FOLLOWERS

Sunday, 15 July 2012

ISTIHARKAN DARURAT AJE !!!!! KAH KAH KAH KAH KAH KAH !!!!KRISIS AIR DI SELANGOR DAH BERMULA. SEBABNYA , SELANGOR TAK BAGI KEBENARAN GUNA TANAH UNTUK PASANG PAIP/ TEROWONG AIR DARI PAHANG KE SELANGOR. POLITIK PUNYA HAL DAN KERANA MB DAN KERONINYA NAK MAKAN SYABAS ( NAK AMBIL ALIH SYABAS NAK BERI PADA KRONINYA ). SYABAS DI TEKAN DENGAN BERBAGAI ISU OLEH KERAJAAN SELANGOR.

KEPADA KERAJAAN, KRISIS AIR JANGAN DIBUAT MAIN. IA AKAN MENJAHANAMKAN EKONOMI NEGARA DAN NEGARA AKAN JADI KACAU BILAU KERANANYA. INI KEPERLUAN ASAS MANUSIA. PG CADANGKAN KERAJAAN ISTIHAR AJE DARURAT DAN TUBUHKAN MAJLIS GERAKAN NEGARA DAN AMBIL ALIH SELANGOR SEPERTI MANA KERAJAAN PERNAH BUAT MAGERAN DI KELANTAN. 

BUKAN APA..... INI PERKARA SERIUS. KERAJAAN SELANGOR NAK MAIN POLITIK MENGENAI PERKARA INI. ISTIHARKAN DARURAT DI SELANGOR DAN WILAYAH. TUBUH MAGERAN . KEMUDIAN BOLEHLAH KERAJAAN  MEMBUAT PEANCANGAN UNTUK MENYAMBUNGKAN TEROWONG AIR DARI PAHANG KE SELANGOR. MASA MAGERAN, MAHKAMAH TAK BERFUNGSI LAGI. MAJLIS GERAKAN NEGARA ( MAGERAN ) AKAN MENGAMBIL ALIH KUASA.   KERAJAAN BOLEH MELANTIK SESIAPA SAHAJA TERMASUK DARI KAKITANGAN AWAM ATAU SESIAPA SAHAJA UNTUK MENGENTUAI MAGERAN DI SELANGOR. 

BIAR MEREKA TAHU.... INI PERKARA SERIUS. AJAR MEREKA INI DI MANA BOLEH BERMAIN POLITIK DAN DI MANA TAK BOLEH.

KEPADA KERAJAAN............DARURATKAN SELUROH SELANGOR DAN WILAYAH. TUBUH MAGERAN SEGERA. KRISIS AIR SUDAH BERMULA. JANGAN MENYELASAL KERANA KITA TERLEWAT ISTIHAR. RAKYAT YANG KAN JADI MANGSA...........

TAK GITU ?  JADI APA YANG KERAJAAN TUNGGU LAGI ? .????????????????????????????????????????????????????????

5 comments:

 1. Darurat ada lagi kah? Biarlah malaysia pupus...tahniah paklah jasa dia beri 5 negeri pada pakatan haram, dgr desakan pakatan rakyat hikum atas kebijaksanaan dia sebagai PM,,,,

  ReplyDelete
 2. Suntuk dan senteng bebeno corak pemikiran puak-puak UMNgOk Be-eNd ni.....dah menopause kot!~

  ReplyDelete
 3. Air untuk rakyat tak berapa penting. Yang penting air muka Khalid the MB. Dia sangka krisis air lambat lagi tetiba dah bermula pulak. Kedua,turut penting air kencing. Pakatan disana sini dah mula kena kencing oleh ahli parti sendiri. Rakyat pun tumpang sekonek kencing sama. Air kencing tadah dalam TALAM... akhirnya Khalid jadi Talam dua muka.

  ReplyDelete
 4. Apa dok heboh sangat pasal bab air ni.....Al-Juburi pakar dalam bab air...dia boleh supply air any time sama ada dari depan atau pun belakang...jangan bimbang bab air di Malaysia....

  ReplyDelete
 5. Tepung Talam Dua Muka...Al-Juburi...ape2 aje...sepatah kami tak caya...maklum la Autasan Meloya dengan Burita Hairan, sokkabar AMENO. Dua sokkabar tu kami tak baca tapi kami bakaq.

  ReplyDelete

PETA PELAYAR