FOLLOWERS

Sunday, 27 December 2009

TINDAKAN PADA ADUN SERI KEMBANGAN : TAHNIAH KETUA POLIS SELANGOR !
KUALA LUMPUR: Ketua Polis Selangor Datuk Khalid Abu Bakar berkata polis akan mengambil keterangan daripada Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Kembangan Ean Yong Hian Wah berhubung kenyataannya yang cuba menakut-nakutkan polis.

"Kita akan memanggil Hian Wah dalam waktu terdekat untuk dirakam percakapannya bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan dan Akta Komunikasi dan Multimedia 1998," katanya.

Beliau berkata kenyataan Adun itu dalam media yang mengarahkan polis menghentikan siasatan ke atas Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng adalah satu kesalahan dan seolah-olah cuba menakut-nakutkan pihak polis. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Tahniah Dato Khalid Ketua Polis Selangor. Anda dilihat lebih proaktif dalam hal ini berbanding dengan polis negeri lain.

2. PG ucapkan tahniah atas tindakan berturut-turut Ketua Polis Selangor , dalam tempoh 2 hari di mana sebelum ini belaiu telah membuat lapuran polis di atas kenyataan Lim Guan Eng bahawa SETPOL Teoh Beng Hock mati dibunuh. Hari ini satu lagi lapuran polis di atas dibuat.

3. Tahniah. Dengan tindakan polis yang proaktif ini , PG percaya dan yakin, negara akan lebih aman dari pelacur-pelacur politik yang bercakap ikut rasa dan ikut sedap mulut sahaja demi kepentingan politik mereka. Sebelum ini, pihak-pihak ini kelihatan bebas bercakap apa sahaja seolah negara ini tidak mempunyai undang-undang. Sehingga di satu pihak sehingga apa pihak mencadangkan penghapusan sistem beraja di negara ini.

4. Negara kita sudah cukup undang-undang untuk mengatasi segala kemelut akibat politik yang melampau ini termasuk fitnah memfitnah dan sehingga memburokkan badan kehakiman. Cukuplah. Diharap selepas ini , pihak piolis lebih ke depan seperti Ketua polis Selangor dalam mengambil tindakan terutama yang berkaitan akta hasutan, ISA, akta penerbitan dan berbagai lagi perkara sensitif yang dibangkitkan sebelum ini.

5. PG melihat parti-parti pembangkang kini sudah mula membuka mata di mana mereka tidak sekerap dulu lagi menganjurkan demontrasi haram setelah hampir 6 orang pemimpin mereka termasuk ADUN dan MP mereka di tuduh dan di dapati bersalah oleh mahkamah. Terbarui YB Tian Chua ( anjing pengigit polis ) yang kemungkinan akan hilang kelayakkan sebagai MP kerana didenda melebihi RM 2 k baru-bari ini.

6. Inilah mustahaknya tindakan seperti yang ketua Polis Selangor ambil. ADUN dan MP serta pemimpin politik pembangkang tidak akan berani lagi berdemo haram kerana kedudukan ini akan membawa musibah kehilangan kerusi mereka di DUN dan di Parlimen. Jika direuskan demo haram maka hasrat mereka memerintah dan mengambil alih kerajaan akan terbantut.

7. Dalam 2 bulan ini , kita lihat tiada lagi demo haram. Mereka ini sebenarnya besar kepala disebabkan merasakan pihak polis tidak bertindak atau kelihatan lambat bertindak. Jadi tindakan Ketua Polis Selangor ini wajar dicontohi agar MP dan ADUn ini akan hilang kerusi mereka. Biar mereka tahu kedudukan tinggi rendahnya mereka.

8. Teruskan Dato Khalid Abu Bakar. tahniah. Jangan biarkan kepala pihak ini semakin membesar dan terus membesar. Undang-undang sudah lengkap semuanya. Penguatkuasaan yang mustahak. Beri isyarat yang betul kepada mereka bahawa pihak polis sentiasa berada di depan dalam keadaan apa pun sejak merdeka lagi. Inilah pasukan yang mengekalkan ketuanan Melayu di bumi Malaysia ini.

9. Tahniah. Teruskan Dato Khalid Abu Bakar. Tindakan anda amat disokong oleh rakyat terbanyak. Jangan benarkan lagi mereka ini membesarkan kepala. Biar Polis yang besar kepala , bukan mereka yang besar kepala.

15 comments:

 1. Salam Ziarah. I love the picture. Ha ha. Nice one...really.

  Congrate to the enforcement..

  ReplyDelete
 2. Sekian lama dah Polis dan lain2 agensi kerajaan dihina dan ditekan. Kini baru ada tindakan. Tahniah. Hamba percaya kena turut sampai ke hujung. Biar ia menjadi pengajaran paling berkesan.

  ReplyDelete
 3. Tahniah dan Bravo!!!! kepada Dato Khalid, Ketua Polis Selangor.

  Kalau begitu sikap JANTAN dipaparkan oleh Pak KDN dan Pak PM, tak de komunis-komunis, pendatang-pendatang haram, cina-cina rasis dan yang seangkatan tu naik tocang sangat.

  Ini dok asyik bersikap apologetik tak habis-habis. Lebih pengecut dari tikus!

  HIDUP Dato Khalid!!! HIDUP PDRM!!!

  ReplyDelete
 4. Tahniah Dato.... barulah padan dgn muka Anjing2ini.., dah dibagi muka nak pijak kepala pulak.

  ReplyDelete
 5. time UMNO buat perhimpunan..semuanya halal kan...biasa ler UMNO ni..takder yg haram..semuanya halal...arak,babi,lacur,judi dll..semuanyer halal...

  ReplyDelete
 6. SLM BRO..MMG ADA SOMETHING FISHY LA TUU! HUHUHU. MASAKAN POKOK BLH BEGOYANG KLU XDE ANGIN BERTIUP! SIASAT2!!

  ReplyDelete
 7. Ini adalah satu permulaan dan perubahan yang baik. Jangan takut kepada ahli politik. Setengah daripadanya adalah perosak minda dan tingkalaku rakyat. Perlu ada ketegasan. Jangan gentar.

  ReplyDelete
 8. PG NAK BETULKAN SIKTI FAKTA PEMIMPIN PARTI POLITIK YANG SEDANG DAN BAKAL DIAMBIL TINDAKAN TUDUH DI MAHKAMAH YANG PG INGAT IAITU
  kARPAL SINGH, LIM KIT SIANG, LIM GUAN ENG, TIAN CHUA, RONNIE LIU, TERESA KOK, dsai ( lIWAT ) tghh, MAHFUZ, SALEHUDDIN, GOBALA, KULASEGARAN, MUSTAFA ALI, NIZAR, 2 EKOR NGEH DAN NGA DIPERAK, DAN BANYAK LAGILAH YANG LAIN YANG KEMUNGKINAN AKAN HILANG KELAYAKKAN MEREKA SEBAGAI MP ATAU ADUN SEKIRANYA DISABITKAN SALAH OLEH MAHKAMAH. KEPADA POLIS, BESARKAN KEPALA ANDA. JANGAN BERI MEREKA BESAR KEPALA.

  ReplyDelete
 9. kalau kat singapork..Melayu diterajang dan PAs diMsia pulak bersekongkol dengan DAP..parti serpihan PAP..Cuba dapatkan pembangkang singapork yang berani membuat kenyataan seperti ini???habis disumbatkan atau disaman bermillion2. Kita di Msia ni jangan beri muka sangat

  ReplyDelete
 10. bagus. baru lah derang tahu nak hormat undang-undang..kalau tak ikut sedap mulut je nak cakap..ini bukan law of the jungle lah dei! - meminjam kembali kata-kata anwar..

  ReplyDelete
 11. Salam PG, sepatutnya sejak dari dulu lagi penyangak-penyangak ini sudh diambil tindakan..... Tahniah Dato' Khalid Abu Bakar... teruskan.....

  ReplyDelete
 12. Apa bezanya cina DAP dgn MCA..??GERAKAN..??
  sama je 2x5..

  ReplyDelete
 13. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 14. same je.. tapi cina DAP samseng.. Cina MCA ok.. ramai tak suka cina dap, semua kaki samseng.. suka ugut orang lain.. tengok jelah berang dorang bila serang kerajaan.. suka sgt, xpro langsung tu bro/// dapat kasi mkn buaya ja

  ReplyDelete

PETA PELAYAR