FOLLOWERS

Tuesday, 10 April 2012

FLIP FLOP LAGI !!!! MENYAMPAH !!!!!


( Anak bernama Saddam )

Silakan Bersih 3.0, tapi tidak demo jalanan...


Kerajaan tidak menghalang penganjuran perhimpunan Bersih 3.0 pada 28 April ini tetapi bertegas bahawa ia mestilah bukan demonstrasi jalanan, kata Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein.Menurut beliau, perhimpunan tersebut dibenarkan kerana ia dilihat tidak membabitkan isu keselamatan bagaimanapun penganjur perlu mengadakan perbincangan dengan pihak polis berhubung tempat dan masa penganjuran yang sesuai bagi memastikan ia tidak mengganggu ketenteraman orang ramai.

Beliau berkata demikian di lobi Parlimen pada Selasa.Bos Bersih Datuk S Ambiga sebelum ini berkeras mahu mengadakan perhimpunan tersebut di Dataran Merdeka, tempat yang tidak digazetkan sebagai kawasan perhimpunan awam.-10/4/2012

Penghuni Gua : Ini yang menyebebkan aku menyampah. Kerajaan tak tegas. Dah undang-undang kata .... berhimpun boleh tertapi di kawasan yang di gezetkan... maka kita mesti bertegas. Aman tak aman pun dan samada berdiri atau berjalan atau duduk pun..............sekiranya  dan asalkan perhimpunan mangkok-mangkok ini... ia mesti diklawasan yang digezetkan.

2. Mengapa kerajaan mesti berlembut dan sekejap boleh sekejab  tak boleh. Jika tak boleh dan langgar undang-undang.... maka ianya jangan dibenarkan. Kita mesti bertegas.

3. Apa jaminan... puak ini akan mematuhi perakara ini? Tak ada. Jadi kita jangan benarkan sebab ia bukan kawasan yang di gazetkan.

4. kalau dah gubal undang-undang begitu , kemudian kerajaan sendiri tak mahu kuatkuasakannya... baik hapus sahaj undang-undang tu. Buat semak aje. Dan selepas ini ia akan menjadi kes dahuluan untuk mereka buat perhimpunan haram yang lain. 

5. Menyampah dan terus menyampah dengan keputusan begini. Adakah polis setuju dengan tindakan kerajaan ini?  Dalam kes terdahulu... penentu kepada selamat atau tidak sesuatu keadaan keselamatan itu terletak kepada polis . Bukan Menteri atau ahli politik. Ini PG lihat ...Menteri mendahului polis .............Pelik............dah mula menyampah !!!!!!!!!!!!!!! Menyampah !!!!!!!!!!!Dan terus menyampah!!!!!!!!!!!!

5 comments:

 1. nak test power samada dia atau undang-undang itu lebih power kot!

  ReplyDelete
 2. polis yang patut keluar kenyataan , bukan menteri. itu undang-undangsamada benar atau tidak perhinpunan itu adalah kuasa polis /ketua polis daerah bukan menteri

  ReplyDelete
 3. Bile tak sesuai dgn nko... nko tibai dia; bile sesuai dgn nko...dia la hero!

  Bio nko je la jadi Menteri...menteri dlm GUA nko sendiri.

  Dah dengo penjelasan Simpang Pulai kenape dia bertindak naik kat kerusi Speaker DUN Perak?

  Kuasa Speaker perlu difahami dan speaker dihormati?!! Tapi masa buat rampasan kuasa dari PR dulu...mana kuasa speaker dan hormat pada Speaker yg korang buat??? Sesuai ikut perut dan tembolok nkorang je.....

  Nape la BaNgang + BeNgap + BiNgai + BeNgong dan BoNgok sangat puak2 UMNgOk Be-eNd ni.....!

  Berteloq ke nak publishkan press conference ADUN Simpang Pulai... kalo nko sior PG, aku sanggup potong jari! Publishkan.....nanti aku pos jari aku, bagi alamat! Jgn alamat GUA sebab posmen tak tahu... hanya nko je yg masih TERPERAP dlm GUA!

  ReplyDelete
 4. Aku tolong publish utk nko... bukak link ni untuk puak2 UMNgOk Be-eNd yang berani kerana benar!

  http://www.kedahlanie.info/2012/04/sidang-dun-perak-semalan-jadi-sidang.html

  Jgn lupa pos jari nko plak kat aku... aku nak campak bagi BIAWAK makan! Layak kat BIAWAK je darah daging nko ni!

  ReplyDelete
 5. KEHKEHKEH LANGSI MRH LERR..BAGUS SGT PERANGAI APEK TU JERKAH SPEAKER YEKK..ADAP DLM DEWAN DH X PEDULIK. ALA APE NK KISAH..ANUWAR DH BESA BUAT CMTU KT PARLIMEN. CABUT LARI X CUKUP KAKI BILE NAZRI TUNJUK BUKTI PSL APCO..NK KATE BENGAP TAK..NK KATE BINGAI PUN X SBB ANUWAR TU BELAJA TINGGI2 CUMA NK TUTOH LOBANG JUBO..ANUWAR MMG SERBA BOLEY BEB KEHKEHKKEHKEH ADOIYAIII

  ReplyDelete

PETA PELAYAR