FOLLOWERS

Saturday, 21 April 2012

UNDANG-UNDANG ISLAM TALIBAN !!!! KAH KAH KAH KAH !!!


Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak mempertahankan pindaan Rang undang-undang Mufti dan Fatwa (Kedah) 2012, dengan menegaskan perkara tersebut tidak sepatutnya dipolitikkan.


Menurut Azizan, berkata kerajaan sebaliknya negeri telah berbincang mengenai perkara tersebut sejak dua tahun lalu kerana sedar perbezaan antara mufti dan badan kehakiman boleh mengelirukan, lapor The Star.

"Pindaan tersebut tidak ada kena mengena dengan saman surau Madrasah Salihiah," katanya merujuk kepada tindakan undang-Undang terhadap kerajaan negeri ekoran pembangunan kompleks membeli belah yang melibatkan sebahagian tanah dan surau di situ.Beliau juga berkata, golongan bukan Islam tidak perlu bimbang dengan pindaan itu kerana ia tidak melibatkan mereka.Pada 17 April lalu, DUN Kedah melulus undang-undang baru untuk menghalang fatwa yang diputuskan mufti atau jawatankuasa fatwa, sama ada diwartakan atau tidak, daripada dicabar, dirayu, disemak mahupun dipersoal dalam mahkamah sivil atau syariah.Peruntukan dalam Rang Undang-undang Mufti dan Fatwa (Kedah) (Pindaan) 2012 itu menggantikan Enakmen Mufti dan Fatwa (Kedah Darul Aman) 2008 (Enakmen 10).Hal demikian mengundang pelbagai bantahan termasuk dariapda Mufti Perlis Dr Juanda Jaya yang menyifatkan tindakan itu menyalahi amalan ulama besar zaman dahulu.Mmanakala Dr Mohd Asri Zainul Abidin pula berkata ia "mematikan intelektualisme" dan tidak demokratik. 

Penghuni Gua : Kah kah kah kah !!!! Cara kuku besi pemerintahan  PAS dan PKR. Kata orang dia yang lebih. Sebab itu PG dah katakan dari dulu lagi.... puak ini kalau berkuasa mereka lebih zalim dari yahudi. Kalau mereka berkuasa.... mereka akan gubal undang-undang 100 kali ganda lebih " zalim " ( PAS yang kata ). dari ISA.

2. Tapi kalau lihat dari kenyataan MB ini dan cara undang-undng ini diperbuat dan diluluskan serta kandungannnya adalah cara kuku besi dan lebih zalim dari yahudi dan kominis.

3. Sebabnya  semua fatwa tak boleh dicabar dimahkamah  ii. Fatwa samada di wartakan atau tidak juga tidak boleh dicabar di mahkamah. iii. Fatwa dan majlis fatwa lebih berkuasa dari mahkamah. iv. tak boleh merayu. v. Tak boleh disemak, vi. Tak boleh dikaji semula..... Pppprrrggghhhhh........Undang-undang Kepala hotak mereka !!!! Mana ada dalam Islam hak merayu dihapuskan ?

4. Fatwa itu Quran dan hadis ke yang tak boleh diubah dan berubah ?

5. Fatwa itu ambil kira ke kepelbagaian mazhab dan kepelbagaian fatwa antara negeri? Mana keadilan yang dilaungkan oleh Islam PAS?

6. Itu sikit ajelah .... yang menunjukkan pemerintahan kuku besi dan cara taliban yang dibawa oleh PAS. Kah kah kah kah !!!!

7. Yang betulnya ... undang-undang itu diluluskan secara  mee segera sebab nak sahkan tindakan kerajaan negeri untuk merobohkan surau bagi pembinaan komplek membeli belah. Sebab nya majlis fatwa kedah kata boleh roboh surau dan ambil alih tanah wakaf untuk tujuan komersial. Jadi nya surau boleh roboh dan tanah wakaf surau boleh dirampas untuk si kafir bina komplek membeli belah dan pusat komersial dan maksiat di Alor Star.

8. Itu aje isunya...................Itulah pemerintahan taliban PAS...Kah kah kah kah

9. Eh eh eh eh eh eh !!!! Mana pergi  ambiga, loyar-loyar buruk pembangkang seperti majlis peguam dan sebagainya yang perjuangkan hak asasi manusia ini. Undang-undang berpelembagaan ke? Berdemokrasi ke? Ada keadilan ke. ? Ber hak asasi ke ? Mahfuz macam biasalah. Ini si kaki berak kapur macam biasalah. Otak udang .............Kah kah kah kah !!!

10. Adam adli ..............mengapa tak berkhemah di depan pejabat MB Kedah? OOOpppssss Lupa. Budak bodoh ini bukan boleh diambil pot pun!!!! Kah kah kah kah !!!

11. BERSIH tak nak berdemo di Kedah ke menentang akta ini ke ? ...............Kah kah kah kah kah !!!!

12. semua tak ada............... sebab itulah wajah mereka. Itu tak adil, ini tak adil kalau kerajaan buat. Akhirnya..............punggung sendiri berlumuran tahi dan najis sendiri. kah kah kah kah !!!!

13. Taliban tetap cara Taliban. Itulah wajah PAS dan kezaliman yang bakal kita tempoh dan hadapi sekiranya kita memilihnya. Kah kah kah kah !!!

14. Semuanya sama.... seluroh dunia sama.............puak yang mendakwa lebih Islam dari orang Islam yang lain ini... kalau dapat kuasa............zalimnya ... Ya Allah.............Sebab itu Allah tak izinkan !!!! Seluroh dunia Allah masih belumizinkan. Sebabnya ...mereka ini ego dan kepala batu...................Kah kah kah kah !!!! TALIBAN.... BIASALAH... kAH KAH KAH KAH !!!!!

1 comment:

  1. Tersedak Adam Adli dengar PG membebel pagi-pagi ni. Dia nak jadi pengapit si mamat syiah kahwin arini. Mana le budak cikgu BI separuh masak tu paham pasal undang-undang. Peraturan akujanji AUKU yang dia sendiri tandatangan pun tak pernah dibacanya, janji dapat pegang title mahasiswa.... tapi bila dah jadi kerbau dicucuk hidung, tukar pulak title jadi mahasewel....

    ReplyDelete

PETA PELAYAR