FOLLOWERS

Saturday, 12 March 2011

TAKZIAH BUAT RAKYAT JEPUN !!!!! ADA PENGAJARAN DAN ISYARAT UNTUK KITA DI MALAYSIA !!!!
Penghuni Gua : Takziah kepada rakyat Jepun. Semuga ujian ini tak memakan korban yang ramai. Kita boleh mengambil pengajaran dari apa yang berlaku.

2. Mudahnya " Bertuahnya kita berada di Malaysia ini. Semuanya selamat dan harmoni. Jarang benar perkara buruk ini berlaku. " Sama-samalah kita menjaga keadaan ini. Bukan seperti setengah pihak yang asyik nak jahanamkan negara. Nak negara ini runtuh. Setengahnya mendoakan negara Malaysia ini di Mesirkan.

3. Jaga dan peliharakanlah negara ini. Kita bertuah memiliki dan menetap di bumi Malaysia ini. Kekurangan yang ada pada negara dan kerajaan ini bukan alasan untuk kita menjatuh dan menjahanmkannya, Ia boleh diperbaiki dari masa ke semasa. Ia pun berjalan kearah itu walaupun terdapat kekurangan di mana-mana.

4. Kepada Pasukan SMART Malaysia yang ke Jepun , semuga semuanya selamat dan berjaya menyelamatkan seberapa ramai nyawa di Jepun nanti. InsyaAllah. Kami di sini mendoakannya. Amin.

4 comments:

 1. Ikhtibar untuk semua rakyat Malaysia dan bersyukur di bumi bertuah ini tiada gempa bumi. Dan tidak mustahil jika Allah s.w.t akan turunkan bala lain di bumi Malaysia jika terus alpa dengan kemewahan sekarang.

  ReplyDelete
 2. btl tu!kita harus bersyukur dgn apa yg kita ada skrg neh!rakyat hidup mewah aman tenang damai!

  semuanya di atas usaha baik kerajaan mesia yg prihatin neh!pimpinan pm tersayang kita sape lg klu bkn mat monggol & bik-mama..

  satu dol..bile hub hiburan 1mesia nk buka neh?
  gua dh x sabar nak goyang2 tonggang neh!
  smua dpt faedah..anak2 malayu bole gelek2 ekonomi mesia pun naik mencanak dol...

  ahaks!

  ReplyDelete

PETA PELAYAR