FOLLOWERS

Tuesday, 15 March 2011

WANTAN , PAU SAMA DENGAN AZAN : BERUK INI BUAT HAL LAGI !!!!!

Dipetik dari blog : House PK


Terjemahan apa yang dikatakan di dalam U-tube.

Tajuk : Rupanya Umat Islam suka mee wantan dan pau besar.

" Laungan azan setiap subuh adalah seperti orang yang menjerit tak tentu fasal, macam orng nak order mee wantan. Bila sudah diberi mee wantan dan memakannya, nak kuih pau besar pula! "

Penghuni Gua : Jahanam ini membuat hal lagi. PG desak agar pihak polis mengambil tindakan tegas kepada beruk dan kawan-kawan beruk ini. ISA kan mereka ini kerana masih membat hal untuk membangkitkan kemarahan umat Islam di negara ini. Azan diperlekehkan. Rasanya macam Nawamee lagi ni. Bacaan lanjut : KLIK dan KLIK

Nota : Apa komen bapak beruk Chua Soi Lek dalam perkara ini?



18 comments:

  1. Apa citer paderi yg hina surah Al-Fatihah dulu??? Cer citer, cer citer....

    ReplyDelete
  2. Kalau kdn dan hisham takut nak bertegas dalam hal macam ni,lama2 boleh jadi barah,sekali meletup tak pasal2 kena buang lagi bahagian yg kena barah tu.Macam kes s'pork dululah.Memang itulah tujuan diorang,test the water banyak2 kali,kalau tak ada apa2 tindakan diorang akan test lebih jauh sampai keadaan dah tak terkawal.

    Ini taktik LKY sampai berjaya dapat spork.Tapi kat spork sana memang apek tu jaga betul sebarang cubaan untuk menimbulkan ketegangan kaum,nak sentuh sikit pun tak boleh,kalau tak, ke dalamlah kau.

    Ada satu kes tu seorang pelajar cina yg rasis pada seorang Melayu telah diarahkan oleh mahkamah untuk tinggal bersama keluarga Melayu selama sebulan.

    Cara ni aku sokong spork.Sebab diorang dah faham benar implikasi ketegangan kaum,satu negara boleh berpecah-belah.Malaysia aje yg tak serik2 dan tak mau belajar2.

    ReplyDelete
  3. dia orang dah taubat depan paderi nik azizzzzz brooooo... talak salah dan talak loaseeee maaaaa

    ReplyDelete
  4. kah!kah!kah!
    lu dh pk habis ke hindu weh nk desak polis amek tindakan kt lahanat neh?
    x berasap periuk nasi lu nti..

    kah!kah!kah!
    lg mau tanya komen porn star 1mesia neh?
    lu neh dh hilang akal ke hindu weh?
    dh tentu2 dia menyalak setuju!mat-monggol n d'geng pun anggok aje la..padahal..undi n masyukkk punya pasal...
    x brani bunyi ma...tgk kes yg lepas suda..

    mana jamil?telor dh kena sedut ke dgn geng umngok laknat neh?

    "Gua merupakan pemerhati bebas dan tiada kaitan dengan mana-mana kelompok/kroni. Tidak ada sesiapa yang boleh mempengaruhi otak dan pemikiran Gua & Gua x men google2 dgn tujuan poyo tunjuk hebat & mencari publisiti murahan. Visi Gua jelas : Asal Masyukkkk"

    ReplyDelete
  5. Toksah nak berlakon la PG... mase kes Peguam MCA dok bantah seruan azan utk menunaikan RUKUN ISLAM Ke-2, nko la juga orangnya yg cepat memaafkan. UMNgOk Be-eNd dgnbangganya siap buat press konperen lagi memaafkan BERUK tu dgn latar belakang bendera UMNgOk Be-eNd lagi!

    Skrg ni nak berlakon plak...bantah konon! Awat mase Chua Sek Lets mempermainkan isu salam antara bukan muhrim...nko simpan je teloq nko, tinggal kerandut buah je yg ade!

    Takyah nak berlakon la... KUDA yg nko tunggang tu jauh lebih islamik lagi dari nko! Nko tu... bak kata MahaFIRAUN... islamik nationalist!

    Idak gitu cik wira oooiiiii....

    ReplyDelete
  6. Langsi,

    Aku senang aje,mana yg tak betul aku kata tak betul.Tak ada double standard sebab itu aku non partisan.Bukan tanggungjawab aku nak membela umno kalau umno bersalah tapi tak ada lah aku sampai jadi penjilat pakatan semata2 sebab bencikan umno heheh.

    ReplyDelete
  7. AKU PUN SAMA GAK...

    DULU MASA LAWYER MCA PERTIKAI AZAN, MANA DIA UMNO, PERKASA, SUME TENGOK DR JAUH JER...SAMBIL SENYUM!!

    LPS TU BUAT SIDANG MEDIA, SIAP PELUK2 LG MINTAK MAAF..UMNO PELUK2 LG CINA MCA TU...

    SKANG NI MUNCUL ISU AZAN PLAK...TENGOK APA JAMIL, PERKASA, UMNO BUAT....JGN HARAP LA...MRK SUME NI MACAM MUNAFIK...MRK TERBITKAN ISU LPS TU MRK BIARKAN, MEDIA UMNO MAINKAN, YG BODO MELAYU SOKONG UMNO...

    BERANI KO PEGI LA TANGKAP ORG BUAT ISU AZAN! ADA BERANI KA?...

    KALU TAKAT MELALAK GILER DLM BLOG NI, APA JADAHNYA PG...

    KO SAMA2 BANGANG DAN BODOOO!!!

    ReplyDelete
  8. AMARAN!!! JANGAN TAK AMARAN!!!

    ReplyDelete
  9. jawapan paling skema " kita akan pantau " dan
    beri amaran hehehe. Aku penyokong setia BN tp kini ............akan beralih angin kalau isu ini tidak ditangani sewajarnya. Kita terlampau "TAKUT"

    ReplyDelete
  10. Hai langsi, kejap tulis kecik dan kejap tulisan besar. Banyak kali menyamar. Macam orang tak tahu.

    ReplyDelete
  11. Anon 01:29...

    Typical UMNgOk Be-eNd yg selalu serkap jarang... hypothesis dan yg setepatnya... PEMFITNAH!

    aku tak pernah komen lain dari nick Langsi... kalo nak berkenalan sila bagi contact address!

    ReplyDelete
  12. Banyak kementarian dlm kabinet najib yg patut ditutup & dibubar, terutamanya yg berkaitan dgn penjagan hak2 Melayu & kehormatan lslam. Gah dgn gelaran2 tapi bebal..

    Buang saja orang2 yg menyemakkan mata dan menghabisan beras rakyat spt jamil khir, ma shit ah, isham, menteri bakar jambatan yg tak pernah menerangkan lslam kpd cua so lick, trmasuk bos2 di jakim yg tak pernah meyakinkan.

    Jangan marah2 sangat orang2 umngok babal spesis PG ni..dia cuma barua murahan yg cari makan...

    ReplyDelete
  13. Tapi aku tengok sama aje,pakatan pun apa kurangnya,baik pas,pkr lagilah, langsung tak berani tegur dap,semua diiyakan aje.Ini fakta yg semua orang nampak.

    Semua politikus sama saja,nak menjaga periuk nasi masing2.Dua2 kem baik bn mahupun pr takut kehilangan undi cina.Dalam situasi semasa pakatan lebih perlukan undi cina berbanding bn sebab majoriti yg mengundi pr sekarang ni adalah bukan Melayu.Jadi tindak tanduk pakatan lebih menguntungkan bukan Melayu pada keseluruhannya.Malangnya umno yg mendominasi bn(90% kekuatan bn bergantung pada umno)pun mengambil sikap yg sama,sama2 berebut2 mengambil hati(baca bodek)bukan Melayu untuk meraih undi.Yang untung cinaaa jugak.

    Politik Melayu tidak secerdik politik cina.Melayu memang tak boleh bersatu dan sepakat walaupun dalam isu yg melibatkan kepentingan agama dan bangsa.Tapi cina bila2 masa akan bersatu dan sepakat tanpa disuruh2 bila melibatkan isu kaum cina seperti isu sekolah cina misalnya.Jadi politik melayu adalah politik sempit berdasarkan 'kau parti mana,aku parti mana?'manakala politik cina adalah berdasarkan semangat kebangsaan cina tanpa mengira ideologi kepartian.

    Pengikut2 politik cuma jadi pak turut saje.Ikut tak salah tapi jangan ekstrim dan membuta tuli.Dalam politik tak ada yg benar2 betul atau benar2 salah.Prinsip aku mudah, bila tiba waktu mengundi nanti aku akan pilih yg paling kurang mudarat.

    ReplyDelete
  14. undi diri sendiri la bro.ko kan suka masuk bakul angkat sendiri.huhu

    ReplyDelete
  15. mcm biasalah cross line cover line kalu tak malu tu mcm langsi tu...

    ReplyDelete
  16. awal gua dh ckp
    mat-google neh tunjuk hebat dgn teori sendri
    padahala palancau pun xtau
    confident plak tu kendian angkat bakul sendri angkat!

    wei ngok!
    lu sorg jer yg consider ape yg lu state tu sebagai fakta
    org len majoriti nampak auta jer dol?
    jgn syok sendri dol?

    ReplyDelete

PETA PELAYAR