FOLLOWERS

Friday, 13 November 2009

SPONSOR HAJI TGNA : RASUAH LE TU !!!!Dipetik dari Blog : House PK

Penaja Haji TGNA dan Keluarga.


...................................Aziz untuk mengerjakan ibadah haji adalah Abroad Technology Centre Sdn Bhd, syarikat ini mendapat hak ekslusif memasang Billboard di seluruh Kelantan di bawah Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK).

Seperti yang kita sedia maklum bahawa PMBK diterajui oleh menantu Nik Aziz bernama Ariffahmi. Pakej yang telah diberi oleh Abroad Technology ini berharga RM65,000 satu kepala kepada Nik Aziz dan keluarga.

Yang akan mengikuti rombongan haji tajaan syarikat yang telah disebut di atas tadi ialah, Nik Aziz dan isteri, Menantu Nik Aziz (Ariffahmi) dan isteri, setiausaha sulit Nik Aziz beserta dengan Nordin (tuan punya Abroad Technology) dan isteri!Kesemua pakej rombongan diatas dibuat bayarannya melalui TH Travel Sdn Bhd! Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Jika benarlah ini syarikat yang menaja TGNA dan keluarga untuk menunaikan fardhu Haji di Mekah pada bulan ini, ianya adalah sah satu jenayah rasuah.

2. Apa fakta dan dalil undang-undang pun , tetap ia satu jenayah rasuah. Dalil dan hujah agama pun tetap rasuah. Yang lebih rasuah dan terang rasuah ialah si menantunya. Ini kerana ia berurusan terus dengan syarikat berkenaan dari segi kontrak papan iklan dengan PMB Kelantan.

3. Dengan keadaan ini, siapa lagi yang kita boleh percaya dan merujuk perkara-perkara dalam hal agama? Semuanya sama. Semuanya sudah menjadi penjenayah tegar. Jenayah rasuah pun hampir dihalalkan kalau kita melihat alasan yang TGNA berikan. Inilah akibatnya apabila bijak pandai agama dan ulama berpolitik.

4. Syarikat ini memberi secara ikhlas ke atau tidak bukan isu. Ia mempunyai konflik kepentingan bagi TGNA apatah lagi kepada menantunya. Atau mungkin menanunya lebih bijak dari TGNA ( TGNA yang mendakwa begitu sebab itu ia lantik jadi Pengerusi PBMK ) ia itu Ia menggunakan Nama TGNA agar pemberian rasuah ini dapat dilindungi dan nampak seolah bukan satu jenayah rasuah. Menantunya inilah " kepala pengat " sebenarnya. TGNA sebenarnya diperbodohkan oleh menantunya sendiri.

5. Rasuah, tetap rasuah selagi kita pegawai kerajaan dan berkepentingan. Salam menerima sebarang pemberian seperti tiket penerbangan, sponsor dan sebagainya. Yang terbaharu kes seorang ketua pengarah di beri rasuah perubatan pergigian oleh sebuah syarikat setelah mendapat kontrak dari sebuah jabatan kerajaan ( kementerian pelancungan ) / Walau pun KSU tersebut dibebaskan , ia hanya sebab teknikal. Jadi ia sama dalam kes ini.

6. Rasuah tetap rasuah. Dalam kes TGNA ini, biarkan rombongan rasuah ini pergi menunaikan fardhu haji semuanya. Dan kita semua pula beramai-ramai menghanar mereka ke Lapangan Terbang.

7. Kepada SPRM : Tangkap mereka ini selepas pulang dari menunaikan fardhu haji. Biar SPRM sambut di Lapangan Terbang. Tangkap selepas tunai haji adalah lebih afdal.......Fahamkan maksud PG..... Tangkap selepas mereka menunaikan haji.... Jangan sebelumnya.

Apa itu rasuah ( lebih kuranglah . Semua dah tahu )...cuma pura-pura tidak tahu ...


i. Meminta/Menerima Rasuah.
Mana-mana orang atau ejen secara rasuah meminta/menerima/bersetuju menerima suapan rasuah (wang/benda/perkhidmatan dan lain-lain) sebagai dorongan atau upah untuk melakukan atau tidak melakukan apa-apa jua berkenaan transaksi tersebut atau berkenaan dengan urusan rasmi, prinsipal/majikan berkenaan

ii. Menyalahguna Jawatan/Kedudukan.
Mana-mana pegawai badan awam menggunakan jawatan atau kedudukan untuk mendapat suapan membuat apa-apa keputusan atau mengambil tindakan berhubungan dengan apa-apa perkara mengenainya, di mana pegawai itu, saudara maranya atau sekutu - nya ada kepentingan secara langsung atau tidak langsung.

4 comments:

 1. Salam bro, tak pe.....takpe...... bagi PAS itu satu hadiah, saguhati, cenderahati bukan rasuah.... dalil tok guru..... hanya pada UMNO je rasuah...

  ReplyDelete
 2. bagi aku le kan...better org umno or bn or dap or pakatan rakyat wat repot polis n sprm...kite tgk sape yg kene huhu :)

  nak tgk gak ape reaksi ahlul pis hehe

  ReplyDelete
 3. DENGAR CERITA , DENGAN DUKA NESTAPANYA, TGNA DAN RAKAN2 HAJINYA TELAH MEMBATALKAN PEMERGIANNYA KE MEKAH. TAKUT JUGA YE. RASUAH TETAP RASUAH SAMADA PRGI ATAU TAK PERGI. PENGAKUAN TGNA DALAM PAPER TU SATU BUKTI. DOMUMEN PEMBELIAN TIKET DAN DOKUMEN DARI SYARIKAT TERSEBUT SERTA DARI SYARIKAT PERNERBANGAN AKAN MENjADI BUKTI RASUAH MEREKA. MENANTUNYA SAH LE RASUAH. MEMANG BUNGKUS KALI INI MENANTU KESAYANGANNYA. KEPADA SPRM: TERUSKAN SIASATAN INI DAN IA BOLEH DITUDUH DENGAN SEGERA KERANA INI DIRECT KES. BUKAN KOMPLIKATED SANGAT. SPRM JANGAN SEDEKAH PULAK SIASATAN INI KEPADA TGNA DAN RAKAN-RAKAN HAJINYA INI UDAH LE

  ReplyDelete
 4. puiii p haji apa sampai sekepala rm65k ni...? Oooo 1st class seat-reclining seat jadi bed atau suite A380? & 5 star hotel & limosin kot....special treatment tu. Halal wak Halal....sapa kata rasuah, mampus kalau kata rasuah siap angkat tongkat wak demi tok guru.."duit ihsan" tu bukan duit rasuah...Harap Allah Taala beri petunjuk agar org tua ni balik nanti lepas jawatan, dah la mencarut, kafir mengkafir sesama islam ni kan pulak pergi buat ibadat dengan duit "duit ihsan" ...semoga ALLAH memberi berlipat kali ganda pahala kepada ihsan ihsan yg mengunakkan hasil titik peluh serta kepayahan dari manusia ini. Ahli Pas tak boleh terima kenyataan kalau terjadi kepada pemimpin mereka, cuba parti satu lagi siap tak tidur lena siang malam asyik bertojei (bertekak) cari salah org.

  ReplyDelete

PETA PELAYAR