FOLLOWERS

Wednesday, 21 December 2011

" POLITIK BARU " : MENGAPA LARI ?




Penghuni Gua
: Masa mahasiswa puaka yang turunkan bendera DS Najib, bukan main lagi MP politik baru ini. Datang khas dari pejabatnya untuk berucap dan menerima memorandum. Kononnya nak sejukkan keadaan panas mahasiswa puaka berdemo.

2. Siap dengan amaran kepada TNC UPSI lagi bahawa mahasiswa ini tak boleh diambil tindakan di bawah AUKU kerana bukan berdemo di dalam UPSI.

3. Hari ini , mahasiswa yang sokong PM DS Najib, terus datang ke pejabat MP Politik baru ini untuk serah memo. MP Toyol dan multu berbelit seperti ular ini, tak pulak turun ke bawah dari pejabatnya untuk terima memo. Kalau ikut sifir politik baru MP toyol ini, dengan hati terbukalah dia akan terima sendiri memo tu. Sebabanya ia sama alasan dengan mahasiswa puaka tu. Nak serah memo. Lagi pun MP ini hanya perlu turunke bawah pejabatnya sahaj. Tak perlu berkereta ke PWTC. Tak perlu berucap.

4. Alih-alih tak berani turun pulak MP mangkok ini. Cakap nya bukan main. Ulasan pun tak ada. Hanya hantar setpol yang tersengeh-sengeh malu dan nampak bodohnya setpol ini kerana tak boleh nak temberang kepada mahasiswa yang berhimpun depan pejabat bosnya. Twe dari MP toyol ini pun tak ada bagi menulas atau nak temberang kepada umum. Masa demo di PWTC siap bertweet nak halalkan tindakannya itu.

5. Itulah gaya politik baru. Politik saling tak tumpah seperti politik Al Juburi. Banyak alasan dan cakap tak serupa bikin. Kalau untung tang mereka , boleh dan halal. JIka rugi , senyap dan haram.

6. Jom, kita sama-sama desak MP Toyol ini disingkirkan dalam PRU13. Ini MP api dalam sekam dan gunting dalam lipatan.

7. Lidah MP ini makin bercabang. Lihatlah esok. Adalah alasan dia beri kerana lari tu. Meetinglah. ada panggilan mustahaklah. Tak dapat maklumat awalah dan sebagainya..........Lihatlah nanti!!!!
,

9 comments:

 1. BERITA GEMPAR..... BACA & FAHAMKAN!

  Part 1 of 2

  Saya mengucapkan terima kasih kepada Tun Mahathir Mohamad yang akhirnya mengaku[1] bahawa pentadbiran beliau memang ada mengambil pinjaman dari Bank Dunia yang ditandatangani pada 31 Mac 1999 semasa beliau menjadi Perdana Menteri dan Menteri Kewangan. Ini bertentangan dengan penafian beliau sehari sebelum itu kononnya beliau tidak mengambil sebarang pinjaman Bank Dunia.

  Malangnya, adalah mendukacitakan apabila beliau masih meneruskan pembohongan untuk mengabui mata rakyat. Beliau menulis kononnya “rundingan terakhir dibuat dalam tahun 1997 untuk mendapatkan pinjaman Bank Dunia” dengan niat menyabitkan Dato’ Seri Anwar Ibrahim dengan permohonan pinjaman tersebut.

  Hakikatnya adalah berbeza dan ini disahkan oleh dokumen-dokumen Kerajaan Malaysia dan Bank Dunia. Saya rujuk rentetan peristiwa dan dokumen-dokumen berikut untuk membuktikan bahawa permohonan untuk pinjaman sebanyak USD404 juta dari Bank Dunia dibuat atas arahan Tun Mahathir Mohamad sendiri:


  1) Dokumen Bank Dunia (Laporan Awal Permohonan Pinjaman PID6999 yang disertakan bersama) pada halaman 2 perenggan terakhir menyebut:

  “In view of these circumstances in July 1998, the Government announced a National Economic Recovery Plan to bring the economy back on a positive growth path. One of the six strategic objectives of the National Economic Recovery Plan is to continue the country’s equity and socio-economic agenda which had been instrumental during the past two decades, in maintaining social stability in the country. In line with this objective, the Government has proposed a plan of action to mitigate the adverse social impacts of the crisis which threaten to reverse the gains made in the past.The Government has approached the Bank for help in strengthening this plan and implementing it through a Social Protection Project”

  Dokumen Bank Dunia itu menjelaskan tujuan permohonan pinjaman yang dibuat iaitu untuk membiayai Pelan Pemulihan Ekonomi Negara (National Economic Recovery Plan, NERP) yang diumumkan di dalam bulan Julai 1998. Permohonan juga dibuat oleh Kerajaan Malaysia, bukannya ditawarkan oleh Bank Dunia seperti yang didakwa Tun Mahathir.

  2) NERP diumumkan dan ditadbir sepenuhnya oleh National Economic Action Council (NEAC) atau Majlis Tindakan Ekonomi Negara (MTEN). NEAC dipengerusikan oleh Tun Mahathir Mohamad sendiri. Perjalanan seharian NEAC diputuskan oleh Pengarah Eksekutif NEAC iaitu Tun Daim Zainuddin, Menteri Tugas-tugas Khas yang dilantik oleh Tun Mahathir Mohamad. Setiausaha NEAC adalah Ketua Pengarah, Unit Perancang Ekonomi (EPU) yang bertanggungjawab penuh kepada Tun Mahathir Mohamad ketika itu.

  ReplyDelete
 2. Part 2 of 2...

  3) Maka, jelas terbukti bahawa permohonan mendapatkan bantuan kewangan dari Bank Dunia dibuat oleh NEAC bagi pihak Kerajaan Malaysia untuk membiayai NERP yang dilancarkan dalam bulan Julai 1998. NEAC dikawal sepenuhnya oleh Tun Mahathir Mohamad.

  4) Ini bertepatan dengan jadual kelulusan pinjaman dari Bank Dunia seperti yang termaktub di dalamLaporan Penilaian Permohonan Pinjaman (Project Appraisal Document 18855-MA yang disertakan bersama) mukasurat 29. Ia menyebut tarikh-tarikh penting seperti berikut:

  Permohonan mula-mula diterima dari Kerajaan Malaysia pada 26 Julai 1998
  Pasukan penilai dari Bank Dunia berlepas ke Malaysia pada 30 November 1998
  Rundingan hanya bermula 1 Februari 1999

  5) Bukan sahaja permohonan dibuat oleh NEAC mengikut arahan Tun Mahathir Mohamad, malah kesemua proses rundingan berlaku selepas Dato’ Seri Anwar Ibrahim sudah pun dipenjarakan.

  Saya percaya Tun Mahathir Mohamad akan mencari alasan baru untuk menerangkan perkara ini walaupun ia sudah jelas terbukti, sebagaimana beliau akhirnya mengaku beliau ada mengambil pinjaman Bank Dunia (walaupun menafikannya sebelum itu).

  Saya juga menasihatkan Tun Mahathir Mohamad agar tidak begitu ghairah mencabar orang lain bersumpah di atas al-Quran dalam hal ini, kerana jika polemik cabar-mencabar untuk bersumpah ini melarat kepada isu-isu yang membabitkan keluarga beliau, sukar untuk beliau menafikannya.

  Contohnya, adalah lebih berguna sekiranya beliau bersumpah di atas al-Quran bahawa anak beliau, Mirzan Mahathir tidak membeli pegangan besar di dalam konglomerat arak terbesar di rantau ini iaitu San Miguel kerana soal keluarga pembesar negara beragama Islam menguasai perniagaan arak adalah soal yang sensitif bagi masyarakat beragama Islam di Malaysia. Tambahan pula, bila konglomerat yang sama ingin menguasai perniagaan hiliran milik ExxonMobil Malaysia yang melibatkan ribuan rakyat Malaysia beragama Islam yang tidak sanggup dibayar gaji dari wang yang terlibat dengan arak.

  Jika beliau bersungguh-sungguh untuk bersumpah di atas al-Quran, bersumpahlah menafikan perkara ini terlebih dahulu.

  MOHD RAFIZI RAMLI
  PENGARAH STRATEGI KEADILAN

  20 DISEMBER 2011

  Komen: Sumpah le... sumpah le... dah sama standard je Chedet "the MahaFIRAUN" dgn SayFool ButtHairy, Datuk T - Three Stooges, Ezam Senatak - Senator Katak/Kotak, Papagomo dan Parpukari.....

  ReplyDelete
 3. Siswa pro-A enggan bertemu Saifuddin
  11:29AM Dis 22, 2011

  Timbalan menteri pengajian tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah berkata kumpulan pelajar pro-Aspirasi yang berdemonstrasi di hadapan bangunan kementeriannya semalam enggan untuk mengadakan pertemuan dengannya hari ini.

  Katanya, jemputan berkenaan telah disuarakan oleh setiausaha sulit kanannya, Mohd Nazri Noh ketika menerima memorandum kumpulan pelajar itu semalam.

  "Beliau juga memaklumkan kepada mereka bahawa saya menjemput mereka mengadakan pertemuan di Parlimen pada jam 12.15 tengahari ini, tetapi ditolak," katanya lagi.

  HOTAK KAU PUDIN. KAU PERGILAH JUGA MEREKA MACAM KAU BUAT DENGAN MANGKOK ADAM TU. MERNGAPA PANGGIL KE PARLIMEN.

  POLITIK BARU NENEK KAU

  BOBOH SI LANGSI INI. KAH KAH KAH KAH

  ReplyDelete
 4. Si langsial bodoh hangit hangjin... Tun M menyatakan pinjaman dibuat oleh si konek berjuntai belalai. Pinjaman itu pinjaman untuk memakmurkan negara. Soal yang datang untuk hantar sedekah dari IMF telah dipersetujui oleh si konek bingkuk untuk menerima sebagai peminta sedekah dari bank dunia itu. Melantung2 silangsial nih...

  ReplyDelete
 5. Anon 15:42...

  Nko tak gheti mengeja ke... susah bebeno ke nak membaca dan memahamkannya? BoNgok betul nko... mmg spesis UMNgOk ToNgok! Baca sampai habis dan fahamkan... baru la melenting ke, meletop ke... lantak nko le!

  BaNgang dan BeNgap tak boleh diajor betul puak2 UMNgOk Be-eNd ni...

  ReplyDelete
 6. Ha ha ha, akau tak peduli si langsial ke si langsiur yang hangjin tetap hangjin. Yg ko poja2 tu si konek bingkuk yg di sunat tuk mudin kampun tapi kuluknya masih tertutup, sabit tu si belalai bingkunk tu suka memnatat... cakap suka berkuluk macam anu dia, kow dah try kor...

  ReplyDelete
 7. ni post pasal ape ko post, ko ni baghal ke apa

  ReplyDelete
 8. itu bank dunia la bkn imf ko x faham lg ker

  ReplyDelete
 9. Lu org kaki membontot si konikonketjuburiti, terlalu mudah kow membontot dapat info dari bank donia. Setahu, info dalam bank donia DNA sibelalai bingkuk tu masih ada tersimpan di umah white serta dengan gambar sedang nguk ngik senang bila dah dapat putrajaya katanya gamag tu akan ditayangkan ke suh donia di TV "Live From Binatang Puh"...

  Ha ha ha jgan mein mein. Bahayaa...

  ReplyDelete

PETA PELAYAR