FOLLOWERS

Saturday, 28 February 2009

CELAKA YB HJ HADI AWANG = CELAKA YB KARPAL SINGHDidalam Blog : Presiden PAS , 27 feb 2009 YB Dato HJ Hadi Awang telah memberi CELAKANYA : Lihat dibawah apa yang dicelakakannya semalam :


Cuba bandingkan celaka YB Karpal Singh :

"Saya beri amaran kepada Pemuda Umno jangan main-main dengan saya. Singh Is King, .....................................Dua peluru Tuan Speaker............................................. Dalam Seksyen 57 Akta Keselamatan Dalam Negeri, jika seseorang memiliki satu peluru dan didapati bersalah hukumannya mandatori maut.Saya mahu tahu di mana celaka Pemuda Umno ini mendapat dua peluru ini," ..........................


Penghuni Gua : Inilah dua oarng pemimpin yang tersohor di Malaysia. Seorang pakar undang-undang dan seorang lagi pakar Agama Islam ( Ulama ? ). Adakah ini contoh mereka yang bergelar ulama. Esok misti ada dalil dan ayat Al Quran yang akan di kemukakan oleh YB Hj Hadi untuk menghalalkan celakanya. Tengoklah nanti. Inilah contoh ulama' Islam yang amat-amat berilmu dan tinggi keislaman nya di abad ini. Malu kita dengan anak-anak. Pada YB Tuan Guru, bawa beristighafar le sekejap. Kalau nak celakakan orang pun, buang lah jubah dan serban sekejap. Inilah yang merosakkan imej islam.

Kuliah pagi yang Tuan Guru buat setiap hari di Rusila tu, baik ditutup sahaja. Buat merosakkan imej agama sahaja kalau asyik mencelakakan orang. Pada pandangan Penghuni Gua, disebabkan percakapan yang Tuan Guru beginilah yang menyebabkan Allah memberikan kecelakaan ke atas kerjaya politik Tok Guru. Allah mencelakakan Tok Guru dengan mengambil semula Terengganu dari tangan Tok Guru. Tok Guru sempat memerintah selama sepenggal sahaja di Terengganu. Mungkin Allah merasakan Tok Guru tak layak jadi pemimpin kerana ego dan bermulut celupar serta tidak boleh menjadi contoh kepada masyarakat yang di pimpin. Itu adalah KECELAKAAN dunia yang telah Allah berikan kepada Tok Guru.

Adakah YB Tok Guru tidak memikirkannya ????? Fikir-fikirkanlah. Ingat, balasan Allah ada yang diberikan serta merta atas dunia ni, dan sebahagian lagi di akhirat. Allah telah mengatakan, mereka yang paling ramai masuk neraka di kalangan orang Islam ialah terdiri dari gulungan orang yang beragama. Mungkin Tok Guru seorang daripadanya. Jaga-jagalah bahasa YB Tok Guru tu. Setidak-tidaknya malulah pada isteri, anak-anak dan cucu - cucu YB Tok Guru yang ramai tu. Kesian mereka.


Penghuni Gua : Tidak pernah ditimpa kecelakaan. Alhamdulillah. Lihat gambar di atas : Inilah rupanya mulut kita bila hampir mati nanti sekiranya kita kerap mencelakakan orang lain. Ini yang selalu Penghuni Gua lihat...................................ingat, ingat.!!!!!!!!!!!!

1 comment:

  1. Bila masa ramai di kalangan org Islam yg masuk neraka adalah org agama?mana dalil ni?suka hati je cakap

    ReplyDelete

PETA PELAYAR