Pemimpin popular DAP Lim Kit Siang menafikan bahawa beliau pernah kencing di bendera rumah menteri besar Selangor menjelang tragedi 13 Mei 1969, seperti yang pernah didakwa laman Facebook filem sejarah terbaru Tanda Putera.


"Jurucakap filem itu berkata, karya itu berdasarkan banyak kajian, seperti penelitian terhadap dokumen dan gambar, untuk memastikan babaknya bersandarkan fakta sejarah.
"Mana dia bahan dokumen dan gambar menunjukkan saya kencing di tiang bendera rumah menteri besar Selangor Harun Idris pada 11, 12 atau 13 Mei 1969, sedangkan saya tiada di Kuala Lumpur pada masa itu? Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Takm kencing ????? Ramai mata tengok dan cerita ini, semua yang sebaya dengan PG tahu . Ia benar. Ia diajar dalam sejarah oleh guru-guru di Sekolah semasa PG belajar.

2. Lim Kit Siang nak buktikan gambar? PR mana percaya pada gambar. Ia kan besi, pekak, buta dan bisu. Tak caya tanya TGHH. Selama ini, LKS percaya ke dengan gambar... hatta vedeo liwa zina lelakin Y u? DNA pun dia orang bua bodoh aje ............

3. LKS kata  di ada di luar negera !!!!  Betul ke? Yang gambar kat atas tu siapa dia. LKS nak gambar...... itu bukan dia ke masa 13 mei? Juga negara mana LKS pergi kalau tak ada dalam negara?

4. Tunjukkan pasportnya kalau berani...................Berani ke !!!!!!!!!!!!!!!! Tak ada gambar pun dia ke luar negera!!!! Itu je cara jawab untuk LKS ini. Kita pusing balik aje pertanyaan beliau tu.... Itu pun yang selalu puak jahanam ini lakukan bila nak hentam dan itnah orang............

5. 13 mei telah berlalu.................kami semua ingat..........siapa LKS dan DAP. Ia tak pernah berubah sejak dulu....................selamanya rasis dan berkiblatkan Singa[ura. Yang ia jaga hanya kaumnya sahaja. Isunya hanya hal perkauman sahaja. Ia pencetus segala masalah kaum. Dan ia akan menafikan bila perkara buruk berlaku. Itulah LKS dan DAP. Kami telah melihat semuanya perangai DAP sejak seblum 13 mei. Mereka tak pernah berubah. 

6. Siapa yang amankan negara ini kalau tak Tun Razak dan BN termasuk MIC dan MCA yang bertungkus lumus untuk rapatkan dann harmonikan semua kaum yang ada di Malaysia setelah DAP hancurkanya !!!!

7. Itulah DAP....................Selamanya begitu!!!!!!