FOLLOWERS

Wednesday, 20 November 2013

JANGAN HIPOKRITLAH....KAH KAH KAH !!!!!!

MP dakwa SPRM takut siasat, tuduh ahli politik

Ahmad Fadli KC5:02PM Nov 20 2013 

MP Pandan Rafizi Ramli mempersoal prestasi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang didakwanya “takut untuk menyiasat dan mendakwa ahli politik" kerana hanya mampu mendakwa lima orang ahli politik berkaitan kes rasuah dalam masa empat tahun.


Rafizi (kanan) berkata, statistik itu diperolehi melalui jawapan bertulis Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Paul Low Seng Kuan semalam yang menyebut bahawa "sembilan orang ahli politik ditangkap dan lima orang telah didakwa di mahkamah".

Katanya, beliau masih tidak berpuas hati kerana menteri berkenaan masih tidak menjelaskan jumlah laporan rasuah yang diterima SPRM, jumlah kertas siasatan yang dibuka, dan jumlah kertas siasatan yang dihantar kepada peguam negara."Mereka perlu jelaskan kenapa hanya sembilan orang ahli politik disiasat sepanjang tempoh empat tahun," katanya.

Beliau seterusnya mendakwa, prestasi berkenaan menunjukkan SPRM turut melindungi ahli politik yang rasuah."Dari jawapan di Parlimen ini saya rumuskan SPRM pun turut sama melindungi ahli politik yang rasuah ," katanya dalam sidang media di bangunan Parlimen hari ini.

Statistik itu, kata Rafizi, tidak selari dengan persepsi masyarakat yang menganggap ahli politik merupakan golongan yang paling kuat menerima rasuah di samping penguatkuasa undang-undang.

"Saya pasti lebih ramai pegawai penguatkuasa undang-undang yang didakwa di mahkamah dalam tempoh yang sama berbanding ahli politik," katanya."

Oleh itu saya yakin bahawa kadar sabitan kesalahan rasuah melibatkan ahli politik sebanyak satu orang setiap tahun sejak 2010 adalah kerana SPRM tidak mahu menyiasat ahli politik, sedangkan ahli politik dipandang umum sebagai golongan yang paling banyak bergelumang dengan rasuah," katanya.KLIK

?.........BUKAN SPRM TAKUT RAFIZI OII. DAN BUKAN SPRM LINDUNG AHLI POLITIK RASUAH..... TAPI KERAJAAN SELANGOR, DAP, PKR DAN PAS TERMASUK KAMULAH YG JADI PELINDUNGNYA.

KES TEOH BENG HOCK, RONNIE LIEW, JENNIS LE , ELI WONG, ..... SIAPA YG LINDUNG?  TAK KE KAMU?
'
PENJENAYAH PUN KAU SEMUA BELA DAN BERI PENGHORMATAN. SIAP TAJA PELAJARAN DAN MAKAN KEDARAH KELUARGA PENJENAYAH. POLIS MATI DI LAHAD DATU TAK ADA PULAK KAU TANGGUNG.
BILA SPRM SIASAT, KAMU SEMUALAH YG GANGGU.  HALANG SANA SINI.


AZMIN, AL JUBURI DAN SEBAGAINYA.....  TAK RASUAH KE?  MANA DTG DUIT BELI POCHE OII.
.
JANGAN HIPOKRIT LAH SIJAMBU OII. MELUAT.......

4 comments:

  1. Beli Porsche tu azmin menabung dari kecil.... campur dengan duit shamsidar yang hobinya menabung sejak kecil juga, dapat la beli porsche sebijik... kete yang lain tu dapat melalui derma ikhlas lendir kepada pork syeikh..

    ReplyDelete
  2. Aljuburi and family kaya raya pun sbb menabung dari kecik... masuk U ambil course ekonomi...sbb tu pandai urus kewangan...

    ReplyDelete
  3. Apakata sprm sambut cabaran tu dan siasat jambu ni dulu.

    ReplyDelete

PETA PELAYAR