FOLLOWERS

Wednesday, 4 April 2012

HANYA CAKAP-CAKAP ???????


( Sipadan Sabah )


Kerajaan Selangor hari ini menubuhkan jawatankuasa khas bagi memantap peranan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dalam, terutama bagi menghadapi cakap-cakap berlakunya usaha memurtadkan umat Islam.

Mengumumkan perkara itu, Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim berkata, jawatankuasa itu akan dianggotai Setiausaha Kerajaan Negeri Datuk Khusrin Munawi, Pengarah JAIS Datuk Marzuki Husin, ADUN Meru Rani Osman serta pegawai daripada JAIS dan Pejabat Undang-undang negeri.

"Kerajaan negeri berpendapat jawatankuasa ini akan memberi penambahbaikan kepada JAIS dalam peranannya untuk mengangkat martabat agama Islam terutama wujudnya 'cakap-cakap' wujudnya cubaan memurtadkan umat Islam melalui pendedahan video," katanya merujuk pendedahan bekas exco agama negeri Datuk Hasan Ali. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua :  Cakap-cakap ? Apa MB ini buta dan pekak ke? DYMM dah titahkan dulu bahawa gerakan pemurtaban ini memang berlaku cuma tidak dituduh kerana ada masalah teknikal sahaja. Bukti dan pengakuan yang dimurtadkan juga telah dibuktikan.

2. Masih hanya cakap-cakap. Si Jamaluddin yang pernah di ISA kan dulu kerana sebaerkan agama kristian kepada Melayu ? Islam itu pun hanya cakap-cakap?

3. Bila masa pulak Kristian berhenti nak memurtadkan Orang Melayu Islam di Malaysia? Dalam berbagai bentuk dilakukan bagi mengabui mata kita. Khalid pun buta juga ke?

4. Hnaya cakap-cakap? Sah MB dan exco agama Selangor ini  buta , pekak dan bisu. Termasuk mata hatinya. Kerana politik..........Islam pun digadaikan. Memang kau menang di dunia ini Khalid dalam politik.... tetapi kamu tak lepas di akhirat nanti.................

5. Hotak dia cakap-cakap !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fikirkan pengundi muda. Isu murtad ini bukan hal politik........ Ia lebih jauh dari itu. Fikirkan perangai dan otak MB PR ini. Begitulah semuanya sekali !!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment

PETA PELAYAR