FOLLOWERS

Thursday, 3 September 2009

PERMOHONAN DSAI GUGUR PASUKAN PENDAKWA MENCABUL PROSES MAHKAMAH !


TERKIa>

Utusan Malaysia

Usaha Anwar lucut kelayakan pendakwa jelas mencabul proses mahkamah
03/09/2009 9:29pm


KUALA LUMPUR 3 Sept. — Permohonan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk melucutkan kelayakan keseluruhan pasukan pendakwaan berhubung perbicaraan kes liwatnya tidak lebih daripada satu pencabulan yang terang-terangan dalam proses mahkamah, Mahkamah Tinggi di sini diberitahu hari ini.


Dalam hujahnya, Peguam Kanan Persekutuan See Mee Chun berkata, mahkamah sepatutnya menolak permohonan itu berasaskan bahawa Anwar memohon untuk melarang pasukan pendakwaan melaksanakan tugas berkanun mereka.


“Permohonan ini tidak berasas. Hujah kami ialah supaya permohonan ini digugurkan atau ditolak dengan kos,” kata Mee Chun.


Beliau berkata, pendakwaan berhubung kes liwat ini tidak boleh dikaji semula oleh mahkamah rayuan.


Usaha itu adalah “benar-benar” serangan ke atas kuasa Peguam Negara mengikut Artikel 145 Perlembagaan Persekutuan, katanya. - Bernama

Pengghuni Gua : Dari hujah Peguam Kanan Persekutuan tersebut , PG amat setuju dengan hujah berkenaan.

2. Peguam Negara dan pendakwa memang telah dikanunkan di dalam perlembagaan. Permohonan DSAI ini jika dipandang sekali imbas adalah penghinaan kepada Perlembagaan juga. Tuduhannya kepada AG pun bukan terbukti dan jauh sekali dari sabitan pun. Tak ada satu asas bagi permohonan peliwat ini untuk menggugurkan pasukan pendakwaan. Ia hanya satu permohonan berniat jahat/ mala fide.

3. Kepada DSAI, orang lain semua jahat dan tidak betul. Hanya dia sahaja yang maksum segala-galanya. Ops! seorang lagi yang maksum iaitu " Al Ustat Mahfuz ". JUga tak salah jika disebutkan disini. Dulu DSAI katanya kerajaan Perak sekarang haram kerana ada YB melompat. Tetapi sekarang bukan main bersunggguh dianya mengatur langkah untuk melompatkan YB BN di Terengganu. Tak salah pulak.

4. Itulah dia sikap peliwat ini.

6 comments:

 1. celaka lah engkau wahai peliwat

  ReplyDelete
 2. Salam Bro..

  Al-Juburi ni masih belum lagi bertaubat di hadapan King Karpal...pelikkan ( mungkin kena minta kebenaran dari ulama Pak Arab dulu kot ) ..tiba-tiba King Karpal pulak nak jadi peguam al-juburi ni...nampak sangat sandiwara mereka...takebeer Karpal, celaka Al-juburi!!!

  ReplyDelete
 3. Apakah ada dikemukakan bukti2 yang anggota pasukan pendakwa itu ada kes tidak mungkin boleh berlaku adil dan proffesional dalam proses pendakwaan?
  Atau sebenarnya anuar merasakan yang anggota pendakwaan itu bukan orang yang boleh dipengaruhi untuk memberi simpati (memehak) kepadanya?
  Maaflah kalau soalan2 ini lain macam sikit bunyinya. Tetapi soalan2 itu terbit kerana kita kenal benar dengan perangainya yang sudah berkali2 terbukti.

  ReplyDelete
 4. Salam, mengapa si Nuar tidak mintak Mahkamah benarkan dia buat mahkamah sendiri macam Siva buat, 'mahkamah rimba', hakim boleh lantik Nik Aziz, pendakwaraya Lim Kit Siang, tentu boleh bebas.....

  ReplyDelete
 5. salam bro,

  Inilah kalau sudah terlebih pandai. Sangat merbahaya kalau ada sorang dua yang ada spesis ini dalam sesebuah negara

  ReplyDelete
 6. SLM BRO..KLU BOLEH DIA NAK SEMUA TUNDUK DGN PERMINTAAN DIA. APE DIA INGAT DIA JIN DLM BOTOL? SUKE2 BUAT LAW SENDIRI??..HARKK PTUIHH!!

  ReplyDelete

PETA PELAYAR