FOLLOWERS

Thursday, 19 April 2012

LIDAH BIAWAK LELAKI Y !!! KAH KAH KAH KAH !!!
Ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan bahawa golongan kaya perlu membayar semula pinjaman melalui Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) walau Pakatan Rakyat komited untuk memansuhkan bayaran itu.

Anwar berkata, Pakatan akan berusaha untuk menyediakan rangka kerja untuk memberi pendidikan percuma dan memansuhkan pinjaman semula itu.

Namun langkah itu lebih banyak melibatkan golongan miskin dan juga yang berpendapatan sederhana yang tidak mampu membiaya pendidikan selain melalui pinjaman, katanya.

Katanya lagi, peluang pendidikan bukanlah satu masalah kepada golongan kaya dan maha kaya, katanya lagi,

"Saya dengar, anak lelaki bos AirAsia (Tan Sri) Tony Fernandes pun memohon (pinjaman PTPTN), ini tak munasabah," katanya dengan berjenaka dalam satu sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat majlis pimpinan Pakatan Rakyat hari ini. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : kepap nak hapus bayaran hutang PTPTN. Kejap golongan kaya kena bayar pulak.  Itulah contoh lidah biawak lelaki Y ini.

2. Dengan lain perkataan.... lelaki ini dengan semua pemimpinnya ... tak ada idea dan rancangan pun lagi dan tak tahu pun macam mana nak hapus PTPTN. Apa hal pun ... janji dulu dan kemudian diliwatnya semua isu. Itulah cara PR dan lelaki Y ini. Contoh di selangor. janji semasa PRU 12. Sehingga sekarang diliwatnya semua janji dalam menisfesto PRU12 dulu.

3. Pokoknya dengan kenyataan lelaki y ini....... dia pun tak ada perancangan dan idea pun ... bagaimana nak hapuskan PTPTN yang diluluskannnya sendiri...............

4. Tak ke bodoh namanya... Kah kah kah kah !!!! Fikirkan pengundi muda... Fikirkan idea bodo lelaki ini  !!! Kah kah kah kah !!!!

No comments:

Post a Comment

PETA PELAYAR