Pengerusi bersama Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH), Datuk S Ambiga menganggap tindakan sekumpulan peniaga yang mengadakan protes dengan membuka gerai burger di hadapan rumahnya petang ini sebagai perbuatan tidak matang.

Sekumpulan peniaga sekitar bandar Kuala Lumpur  itu 'menerjah' rumah Ambiga di Bukit Damansara dengan membuka gerai burger tersebut mulai jam 2 petang dan beredar kira-kira sejam kemudiannya.

Dikenali sebagai Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia (IKHLAS), kumpulan peniaga itu mahu menuntut gantirugi yang didakwa dialami mereka sewaktu himpunan BERSIH 28 April lalu......................................................

Sekumpulan peniaga sekitar bandar Kuala Lumpur  itu 'menerjah' rumah Ambiga di Bukit Damansara dengan membuka gerai burger tersebut mulai jam 2 petang dan beredar kira-kira sejam kemudiannya.Dikenali sebagai Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia (IKHLAS), kumpulan peniaga itu mahu menuntut gantirugi yang didakwa dialami mereka sewaktu himpunan BERSIH 28 April lalu......................................................

Bercakap dalam satu sidang akhbar di depan rumahnya, Ambiga berkata perbuatan tersebut telah mengganggu ketenteraman peribadi dan kawasan kejiranannya.Malah, Ambiga turut kesal dengan tindakan mereka yang dilihat seolah-olah tidak mencerminkan keperibadian rakyat Malaysia
.


"Tindakan ini adalah perbuatan yang tidak matang. Adakah patut duduk di luar rumah orang seperti ini? 

"Sesiapa sahaja boleh membuat tuntutan tetapi bukan dengan cara datang ke rumah saya seperti ini

"Perkara begini tidak pernah lagi terjadi di Malaysia kecuali pada (Ketua Menteri Pulau Pinang) Lim Guan Eng dan saya," katanya kepada media. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Nah rasakan. Tahu pulak nak marah !!! Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!

2. Ganggu ketenteraman pribadi dan kejiranan!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!! Dia lupa barangkali yang dia dan bershit dok ganggu ketenteraman dan memusnahkan perniagaan peniaga kecil tu. Pendapatan orang hilang.Kah kah kah kah kah !!!!! Kah kah kah kah kah !!!!!

3. Jiran Amiga terganggu ke ? Tak ada pun !!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!! 

4. Itun hak asasi peniaga ini sebagai rakyat Malaysia. Boleh demo di mana sahaja. Itu Amiga yang cakaplah dulu!!!!! Jadi biarlah mereka nak demo di mana !!!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!

5. Tak cermin keperibadian rakyat Malaysia? Kah kah kah kah !!!! Bershit yang dibuat Amiga dengan opuaknya dengan merusoh dan menyusahkan kami semua dengan jalan yang sesak dan sebagainya serta mengganggu berjuta penghuni KL adakah mencerminkan keperiobadian rakyat Malaysia. Nak belit macam kamu belit orang lain? Kamu belit puak  sejenis kamu boleh lah !!!!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!

6. Amiga tanya patut ke penjual burger ini berada di luar rumahnya ? !!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!  Patut kalau ikut hak asasi yang diperjuang Amiga. Bebas berdemo di mana sahaja. Itu hak yang dijamin oleh perlembagaan. Tak perlu permit polis. Itu hak orang ramai. Bukan tanah Amiga pun. Itu reserve jalan. Itu kalau ikut justifikasi Amiga masa bershit dulu lah !!!! Tak perlu kawasan itu di wartakan untuk demo. Kata Amiga lah !!!!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!

7. Datang ke  rumah Amiga tak patut? Pada PG memang patut. Sebab senang jumpa Amiga. Habis nak jumpa di mana. Di mahkamah? mana Amiga dan gangnya patuh pada perintah mahkamah. Bershit dulu di larang oleh mahkamah masuk ke dataran merdeka. Adakah arahan mahkamah di patuhi oleh Amiga dan bershuit 3.0? !!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!

8. Dengan orang , suroh patuh kepada perintah mahakah. Tapi diri sendiri langgar perintah mahkamah!!!! Apa puinya makhluk punya orang ini. Ular tetap ular.................... dan selamanya ular. Namanya dah lawyer. Seba  itu karta pepatah Melayu. Lawyar burok. temberang lebih !!!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!

9. Pada muka kau Amiga. Perjuangan dan cara demo haram kamu tu sekarang memakan diri kamu balik. !!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!

10. Kepada penjual burger semua !!!! Tahniah kerana tindakan itu. Kalau boleh buat hari -hari depan rumahnya itu. Demokrasi katakan. Dan Hak asasi katakan. Bebas berhuimpun di mana sahaja, bercakap apa sahaja. Buat apa sahaja. Tak perlu permit. Tak perlu di kawasan yang diwartakan kerana itu tanah kerajaan / tanah rakyat...............Itu kata Amiga dan bershit 3.0  lah. !!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!

11. Buat juga demo haram depan rumah lelaki Y tu atau di dirumah Azmin tu. Biar mereka tahu susah senangnya kami semua ini akibat tindakan anak haram mereka dalam demo bershit hari itu !!!!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!

12. Pulang paku buah keras!!!!!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!! !!!Kah kah kah kah kah !!!!!Kah kah kah kah kah !!!!!