kemerdekaan sangat dituntut oleh lslam kerana ia membawa kemuliaan dan keadilan.

    2 Demi kemuliaan dan keadilian, beginilah takrifan lslam tentang kemerdekaan, iaitu; "Memerdekakan [mmbebaskn] diri dari penghambaan kpd makhluk [hamba] kepada kemerdekaan secara mutlak kepada al-Khaliq".

    3 Rabi' bin Amir, Hudzaifah bin Mihshin dan Mughirah bin Syu'bah, ketika ditanya oleh Panglima Rustum [secara bergantian pd hari yg berlainan] di Perang Qadisiyyah, Rustum bertanya, "Apa yg menyebabkan kamu semua datang ke sini?". Mereka menjawab, "Allah SWT telah mengutuskan kami utk membebaskan sesiapa saja yang mahu bebas dari penghambaan kpd hamba menuju penghambaan kpd Allah semata-mata; dari kesempitan dunia menuju keluasan akhirat, dari kezaliman agama2 lain selain lslam, menuju keadilan lslam".

    4 Bukankah negara-bangsa ini masih terikat kpd penghambaan & kesempitan undang2 warisan penjajah British?

    abu faiq

    ReplyDelete
  4. UMNO MEMANG MERDEKA MEMBALUN RAKYAT...HANYA RAKYAT MASIH DIJAJAH OLH UMNO/BN!!!

    BEBASKAN DIRI KITA DR PENJAJAHAN UMNO/BN...KITA BERSATU!!

    ReplyDelete
  5. Salam...,

    Tolak campur dharab dan bahagi, negara mana sekali pun tidak akan terlepas dari sebarang peringatan Allah s.w.t. Negeri yang terang2 memerintah berslogan bersama Islam, cakap masih lagi merapu... Itu kena Islam ini kena ikut cara Islam... mmg kita sebagai Melayu dan penganut Islam... wajib patuh dan taat seruan Ilahi. Apa yang membimbangkan sekarang, undang-undang dan peraturan cakap Islam saja tapi tidak dilaksanakan hanya mencari adu doma politik semata-mata. Tepuk dada tanya selera...

    ReplyDelete
  6. Apakah erti kemerdekaan?

    Dahulu kita merayakan merdeka dari penjajahan. Itu dah 53 tahun lepas.

    Sekarang kita mesti tulis artikel kita mahukan malaysia merdeka dari rasuah, penyalah gunaan kuasa, sistem pendidikan negara bercirikan anti-nasional, dsb.

    Barulah ada makna pegang ijazah Master.

    ReplyDelete
  7. anon 2010 0035,

    dlm silibus waktu Pg buat master tak ada bab tentang kemerdekaan.... bab meridhakan adalah; meridhakan korupsi, salah guna kuasa, kronisma, ampu-menganpu, membesar tembolok sebdiri, belit-membelit, fitnah-memfitnah, merompak [harta rakyat & negara] & bab khas tantang cara memperbodohkan rakyat supaya sedang dicucuk idung...ini silibus yg kerjanya senang jer... tapi dapatlah ijazah master yg tak mencerdikkan dia.

    ReplyDelete
  8. Salam...

    Anon 2010 - 0035 & 0611...,

    Sematkan didada fikiran hipokrit sebagai benih untuk anak-anak bangsa hatta anak sendiri... begitulah seterusnya untuk membina tamadun bangsa bermula dari diri sendiri, keluarga, masyarakat...!!! teruskan..

    ReplyDelete
  9. Anon 20:00, master buang dalam longkanng je lah. Dah lah tolol nak menololkan org lain pulak.

    ReplyDelete
  10. PG... PakArif yg tak arif! Nko tak malu ke diperlekehkan org dek keTOLOTan nko!

    Sian aku dengo... dah tua-tua ni pun, pemikiran belum cukup tua... macam kelapa komeng! Suruh anak2 nko yg dok belajo kat IPTS tu baca komen2 pengunjung dlm blog nko ni.

    Aku percaye... ade jugak anak2 nko yg pro PR sebab tak sanggup jadi TONGGONG mcm bapaknya yg TOLOL!

    ReplyDelete
  11. bro lu guna gambar gua.....tolong remove...thanks

    ReplyDelete
  12. bro lu guna gambar gua.....tolong remove...thanks

    ReplyDelete
  13. Minta permisi please kalau iyapun nak guna.

    ReplyDelete
  14. haah...jadilah Anak Malaysia Sejati...mintak kebenaran tuan punya dulu...

    ReplyDelete
  15. salam pak.....
    bagi menghormati yang empunya karya
    harus diambil perhatian jugak.
    wsalam......

    ReplyDelete

PETA PELAYAR