FOLLOWERS

Monday, 11 November 2013

LANGKAWI OH LANGKAWI !!!!!!!

HARI INI , PM BERJANJI AKAN JADIKAN LANGKAWI DESTINASI PELANCUNGAN DUNIA. 2 MERCU TANDA AKAN DI BINA. SEBUAH HOTEL DAN LICC.  KLIK

2.  IA SEPERTI BERI BUNGA PADA BERUK.  APA YG DAH MAHATHIR BANGUNKAN DI LANGKAWI SEMUA DAH JAHANAM KERANA TAK DIJAGA DAN TAK DIBUAT  KERJA-KERJA "MAINTANANCE " OLEH PENTADBIRNYA. CONTOH MUDAH..... TAMAN SUNGAI DAN SEKITARNYA DI PADANG MAT SIRAT ... JADI SARANG ULAR.

3. KALAU KE CENANG..... NAIK MELUAT DAN MENYAMPAH..... JALAN SEPERTI DI INDIA. BERLUBANG DAN LEKUK SANA SINI. TAMPALAN DAN LUBANG YG DIKOREK TAK DITAMPAL DENGAN SEMPURNA. KOREK JALAN...... NAK TAMPAL PUN.... AMBIL MASA 3 BULAN.

4.  RUMPUT PANJANG..... MAJLIS PERBANDARAN MASIH TIDOR WALAU DAH BUAT LAWATAN SAMBIL BELAJAR DI LONDON. MEETING PUN DI LONDON. TAPI PERKHIDMATAN KEBERSIHAN MACAM TAIK.

6.  KUAH.... BOLEH DIBARAT BANDAR PALING SELEKEH.  

7. JETI FERI TAK ADA NAK BERSIHKAN. HABIS ROSAK. SAKIT MATA MEMANDANG.

8. RUMPUT DAN POKOK BUNGA PANJANG DAN DAH NAIK HUTAN. TENGOK AJELAH JALAN DARI KUAH KE MAT SIRAT. ULAR BERANAK PUN MEREKA TAK TAHU.

9. KEPADA PM DAN MUKHRIZ...... TUKAR DULU PENTADBIR LANGKAWI NI. BARU BOLEH CERITA BAB NAK JADIKAN LANGKAWI PULAU PERANGINAN DUNIA. ADA BAIKNYA AMBIL PENTADBIR BANDARAYA KUCIING SERAWAK UNTUK BANGUNKAN LANGKAWI. KUCHING...... SEJUK BANDARAYANYA BILA KITA MEMANDANG. TAK PERLU PUN LAWATAN KE LONDON !!!!!!TAPI BANDARAYA " WORLD CLASS".7 comments:

 1. saya setuju. tengok parit di Miri bersih dan tak ADA SAMPAH SEBAB APA? SEBAB PEGAWAI TAHU AMANAH DI BERI DAN DI BUAT DGN PENUH SEMANGAT.

  ReplyDelete
 2. Jangan salahkan MB Kedah sepnenuhnya tentang perkara ni... jangan lupa juga 'JASA' pemimpin2 'kerja cara Islam' yang pernah jadi pemerintah kat Kedah dari 2008-2013 dulu.

  Balak habis ditebang, duit maintenance jalan yang disalurkan kerajaan pusat habis dikapur buat tembolok kroni mereka je. Hutang Kedah dari rm1 billion terus mencanak jadi rm3 billion lepas mereka memerintah 5 tahun. Tu bukan 'JASA-JASA' pemimpin kerja cara Islam ke???

  Dan jangan tanye pula tanye pemimpin warisan 'kerja cara Islam' yang kalah terkangkang lepas PRU-13 dulu, jawapan mereka mudah je.... semuanya mereka 'TAK TAHU'.... langsung tak beramanah dan bertanggungjawab...

  ReplyDelete
 3. betul tu.....contoh lain negeri Melaka......jauh berbeza dari segi kebersihan. saya sempat berkunjung ke langkawi semasa pakatan memerintah.......memang terkejut melihat keadaan seperti terbiar...

  ReplyDelete
 4. Mb tak salah. Pbt yg dok tidok aje. Makan gaji buta

  ReplyDelete
 5. Saya bukan hendak mencari kesalahan sesiapa diatas apa yang terjadi pada Langkawi. Sesunggunya Langkawi tidak seharusnya dijadikan aseperti apa yang terdapat sekarang. Langkawi seharusnya dibiarkan sebagai sebuah pulau yang penuh dengan keindahan semulajadi. Amat sayang sekali Langkawi yang saya pernah kujungi sekitar akhir 70an dan awal 80an yang bergitu indah dan nyaman kini hilang dengan pembangunan yang entah apa2. Pelancong datang bukan untuk menikmati akan pembangunan tetapi kerana keaslian sesebuah tempat itu.

  ReplyDelete
 6. tengok la sape yang perintah Kedah dari 2008-2013. 5 tahun memerintah ape mereka buat, takkan langkawi jadi teruk hanya perkara berlaku sehari dua....

  ReplyDelete
 7. tengok sapa yg memerintah dr zaman merdeka hingga 2008.politik saja lebih.nk dkt pilihan raya ,dtg mcm semut...kaki tangan kerajaan dh diumnokn@sbb tu keja mcm cibai....

  ReplyDelete

PETA PELAYAR