FOLLOWERS

Sunday, 27 November 2011

(&^%e!@#$%^&*(%$#$^**^%$ MENYAMPAH !!!!!

SEOUL: Kira-kira 40 anggota polis Korea Selatan cedera apabila kumpulan penunjuk perasaan yang membantah perjanjian perdagangan bebas dengan Amerika Syarikat bertukar menjadi ganas.

Jurucakap Agensi Polis berkata, kira-kira 2,200 orang berkumpul dalam tunjuk perasaan itu dengan menumbuk dan menyepak polis ketika kejadian berkenaan di daerah Gwanghwamun Seoul petang semalam. Antara mereka yang cedera ialah Ketua Polis Daerah. Kebanyakan mereka mengalami kecederaan ringan. Polis mengarahkan kira-kira 8,000 anggotanya dengan puluhan bas polis bagi mengawal laluan ke tapak tunjuk perasaan berkenaan. - AFP

Penghuni Gua
: Inilah yang selalu kita semua takuti. Bila dibenarkan perhimpunan haram tanpa memperdulikan nasihat polis, maka inilah yang terjadi.

2. kemudian polis juga yang dikambing hitamkan. Negara porak peranda. Ahli politik bodoh memang tak peduli semua ini. Yang penting tercapai hajat mereka.

3. Sebab itu PG amat tak setuju dengan kelonggaran yang diberi oleh kerajaan untuk perhimpunan aman. Apa jaminannya?

4. Perhimpunan aman tak aman ke, kesemuanya menyusahkan kami semua yang tak terlibat ni.

5. Seba itu , PG naik menyampah sekarang ini, kerana kerajaan dilihat terlalu lembik. Hanya membuat sesuatu untuk kekal populis. Bukan untuk kepentingan negara. Kerajaan perlu berani ambil risiko jika nak negara maju dan aman,

6. Berlembut bukan jalannya. Fikirkan. Jangan jadi seperti zaman Pak Lah. Kita semua dah naik menyampah. Kemenangan lebih daripada biasa PR dalam PRU 12 bukan kerana kekuatan mereka ,tetapi gambaran rasa menyampah kami semua kepada Pak Lah dan Si Kitol tu!!!

7. Tak gitu ?

Nota
: Buat apa pun, puak lelaki Y ini macam tu juga. Jadi kerajaan jangan dok layan sangat !!!!!!

4 comments:

 1. bila kerajaan ikut undang-undang dan akta lama...pembangkang kata BN semua zalim...

  persepsi ni...BN merudum.....

  setelah ditambah baik.... mansuh dan ganti undang2 dan akta baru....pembangkang ambil kredit...

  persepsi ni...kata BN lemah dan ikut telunjuk...

  jika ditakdirkan pembangkang tak sangka menang 2/3 pru13....

  akhirnya undang2 dan akta yg digubal sebelum tu
  menjadi senjata makan tuan!!!

  sendiri ubah sendiri takkan nak langgar??

  terfikirkah kita situasi ini...lebih dari itu?

  pembangkang menang lima negeri sebelum ini hanya kerna persepsi...baikkah itu kepada negara spt sebelum ini...

  ReplyDelete
 2. Aku pernah dengar sewaktu Pak Lah didampingi oleh seseorang dikhalayak termasuk beberapa anggota polis yang sedang berkawal. Seseorang ingin menyatakan sesuatu, tapi sebagai tanda hormat kepada khalayak dan polis, seseorang itu berkata, "ada polis", Pak Lah jawab "ah pedoli apaa"...

  Sekarang lain pulak, undang2 tertua yang diwujudkan akan dihapus, sepatutnya dijadikan bahan rujukan atau pun disemak semula. Ingatlah PR akan ambil semua undang2 ini digunakan pakai sekiranya 2/3 parlimen... Otak tak sakit...

  ReplyDelete
 3. betul tu....tetapi kerajaan harus ingat.. jika meka masih berkuasa mcm mana?,,,penjenayah,gengster , taukey kaki judi, kaki sendikit curi, rompak, kaki pukul, kaki ancam orang, sendiket vcd haram , perdagangan manusia, bapak ayam, akan di bebaskan pd thn 2012..ingta apa akan jadi dgn undang untuk buktikan keslaahn di mahkamh.. bab ini pembela yg akan kaut untung..POlis dan agensi penguatkuasa akan di pandang lemah..meka lemah kerajaan pun namapak amat lemah...kerajaan kini kami nampak syok sendiri.. ikut telunjuk pakatan haram...lantaklah kau BN..

  ReplyDelete
 4. Lepas 2/3 parlimen dikuasai kerajaan baru, kuasa hakim, polis dan pihak penguatkuasa akan dihadkan @ dihapuskan. Kuasa mutlak terkletak pada peliwat negara untuk diputuskan.

  ReplyDelete

PETA PELAYAR