FOLLOWERS

Tuesday, 23 March 2010

BIARKAN DIA PERGI !

KANGAR: Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Dr Md Isa Sabu, mengesahkan menerima surat peletakan jawatan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Titi Tinggi, Yip Sun Onn. Bagaimanapun, Md Isa berkata pihaknya sedang merayu Yip untuk menarik balik hasratnya itu dan yakin pilihan raya kecil tidak perlu diadakan.

Penghuni Gua : Biarkan dia pergi. Biarkan dia pergi. Cari penganti lain.

2. Pemimpin yang hanya berjuang apabila ada jawatan dan kedudukan tiada tempat dalam BN. Biarkan ADUN ini meletak jawatan . Kepada MB Perlis, terima sahaja perletakkan jawatannya.

3. Jika dipujuk rayu dan ditawar dengan jawatan pilihan dikuatiri ini akan menjadi ikutan kepada yang lain. Jawatan dan kedudukan bukan tempat tawar menawar tetapi tugas serta tanggungjawab dan amanah.

4. Nyahkan ADUN tidak bertanggungjawab ini. Tiada masa BN untuk melayani kerenah kebudakan ADUN seperti ini.

5. Segerakan terima perletakkan jawatannya. Ramai lagi yang nak jadi calun.Ada pun buat semak aje.

2 comments:

  1. Kalau dah nak letak jawatan , letak jer la. Apa pulak nak di pujuk rayu.. Jangan mengada2 nak tawarkan apa2 jawatan walaupun sebagai pemandu forklift. Boleh belah. Ramai lagi yang lebih baik di jalanan sana. Sekitar Wan Kelian pun bersepah kalau setakat nak jadi akil rakyat !

    ReplyDelete
  2. MCA dan terutama GERAKAN tak pernah secara ikhlas membantu UMNO didalam mengaharungi masa susah ini. Malah wajar di katakan duri didalam daging. MCA mampu menghentikan segala polimik ini sekiranya mereka ikhlas. Ini ada agenda tersendiri. Mark my words.

    Sekali ingin dingatkan kepada kepimpinan kerajaan sekarang bahawa MELAYU yang mentahtakan anda anda semua di istana tuh.

    So, stop selling our soul...lets move on. Kita dah lebih 100 tahun bersendiri. Tak salah kalau kita bersendiri tapi mempunyai teman yang baik diluar daripada sempadan Tanah air tercinta ini.

    ReplyDelete

PETA PELAYAR