FOLLOWERS

Tuesday, 28 August 2012

APA BEZANYA ? KAH KAH KAH KAH !!!!
 

Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu menafikan mengeluarkan kenyataan bahawa partinya akan membawa usul pelaksanaan hudud dalam Dewan Rakyat jika Pakatan Rakyat memerintah, seperti yang dilaporkan oleh sebuah akhbar berbahasa Cina.

Sebaliknya, dalam wawancara dengan Sin Chew Daily itu, beliau hanya menjelaskan, sebarang pindaan undang-undang perlu mendapat sokongan majoriti di parlimen, mengikut peruntukan perlembagaan persekutuan dan perjanjian dalam Pakatan.

Malah, katanya, jika usul pelaksanaan hukum Islam itu dibawa ke parlimen, tetapi ditolak oleh majoriti ahli parlimen untuk dibahaskan, maka sudah tentu tidak boleh dilaksanakan.

"Saya kata (pada Sin Chew Daily), sebarang perubahan dan pindaan hendaklah melalui parlimen dan mengikut perlembagaan dan menghormati perjanjian Pakatan Rakyat. Saya tak sebut mengenai (bawa usul) hudud (ke parlimen).

"Bawa usul, (tetapi) ramai tolak, (maka) tak boleh jalankan hudud," katanya ketika ditemui malam tadi. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Jadi apa bezanya dengan apa yang UMNO cakap. UMNO beralasan sama sejak dulu juga. Masa tak sesuai dan mesti mengikut perlembagaan dan  mendapat sokongan majoriti. Perkara lain lebih mustahak dulu dan kena pastikan negara dalam keadaan baik dalam semua segi. Itu yang UMNO cakap pun sejak dulu. kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!!

2. Bukan UMNO tolak hudud pun. Hudud PAS memang lah. Hudud Islam, memang itulah UMNO cakap dari dulu. Sama apa yang Mat Sabun cakapkan di atas. kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!!

3. Tapi mengapa bila UMNO cakap  mengenai ini maka PAS dan TGHH kafirkan pemimpin UMNO? Mengapa PAS tak kafirkan Mat Sabun Tim Presiden PAS ini? Dr Dzulkifli pun cakap begini semalam. Tak pulak di kafirkan. kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!!

4. Jawapannya.... kerana hudud PAS, adalah hudud politik. Kini PAS dah tak cakap bab negara kebajikan dan buku jinggay. Sebab tak untung untuk tarik undi Melayu. kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!!

5. Ppppppppppoooooooooodddddddaaaaaaahhhhhhhhhhh. Cakap aje lebih.... tahi dipunggung sendiri bertepek.... kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!!

Nota : Bila ditemuramah oleh akhbar cina dan mula akhbar cina spin, maka Mat Sabun berubah cakap. Sebab nak tarik undi cina. Biasalah mulut semua pemimpin PAS ini. Lidah biawak semuanya. kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!! kah kah kah kah kah !!!!!!

2 comments:

  1. Hudud pas boleh liwat isteri. kah kah kah. Pas penuh sesak dengan ulamak tapi tak tau dalam kitab suci takde negara islam yg ada negara berkebajikan. kah kah kah. Berpuluh tahun pas tipu diri sendiri. kah kah kah satu lagi kah! Semua ahli2 pas adalah ustaz dan ustazah. kah kah kah satu lagi KAH!

    ReplyDelete
  2. Salam Bro,begitulah PAS.Penuh dengan menipu,membohong,putar belit,putar alam,Nampak aje alim tetapi perangai lebih teruk daripada penjenayah.Tak nak bertaubat ke wahai pemimpin PAS ?

    ReplyDelete

PETA PELAYAR